Menu
DIY / Interieur inspiratie / Kerst inspiratie / Winter / Wonen en seizoenen / Woontips

Feestdagen | Interieur vol natuurlijke kerst- en wintersfeer

Interieur | Je interieur inrichten in wintersfeer (beeld House Doctor) - Laat je inspireren op woonblog StijlvolStying.com

Je interieur inrichten in wintersfeer. De winterse feestdagen zijn weer achter de rug, maar de winterse gezelligheid blijft. Maak het knus en gezellig met kussens en een heerlijke plaids voor op stoelen en/of banken. Wist je dat bijvoorbeeld door verschillende materialen en textiel te gebruiken je ook meteen meer diepte creëert in jouw interieur. Denk bijvoorbeeld aan een plaid en kussens van verschillende stoffen voor op de bank. Tenslotte vergeet de lantarens met kaarsen en een mooie plant voor op de plek waar de kerstboom stond niet. Zet een schaal op de tafel met dennenappels en mos voor een extra wintersfeer gevoel. Wil je een extra natuurlijk tintje dan kies je voor woonaccessoires van hout, rendier vellen en kussens met daarop bosdieren afgebeeld. Laat je inspireren door mijn styling tips en de prachtige beelden in deze blog om zelf ook gemakkelijk en snel een winter interieur te creëren.

5 tips voor een snelle en winterse interieur make-over

1. Candlelight party

Breng wat licht in de donkere dagen van het jaar! Wat is nu een mooie winter interieur zonder kaarsen. Decoreer je interieur daarom rijkelijk met theelichtjes en mooie kaarsen.

2. Warme kleuren

Het ultieme cosy winter interieur créer je met warme kleuren. Rood doet het altijd erg goed in combinatie met groen, maar dit jaar zie je ook bijzonder veel warme aarde-  en paarstinten in combinatie met messing, goud en mat zwart. Wil je weten welke kleuren het beste bij jou passen? Lees dan eens deze kleurinspiratie blog.

3. Zachte stoffen

Maak je interieur aaibaar met kussentjes en plaids en vooral lekker zachte stoffen. Zoals boven genoemd ga je bijvoorkeur voor warme kleuren om dat extra knusse gevoel te creëren.

4. Sfeerverlichting

Niemand wil half in het donker zitten tijdens de koude gure dagen. Zorg daarom voor goede sfeerverlichting. Licht de hoeken van de ruimte goed uit en laat het licht langs je plafond stralen voor een geborgen, ruimtelijk en rijk gevoel.

5. Geuren

Naast kleur kan geur ook heel erg het winterse gevoel in een interieur aanwakkeren. Denk aan kaneel met sinaasappel en kruidnagel of aan dennengeuren. Geurkaarsen of geurolie kunnen hierbij helpen maar je kunt zelf ook met dennenboompjes of takken, fruit en kruiden ware geurbommetjes voor in huis creëren.

Laat je inspireren door deze prachtige House Doctor collectie voor nog meer winterse wooninspiratie:

Beelden: House Doctor.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com