Menu
Babykamer & Kinderkamer inspiratie / Interieur inspiratie / Kleur inspiratie / Woontips

Interieur & Kids | Babykamer & kinderkamer in Delfs blauw

Interieur & Kids | Babykamer & kinderkamer in Delfs blauw

Interieur & Kids | Babykamer & kinderkamer in Delfs blauw.
Hollandse sfeer in overvloed met een babykamer of kinderkamer in Delfs blauw. Delfs blauwe babykamer of kinderkamer hoeft absoluut niet ouderwets en truttig te zijn. Met deze tips hoop ik je op weg te helpen met het creëren van een Hollandse slaapkamer voor je kids. 

Interieur & Kids | Babykamer & kinderkamer in Delfs blauw  Interieur & Kids | Babykamer & kinderkamer in Delfs blauw - Babykamer Holland
Beeld: Villa Vrolijk en Perron 11

Allereerst probeer altijd je basis rustig te houden, niemand houdt van een drukke afgeladen slaapkamer met drukke kleuren en teveel (kitsch) spulletjes. Dit doet geen goed voor je gemoedstoestand en nachtrust.

Zorg er in ieder geval voor dat je meubels basic zijn. Wit is prima, en vind je dat saai dan is een rood of blauw accent erg leuk. Ook is dat antiek wiegje of kinderbed van ‘overgrootmoeder’ natuurlijk super leuk bij dit thema. Denk er ook eens aan of je de wieg wilt laten bekleden met jouw trouwjurk.

Interieur & Kids | Babykamer & kinderkamer in Delfs blauw
Beeld: aapje4kids
Waar kun je aan denken bij de inrichting van een Hollandse kinderkamer:

Sierkussen, opbergzakken, aankleedkussens, knuffels (bijv. van Nijntje) en lampen en lampenkapjes. Er is tegenwoordig van alles te koop in Delfs blauw voor de baby en kinderkamer. Heel erg leuk bijvoorbeeld uit een antiek winkel zijn handgrepen en knoppen van echt Delfs blauw porselein. Denk ook eens aan accessoires zoals Hollandse Klompjes, molens, kandelaars, klokken en beeldjes. De souvenirshop is vast jouw beste vriend als je op zoek gaat naar deze Hollandse ‘kitsch’.

Wil je alles wat stoerder en moderner denk dan eens aan een stoere industriële lamp in bijvoorbeeld donkergrijs.

Voor op de muren denk bijvoorbeeld eens aan foto behang van een Hollands landschap.
Ook erg leuk voor op de muren in de babykamer is het rood geruite behang. Rood gaat heel goed samen met delfs blauw. Durf ook eens te kiezen voor dit tegeltjesbehang in Delfs blauw.

Mooiste en meest hip vind ik zelf het Amsterdamse grachten behang in Delfs blauw van Perron 11. Het behang bestaat uit acht verschillende huisjes. Het is ook mogelijk om meerder combinaties te maken en zo je eigen straat op de muur te creën van Delfs blauw grachtenpandjes. Niet je hele muur behangen, Nijntje heeft ook een behangrand in Delfs Blauw.

  Interieur & Kids | Babykamer & kinderkamer in Delfs blauw
Interieur & Kids | Babykamer & kinderkamer in Delfs blauw
Beeld bron: Perron 11. 
 

1. posterbehang: Amsterdam in delfts blauw, €289,95 van Perron 11 –
2. Hanglamp van Little Dutch, €64,95 bij DreumesenZo – 3. Wiegje op maat bekleed door Droomwieg (prijs op aanvraag). Deze unieke wiegbekleding is gemaakt van een trouwjurk. Ook de dekentjes, lakentje en dromenvanger in het wiegje vind je bij Droomwieg. 4. Krukje van Lappalou.nl 5. Oude legerkist een speelgoedkist.
6. Houten speelgoedkar €16,95 bij VonLiving.nl

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com