Menu
Interieur inspiratie / Samenwerking / Woontips

Interieur | Jaloezieën: zelf meten of laten meten?

Houten jaloezieën zijn een absolute aanwinst voor het interieur. Het geeft een natuurlijke uitstraling en de lichtinval is er fantastisch mee te regelen. Dat geeft sfeer. Houten jaloezieën op maat worden vooral in huiskamers toegepast, maar misstaan ook in andere ruimtes niet. Kies je voor jaloezieën en heb je liever een ander materiaal voor in de slaapkamer, dan zijn er ook aluminium jaloezieën mogelijk. We laten ze hier beide de revue passeren. 

Aluminium jaloezieën slaapkamer zorgen ervoor dat je in de slaapkamer een tijdloze en rustige sfeer creëert. Volgens slaapexperts is dat een goede zaak, want al te veel drukte om je heen in een kamer waarin je slapen moet en tot rust moet komen, wordt afgeraden. 

Zelf meten met de juiste instructies

Daarentegen zijn de jaloezieën er in meer dan vijftig kleuren, dus saai wordt het nooit. Ook kan je variëren met de lamelbreedtes. Als de keuze is gemaakt is het de vraag of je zelf gaat meten om de jaloezieën mooi op te kunnen hangen of dat je dat laat doen. Online meetinstructies zijn heel duidelijk en mocht er toch iets misgaan dan is er een gratis meetverzekering om een meetfoutje tijdig te herstellen zodat alsnog de juiste afmeting kan worden besteld. 

Waar je aan moet denken bij het inmeten van houten of aluminium jaloezieën? 
  • Heb je naar binnen of naar buiten draaiende ramen
  • Hoe zit het met eventueel uitstekende delen zoals raambeslag
  • Zitten er verwarmingsbuizen in de buurt van het raam
  • Zijn er plinten die een rol spelen
  • Kijk goed hoe je de breedte en de hoogte van het raam(kozijn) meet
  • Hangt de jaloezie in de dag of op de dag*
Experts meten bij jou thuis 

In alle gevallen kun je prima uit de voeten als je de instructies nauwkeurig volgt. Vind je dit lastig of lukt het je niet dan is er niets aan de hand. Dan komen de experts bij je thuis om de ramen en kozijnen op te meten. Dan bestel je in overleg met hen de juiste houten of aluminium jaloezieën. In alle gevallen komt het dus dik in orde. 

Woontip:
*Het verschil tussen in de dag of op de dag

Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar bij het inmeten van bijvoorbeeld jaloezieën wordt de vraag gesteld of je ze in de dag of op de dag wilt. In de dag betekent dat de jaloezieën tussen een kozijn of tussen twee muren komen te hangen. Dan worden de jaloezieën meestal aan het plafond van het kozijn bevestigd. Op de dag betekent dat de jaloezieën óver het hele kozijn worden gehangen. In dat geval worden ze op de muur naast het kozijn vastgemaakt. De jaloezieën worden dan met een aantal centimeters overlap gemaakt zodat deze het hele kozijn bedekken.


Gesponsorde inspiratie blog in samenwerking met inhuisplaza.nl
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com