Menu
Badkamer / Interieur inspiratie / Samenwerking

Interieur inspiratie | Een regendouche in de badkamer

Interieur inspiratie | Een regendouche in de badkamer - Woonblog StijlvolStyling.com

De afgelopen jaren zijn er voor de badkamer heel wat veranderingen geweest. Zo werd de badkamer ineens belangrijker dan ooit als ruimte om te ontspannen. En kwamen er steeds meer producten op de markt om onze badkamer luxer dan ooit tevoren te maken. Één van die producten welke de afgelopen jaren een enorme vlucht nam in populariteit, is de bekende regendouche, ook wel stortdouche genoemd. Wat is een regendouche of stortdouche? Dit is een extra grote douchekop met een brede regenachtige straal, die ervoor zorgt dat je een hele prettige douche ervaring hebt. Dit komt vooral doordat je lichaam beter op temperatuur blijft. Eerlijk gezegd is dit wat mij betreft ook meteen het grootste nadeel. Het is zo fijn dat ik hierdoor nog moeilijker onder de douche vandaan kom. Maar dat ter zijde 😉 

Voordelen van de regendouche

Zoals verteld het is dus een hele fijne ervaring doordat je lekker warm blijft of juist het gevoel een verfrissende zomerse regenbui over je lijf krijgt. Het hele jaar door heb je dan ook profijt van zo’n grote regendouche. Daarnaast in de slechter geïsoleerde woningen vaak extra koud in de badkamer. Een goede regendouche is dan ideaal!

Zelf heb ik trouwens ook een grote regendouche, wij combineren deze met een massage handdouche op glijstang, dit zodat je altijd je lichaam nog van dichtbij kunt afspoelen.

De regendouche zag je eerst heel erg veel in hotels en luxe woningen. Maar met de opkomst van dit product gingen de prijzen de afgelopen jaren flink omlaag en kwam er veel meer keuze. Het gevolg? Regendouches zijn er voor bijna ieder budget en voor ieder woonsmaak verkrijgbaar. Het voordeel is niet alleen het luxe gevoel en de betaalbaarheid van de regendouche. Vooral ook de uitstraling en de functionaliteit spelen een grote rol. Zo zijn er ‘rainshowers’ welke je kunt inbouwen in het plafond en voor op een (glij)stang voor aan de muur. Een regendouche kan vrijwel in ieder badkamer toegepast worden, in het bijzonder bij badkamers met een inloopdouche.

Leuk weetje, de regendouche werd geïntroduceerd door de bekende badkamer specialist HansGrohe, nog altijd heeft dit merk een bijzonder groot assortiment regendouches.
Shoptip: het merk GROHE verkoopt haar producten o.a. via de online badkamer-specialist Superbath.nl.

Interieur inspiratie | Een regendouche in de badkamer - Woonblog StijlvolStyling.com

Waar moet je rekening mee houden

Zoals aangegeven is de regendouche dus prima geschikt voor de meeste doucheruimtes. Echter er zijn altijd dingen waar je rekening mee moet houden.
Voor een extra fijne regen ervaring, dien je de douchekop zo hoog mogelijk te hangen. Dus niet net boven jouw hoofd, het water kan dan niet goed naar beneden vallen
en de ‘regen’ zal zich minder goed over je lichaam verspreiden.

Dan nog iets wat heel belangrijk is; De watercapaciteit. Ik werd namelijk eens gevraagd om een hele mooie luxe regendouche te reviewen, echter dat ging mooi niet
door want onze ketel bleek de benodigde waterdruk niet te kunnen leveren. En nee ik woon niet in een oud huis en heb geen verouderde cv-ketel. Let daarom vooral op de capaciteit van je boiler, combi-ketel of geiser. Deze moet meer dan genoeg warm water kunnen aanvoeren om de douche op temperatuur te houden. Let bij je aankoop op dat de gevraagde capaciteit duidelijk vermeld staat, voordat je straks een miskoop doet. Op jouw boiler of combiketel kun je de opbrengst van water nagaan zodat je zeker bent van de juiste capaciteit. Naast bij een regendouche is het checken van de waterdruk en capaciteit minstens zo belangrijk bij een inbouw-kraan. Dan weet je dat ook alvast.

Naast deze twee belangrijke factoren is het verder van belang om te checken welke ophang mogelijkheden je hebt voor de regendouche.

Regendouche zuinig?

Ik geef toe, het is de meest gehoorde ‘maar’. Echter we zijn qua ontwikkelingen inmiddels ook weer heel wat jaartjes verder sinds de opkomst van de regendouche. De meeste regendouches van tegenwoordig verbruiken nauwelijks meer water dan een gewone douchekop als je de kraan niet volop open draait. Het is echter niet te vergelijken met de kleine en vaak extra waterbesparende douchekop. Dan is zowel het water als energieverbruik van de regendouche wel hoger. Zelf vind ik het daarom extra fijn of zowel een handdouche op glijstang en een regendouche te hebben, zo sta ik voor een korte douchebeurt vaak onder de kleine douchekop. En als ik echt wil ontspannen en een luxe ervaring wil dan kies ik gegarandeerd voor de regendouche.

Interieur inspiratie | Een regendouche in de badkamer - Woonblog StijlvolStyling.com

Beeld: GROHE

Nieuwste van het nieuwste

Het bekende Duitse merk GROHE is al sinds 1973 toonaangevend is in de Nederlandse sanitairbranche. Onlangs lanceerde GROHE de campagne “Gun jezelf een GROHE douche” waarin het genieten van een luxe douche centraal stond. GROHE is overigens altijd bezig om te innoveren op het gebied van technologie, kwaliteit, design en duurzaamheid voor badkamer en keuken. Het allernieuwste GROHE product op gebied van de regendouche is het GROHE Rainshower® SmartControl douchesysteem.

Een alles-in-één oplossing van elegant, functioneel design. De grote, ovale hoofddouche XXL (36cm!) heeft een brede regendouche waardoor je lichaam er compleet onder past. Ook beschikt deze douche over drie massagestralen voor hoofd en/of schouders. De GROHE Turbostat® technologie vormt de kern van dit douchesysteem. Door de gevoeligheid van de thermostaatkraan bereikt het water in een fractie van een seconde de juiste temperatuur en dit blijft de hele douchebeurt lang constant. Door te drukken en draaien is de bediening van de douche ook nog eens zeer eenvoudig volgens Grohe.

Gesponsorde en inspirerende samenwerking met Superbath.nl.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com