Menu
Babykamer & Kinderkamer inspiratie / Gezin & Wonen / Interieur inspiratie

Interieur & kids | Hippe babykamer inspiratie in Roze & Wit

Interieur & kids | Hippe babykamer inspiratie in Roze - Wit
Interieur & kids | Hippe babykamer inspiratie in Roze & Wit.
In mijn zoektocht naar babykamer inspiratie kwam ik deze schattige babykamer tegen.
Dit Amerikaanse gezin gebruikte het behang als uitgangspunt en inspiratie voor het inrichten van de rest van de babykamer.
Ze plaatste behang van grote roze en gouden driehoeken op een witte muur om patronen te creëren. Omdat de vormen groot zijn, kleurrijk en een hoog contrast hebben is het gemakkelijk voor een pasgeborene te zien. En wist je dat dit ook nog eens goed is voor de ontwikkeling van het gezichtsvermogen!?
De wieg is modern en heeft strakke lijnen. De lakentjes met goeden stippen voegen een leuk patroon toe aan de babykamer. De knuffeldieren in het bedje zijn alleen geplaatst voor de foto, het wordt namelijk altijd afgeraden om grote knuffeldieren in het bed van een klein kindje te plaatsen i.v.m. verstikkingsgevaar. Van dezelfde stof (katoen) als het laken maakte ze ook een hoes voor het aankleed kussen. Zo krijg je eenheid en komen bepaalde elementen elders in de kamer weer terug. Grappig en speels.

De kapstok in deze babykamer is gemaakt van een stevige tak. Door de tak te schuren en te schilderen maak je in een handomdraai een originele kapstok die je natuurlijk aankleed met leuke hangers. Een grote mand doet handig dienst als wasmand voor alle baby was. Ook maken ze heel handig in dit kamertje gebruik van een zogeheten opslagbank. Een leuk kinderbankje waarin je ook nog speelgoed kan opbergen.

Heb je de ruimte kies dan net als in deze kamer voor een fijne stoel met poef. Dit zorgt ervoor dat je tijdens het voeden ontspannen kan zitten met je kleintje. Zo hoef je niet ver van zijn of haar bedje vandaan, geen groot licht aan te doen en bewaar je de rust. Fijn want in het geval van een nachtvoedingen komt niet alleen je baby maar ook jij zelf gemakkelijk weer in slaap.

Verder laten ze heel goed zien dat wanneer je de kleuren van het speelgoed zoals knuffels etc. aanpast op de kleuren van je kinderkamer je geen ‘hectisch circus’ creëert maar rust en eenheid. Sfeer zit hem zoals hier in kleine details waarbij steeds hetzelfde kleurenpatroon weer terug komt in verschillende materialen en vormen.

Interieur & kids | Hippe babykamer inspiratie in Roze - Wit

Interieur & kids | Hippe babykamer inspiratie in Roze - Wit Interieur & kids | Hippe babykamer inspiratie in Roze - Wit Interieur & kids | Hippe babykamer inspiratie in Roze - Wit

Bron foto’s en met dank aan: greenweddingshoes.com & Brandon Kidd Fotografie.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com