Menu
Interieur inspiratie / Woonnieuws

Woonnieuws | Ketel Binkie van Hema

Interieur | Ketel Binkie

Woonnieuws | Ketel Binkie van Hema.
Opvallend, praktisch, leuk om naar te kijken en een ware Instagram hit! Ketel Binkie. Nostalgische look maar modern in gebruik. Deze waterkoker van de Hema heeft een eervolle vermelding gekregen bij de Hema ontwerpwedstrijd 2012 door zijn bijzondere vormgeving. De kan is 360° draaibaar op de voet. Daarnaast is hij snoerloos en heeft een handig indicatie lampje onder de handgreep. Erg leuk detail: de voet lijkt op een vuurtje. Het ontwerp van Ketel Binkie is van Tim Braams die de ontwerp-wedstrijd hiermee niet won maar toch werd deze unieke waterkoker in productie genomen. De ontwerper bleef wel nauw betrokken bij het productie proces en mocht zelf de vormgeving bewaken.

Het ontwerp van Tim is tot stand gekomen door te kijken naar de bestaande HEMA successen zoals de fluitketel Le Lapin. Hier wou hij graag een eigentijdse opvolger voor ontwerpen. Ook Rotterdam de geboortestad van Tim heeft een rol gespeeld bij het ontwerpen van de moderne waterkoker. De naam Ketel Binkie komt namelijk van een Rotterdamse smartlap, het nummer gaat over een straatjongen die bijzonder is door zijn eenvoud en geliefd is door de medemens.
Ketel Binkie werd 20 januari 2014 al geïntroduceerd in de Hema winkels en op www.hema.nl maar was (als ik de vele berichten moet geloven) binnen no-time uitverkocht. Inmiddels zou deze hippe waterkoker weer volop op voorraad moeten zijn in de winkels en online. De normale prijs is €30,- maar op moment staat hij overigens online voor €25,-
Helaas hebben wij al een hele mooie en goede waterkoker thuis. En twee waterkokers is een beetje teveel van het goede anders was ik zeker in de verleiding gekomen om Ketel Binkie een mooi plaatsje op ons aanrecht te geven.
En… heb jij Ketel Binkie als toegevoegd aan jouw interieur?
Bron foto: Hema
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com