Menu
Interieur inspiratie / Samenwerking / Woontips / Woontrends / Woontrends 2021 / Woontrends 2022

Interieur | Jaloezieën de raambekleding trend van nu

De lente is voor velen hét moment om het huis groots aan te pakken. Een grondige lenteschoonmaak en een nieuwe indeling van het interieur zorgen voor een frisse lente make-over. Met de nieuwste woontrends 2021 inmiddels zichtbaar in alle winkels en online, is het tevens het ideale moment om te gaan woon-shoppen. Dat shoppen voor onze interieurs doen we dan ook massaal. Niet alleen voor meubels en woonaccessoires maar ook zeker voor raambekleding. In het bijzonder jaloezieën, deze zijn momenteel mateloos populair. Tijd voor een blog over deze raambekleding trend. 

Interieur trends 2021: Japandi

Rustgevende, natuurlijk en een verstilde sfeer. Een mix van de Japanse woonstijl in combinatie met de Scandinavische woonstijl. Dat is Japandi kort samengevat. Lichte naturellen worden bij deze trend gecombineerd met zwarte accenten en dit is daarom ook perfect door te voeren in jouw favoriete raambekleding. Bijvoorbeeld houten of bamboe jaloezieën in combinatie met linnen gordijnen of een semi-transparant zwart rolgordijn maakt het interieur meteen stijlvol, dynamisch en natuurlijk. 

Shoptip: voordelige jaloezieën kun je o.a. shoppen bij Karwei raambekleding.

Door-Susanne-Bolkestein-Zum Vorde-SBZ-Interieur-Design-interieuradvies-binnenhuisontwerp-interieurproject-interieurstyling-sbzinterieurdesign.nl 16

De juiste jaloezie kiezen

  1. Lamelbreedte: Als je opzoek gaat naar houten jaloezieën kom je veel verschillende lamel-breedtes tegen. De meeste geziene breedtes zijn: 25mm, 30mm, 50mm en 70mm. Niet iedere lamelbreedte is geschikt voor jouw raam. De beste breedte hangt af van het type raam en de mogelijkheden deze in of voor de dagkant te hangen. Voor kleinere ramen en op deuren geldt dat een smalle lamel-breedte vaak mooier oogt omdat dit minder grof is. Bij grotere ramen kun je ook kiezen voor 50 mm (meest gekozen) of een 70mm lamel, hierdoor kun je zelfs de breedte van de ruimte accenturen en het raam groter laten ogen.

  2. Zelf raad ik mijn klanten altijd aan om, als de ruimte dit toelaat, jaloezieën niet binnen de zogeheten dagkant maar juiste tegen het plafond te plaatsen, wanneer je aan beide zijde van het raam voor de dagkant dan ook nog eens de lamellen 50mm t.o.v. van jouw raamkozijn laat oversteken krijg je een extra breed en royaal effect. Goed laten inmeten en bekijken wat de voor- en tegens zijn is hierbij wel erg belangrijk om dit mooi te kunnen krijgen maar als het je lukt ben je er zeker weten blij mee.

  3. Jaloezieën in je keuken plaatsen achter een aanrecht? Zorg dan dat jouw keukenblad extra diep is anders nemen jaloezie teveel plek in en bij sommige keukens komen ze zelfs te dicht bij de kraan te hangen. 

  4. Houten en bamboe jaloezieën zijn niet vocht- en hittebestendig. Deze zijn dus niet geschikt voor de badkamer. Maar dit is ook een overweging om mee te nemen voor de keuken afhankelijk van waar je jouw jaloezieën wilt plaatsen.  

  5. Kleur kiezen: Bij een modern of industrieel interieur passen donkere jaloezieën erg goed. Denk bijvoorbeeld aan walnoot, wenge, antraciet of zwart. Bij een landelijk interieur zijn witte houten jaloezieën vaak een goede keuze. Om erachter te komen welke jaloezieën een goede keuze zijn qua kleur is het raadzaam om online of in de winkel kleurstalen te bestellen welke je thuis bij daglicht kunt bekijken in je eigen woonsituatie. Zo maak je de beste match.

  6. Bij de 50mm en 70mm houten jaloezie kun je kiezen qua afwerking voor een ladderkoort of als extra afwerking een fraaie ladderband welke je eventueel kunt kiezen in een contrasterende kleur to.v. van de jaloezie kleur voor een spannend contrast.
    Een 25mm houten jaloezie wordt doorgaans standaard afgewerkt met een ladder-koord. 
  7. Jaloezieën zijn er in aluminium, hout en bamboe. Zelf ben ik erg gecharmeerd van de duurzame bamboe variant welke ik vaak combineer met mooie overgordijnen, zeker voor een slaapkamer is dit ideaal omdat jaloezieën niet geheel blinderend zijn. Voor de badkamer raad ik je aan voor de aluminium jaloezie variant te kiezen om vervorming en vochtschade te voorkomen. 
Slaapkamertrends 2021 - Duurzaam Yumeko - Stijlvol Styling Woonblog by SBZ Interieur Design
Inspiratie blog in samenwerking met Karwei. 
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com