Menu
Boeken / Interieur inspiratie / Mannen & interieur / Review / Samenwerking

Interieur | Inspirerend! Het boek Simply Elegant van Remy Meijers

Interieur | Inspirerend! Het boek Simply Elegant van Remy Meijers - Woonblog StijlvolStyling.com

Onlangs kreeg ik de kans om het mooie splinternieuwe boek “Simply Elegant” van top interieurarchitect Remy Meijers te reviewen. Simply Elegant werd onlangs officieel gepresenteerd tijdens Salon Residence in het Singer Museum te Laren. Reikhalzend keek ik er naar uit dat dit boek zelf ontving. De interieurs die Remy Meijers ontwerpt draaien vooral om ‘eenvoud’. Hij combineert graag verschillende elementen in zijn interieurs. In de uitstraling zijn de interieurs vooral luxe, basic en stralen voor veel rust en ruimte uit. Naast de prachtige foto’s van zijn projecten is er nog veel meer te ontdekken in zijn nieuwe boek. Want al lezende kom je er pas echt achter wat nu zijn drijfveer en visie is op interieurdesign. Of nog beter gezegd waarom hij al meer dan 20 jaar één van Nederlands meest gewaardeerde interieurarchitecten is. Indrukwekkend en inspirerend!

Van wens tot realisatie – Simply Elegant

Als interieurontwerpster en stylist weet ik als geen ander wat er schuil gaat achter een project. Hoe een interieur zich vormt van het eerste advies tot het uiteindelijke eindresultaat. Hoe de wensen van de opdrachtgever een samenspel vormen met de ideeën van de ontwerper. Iemands wens is de basis voor een proces wat soms maanden in beslag neemt tot het laatste meubel op haar plek is gezet.

In het boek Simply Elegant beschrijft Remy Meijers per project hoe een mooie mix is ontstaan uit de wensen van de opdrachtgever en zijn visie als ontwerper. Van de grote lijnen bij de verbouwing tot de meest subtiele woonaccessoires die vakkundig hun werk doen als sfeermaker. Met wie hij heeft samengewerkt aan de uitvoering en welke rol deze bedrijven spelen in het eindresultaat.
Ook het praktisch dagelijks gebruik staat centraal en de eigen producten die Remy Meijers heeft ontworpen om zijn interieur nog meer onderscheidend te maken. Hij laat dan ook met dit boek duidelijk zien dat hij niets aan het toeval overlaat en zich over elke centimeter buigt van de bouwplannen tot de styling.

Simply Elegant is het tweede boek van Remy Meijers. In het boek komen in totaal 9 verschillende projecten aan bod. Van een villa in Utrecht, tot The Dylan Hotel in Amsterdam.
De bijzondere vormgeving van het boek is ook niet verzorgd door de minste. Dit boek is namelijk vormgegeven door Smel * design agency, het ontwerpbureau dat ook samenwerkt met o.a. rockster Bryan Adams. Dit maakt het boek nog eens een extra goede aankoop omdat deze zo mooi is om te zien dat het boek prima als luxe tafelboek kan fungeren.

Bestellen

Simply Elegant van Remy Meijers en uitgeverij TERRA is online verkrijgbaar bij Bol.com voor een prijs van €59,50.
Het boek telt 224 pagina’s aan prachtige wooninspiratie. Een aanrader voor de echte interieur- en design liefhebber, of als mooi cadeau voor de feestdagen!

Foto in het boek: Rene Gonkel. 

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com