Menu
Interieur inspiratie / Lifestyle, liefde & wonen / Samenwerking / Woonnieuws / Woontrends 2021 / Woontrends 2022

Interieur | Je thuisvoelen dé woontrend van nu

Woontrends 2022 - Stijlvol Styling woonblog

Klinkt een beetje gek he ‘je thuisvoelen dé woontrend van nu’. Maar het is toch echt zo want nog nooit zagen wij zoveel diversiteit in interieurs wat indirect bekend dat mensen een onmiskenbare aandrang hebben tot hun eigen indentiteit terugzien in een interieur. Deze trend zal zich dan ook als woontrend in 2022 voortzetten. In deze blog vertel ik je er daarom alvast meer over. 

Woontrends 2022 - Stijlvol Styling woonblog

Gezelligheid en geborgenheid gezocht

Consumenten kiezen in 2021 voor warmere kleuren, zachtere materialen en persoonlijke (kunst)verzamelingen. Hoogwaardige vloeren en materialen worden steeds belangrijker. En comfort speelt naast design een grote rol bij productkeuzes. Ze investeren ook in luxe woonartikelen. Niet eerder was de aandacht voor buitenmeubels zo groot.

De drang naar echt contact speelt door de aanhoudende digitalisering al langer en raakte dankzij de wereldwijde gezondheidscrisis in een stroomversnelling. De non-verbale communicatie kan men steeds moeilijker waarnemen tijdens virtuele contactmomenten en dat brengt iets positiefs met zich mee. Mensen die wel direct en fysiek contact hebben worden zachter naar elkaar toe. We waarderen écht contact maken meer. 

Woontrends 2022 - Stijlvol Styling woonblog

Warmere kleuren en aaibare stoffen

Kleuren krijgen een warmere ondertoon, stoffen zijn aaibaar en verlichting wordt zachter. De zomers worden alsmaar langer en warmer en daar maakt de consument het liefst optimaal gebruik van. Dat betekent ook dat onze buitenruimte steeds meer een hoofdrol krijgt. De focus ligt op naar buiten gaan en op een huis waar men zich binnen en buiten thuis voelt. Binnen en buiten verbinden krijgt de leiding bij het uitdenken en inrichten van een interieur

Let’s get cosy

De belangrijkste woontrends voor het komende half jaar zijn gericht op het aangenamer en persoonlijker maken van de eigen woning en tuin. Kleuren, materialen en meubels zorgen ervoor dat een woonomgeving van alle gemakken is voorzien.

In 2021 was dit al een grote trend maar in 2022 zijn retro invloeden helemaal niet meer weg te denken uit het interieur. De geliefde kleur grijs maakt plaats voor zandkleuren als beige. Als tegenhanger illustreert woontrend Rebels Design een duidelijk contrast waar felle kleuren en grafische patronen centraal staan en een positief effect hebben op jouw humeur als je een liefhebber bent van bonte interieurs. 

In de volgende blogs vertel ik je er meer over de opkomende trends en het kleurenpallet voor 2021-2022. 

Blog in samenwerking met floorhouse.be
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com