Menu
Interieur inspiratie / Tech & SMART Home / Woonnieuws

Interieur | Interieur apps onmisbaar bij inrichting huis

Interieur | Interieur-Apps onmisbaar bij inrichting huis - Woonblog StijlvolStyling.com

Interieur | Interieur apps onmisbaar bij inrichting huis.
Veel Nederlanders kunnen best wat inspiratie gebruiken als ze het interieur van hun huis gaan restylen. Steeds vaker maken ze daarvoor gebruik van slimme Apps en andere tools. Dit zijn de 5 populairste, leukste en handigste interieur-Apps van dit moment.
Interieur | Interieur-Apps onmisbaar bij inrichting huis - Woonblog StijlvolStyling.com


1.    Flexa Visualizer

Een absolute must-have voor iedereen die z’n woning gaat restylen, is de Flexa Visualizer App van Flexa. Superhandig! Zonder ook maar een kwast te hoeven aanraken, kun je volop experimenteren met kleuren in je interieur. Hoe het werkt? De App fotografeert of maakt een 6 seconden video van de ruimte en met één druk op het kleurenpalet verander je een muur in geel, grijs of misschien wel lichtbruin. Net wat je wil. Een deel van de muur of in één keer een hele kamer kan trouwens ook. De slimme technologie in deze App is zo ontworpen dat fotolijstjes en meubels gewoon hun eigen kleur houden. En je kunt je favoriete kleur uit dat mooie kussen of schilderij selecteren  en gebruiken op je muur. Meer advies nodig? Geen probleem: één van de nieuwste features in de Visualizer App is de deelknop. Je kunt hiermee als gebruiker een foto of filmpje doorsturen naar vrienden en familieleden en hen om hun mening vragen. Zij kunnen hun (kleur)advies in het beeld aanpassen en weer terugsturen. Live inspiratie dus!

Geschikt: iOS en Android
Kosten: gratis

Interieur | Interieur-Apps onmisbaar bij inrichting huis - Woonblog StijlvolStyling.com

2. Home Design 3D

Een huis bouwen of een kamer restylen. Grote kans dat mensen daarvoor tal van interieurschetsen op papier hebben gezet. Toch blijft het vaak lastig om in te schatten hoe ideeën er in werkelijkheid uitzien. Daarvoor is er nu de handige App Home Design 3D. Leg dat potlood maar weer in de la, hiermee kun je pas écht fraaie tekeningen maken. 3D uiteraard. Bank een meter naar links, kookeiland net wat breder of even kijken of het bed aan de andere kant van de slaapkamer kan staan. Met deze App zie je snel het resultaat en kun je eindeloos blijven schuiven en verbouwen. Eh, virtueel dan.

Geschikt: iOS en Android
Kosten: gratis (betalen doe je wel voor extra features in de App)

Interieur | Interieur-Apps onmisbaar bij inrichting huis - Woonblog StijlvolStyling.com

3. IKEA VR Experience

Dat je met een virtual reality-bril een ritje in de achtbaan kunt doen of jezelf in een echte raceauto waant, was al bekend. Maar wat te denken van een wandeling door je toekomstige keuken? Met de HTC Vive is dat nu mogelijk. IKEA heeft voor deze virtual reality bril de VR Experience App ontwikkeld, waarbij je een rondje kunt lopen door je nieuwe keuken, nog voordat je die gekocht hebt. Met één klik verander je de kleur van de kasten. Wat ook handig is: de verkleinfunctie. Zo bekijk je de keuken door de ogen van een peuter en zie je snel eventuele gevaren voor je kind.

Geschikt: IKEA draait tot eind augustus een pilot op Steam, het gameplatform van Valve
Kosten: gratis als je straks een keuken uitzoekt bij IKEA

Interieur | Interieur-Apps onmisbaar bij inrichting huis - Woonblog StijlvolStyling.com

4. MagicPlan

Hoeveel verf heb ik nodig voor dat muurtje? Past onze nieuwe bank eigenlijk wel in die ene hoek? Voor veel mensen die gaan restylen zijn dit vragen die naar boven komen drijven. Hoe het steeds ging: met een meetlint door de woning en de maten noteren op een papiertje. Maar hoe het zou moeten: een App die automatisch de grootte van een ruimte meet. En zo’n App is er inmiddels. MagicPlan heet ‘ie. Hiermee maak je razendsnel een bouwtekening van een kamer of keuken en weet je meteen of de indeling die al een poosje in je hoofd zit, ook echt uitvoerbaar blijkt.

Geschikt: iOS
Kosten: gratis (op de bestanden zit wel een watermerk, zodat je de bestanden niet kunt verkopen)

Interieur | Interieur-Apps onmisbaar bij inrichting huis - Woonblog StijlvolStyling.com

5. Dream Home – Design

Een ideale App voor iedereen die er zelf niet helemaal uitkomt is Dream Home Design. Hier word je als gebruiker bijna non-stop getrakteerd op nieuwe decoratie-ideeën. Iedere week voegen de makers nieuwe hoge resolutie foto’s toe met daarop waanzinnig mooie interieurdesigns. Denk aan meubilair, slaapkamers, keukens, woonkamers, badkamers, maar ook complete appartementen. En wat het ook handig maakt (bijvoorbeeld als je op vakantie bent): er is geen internetverbinding nodig om de App te kunnen gebruiken.

Geschikt: Android
Kosten: gratis

Bron: AkzoNobel 

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com