Menu

Kinderkamer styling met IKEA hack Duktig keuken door styliste Susanne van SBZ Interieur Design & StijlvolStyling.com

Je kent ze vast wel de ontelbare ‘IKEA hacks’. Zeker Instagram en Pinterest fans op woongebied en kids zijn er gek op. Simpel gezegd is een IKEA hack dat je van een bekend IKEA product iets heel anders maakt of dermate een make-over geeft dat deze er een stuk leuker/ hipper/ mooier uit ziet. Bekende hacks zijn o.a. het BEKVÄM kruidenrekje welke vaak als wandplankje en boekrek wordt gebruikt in werkkamers en kinderkamer. Maar ook de bekende BESTA kastenserie maken veel mensen vanalles van. Een paar weken terug kwam ik al scrollend in mijn tijdlijn op Instagram een bericht tegen van IKEA zelf waarin zij een splinter nieuw kinderkamer merk roemde om haar creativiteit. Ik heb het over ZoeyZo Kids Concept. Zij maken unieke handmade stickers voor de IKEA DUKTIG keuken!

Voor dit artikel vroeg ik aan co-owner Amber op dit unieke idee kwam. Daarop kwam zij met een super leuk en inspirerend verhaal dat ik graag met je deel.

Ondernemen versus inspiratiebron

Chantal en Amber zijn zussen, en sinds november 2017 officieel gestart met ZoeyZo Kids Concept. Dit ondernemende en creatieve bedrijf voor ouders door ouders is ontstaan door de dochters van Chantal en Amber. De dochter van Chantal, Zoey, vormde een inspiratiebron voor de bedrijfsnaam. De dochter van Amber, Isabella (Isa), was de inspiratiebron voor het product.

Chantal wou al een tijdje een eigen webshop vol unieke items. Amber haar dochtertje kreeg toen ze één jaar was een kostbare tipi voor in de woonkamer om in te spelen, echter wat veel ouders bekend is, zo’n tipi is in het begin nog leuk maar vaak doen kindjes er naar een week al niets meer mee. Zo ook de dochter van Amber. Toen Isa 2 jaar werd wou Amber haar dochter een kinderkeukentje geven voor in de woonkamer. Om dit eerst uit te proberen of zij deze wel leuk vond had zij eerst een keukentje geleend. Geen design keuken voor kids, maar een knalrode McDonals keuken, compleet met gele M, milkshakes geluiden en klapdeurtjes voor de McDrive. Je raad het al: een groot succes! Het enige wat Amber stoorde was dat zo’n MC keukentje nou niet bepaald heel stijlvol en hip is in de woonkamer. Dus verruilde zij deze leenkeuken voor een splinter nieuwe IKEA Duktig keuken. Ook niet super mooi, maar zeker acceptabel! Het resultaat: Leuk voor Amber maar niet voor Isa. Die deed spontaan niets meer met de keuken want er zat onvoldoende ‘spelelement’ en winkelbeleving aan.

Ik moest erg om dit verhaal lachen! Als creatieve en ondernemende moeder heb ik namelijk ook een (kleuter) dochter die net een ‘mini me’ is. Is het niet bijzonder, kan ik er niets mee ondernemen of heeft het geen toegevoegde waarde.., dan laat ik het gewoon links liggen. Á fijn, ook mijn dochter kreeg toen ze 2 werd een DUKTIG keuken en ook deze stond al een tijdje te verstoffen en diende meer als opbergplek dan speelplek. Tijd voor een make-over.

IKEA Hack – DUKTIG op een hippe manier

Amber’s idee was om op zoek te gaan de DUKTIG keuken leuker en aantrekkelijker te maken. Isa haalde steeds de keuken van de kant in en woonkamer om winkeltje te spelen (mij ook bekend), en zo ontstond het idee om de achterzijde van de keuken te beplakken met een sticker. Alleen, na lang zoeken, bleek dit helemaal nog niet te bestaan. IKEA hack’ ste over maar niemand heeft gedacht aan een mini winkel voor kids met keuken. Amber ontwierp voor haar dochter zelf de eerste sticker, het werd “Isabella’s ijssalon”, met plaatjes van ijsjes die ze gewoon van internet had geplukt. Geniaal! Chantal zag hier ook wel brood in en zo ontstond het idee om een Instagram account op te starten met zelf gemaakte stickers voor de Duktig keuken. Het schoonzusje van van Chantal, Pernille, is een creatief student in Amsterdam en ontwierp alle stickers door ze eerste te tekenen en vervolgens met de computer te bewerken. Iedere sticker is dus handgemaakt. Pernille zit nog op school maar heeft als designer nu al flink haar handtekening gezet samen met Amber en Chantal op de kinderkamer markt. Want hoe leuk is het als je zoon of dochter een eigen ijsjeswinkel, patatjes-winkel (zo noemt mijn dochter de snackbar), hamburger bar of zelf binnenkort (scoop!) een sushibar of candy store kan runnen.

Inmiddels worden de stickers door succes niet alleen in Nederland verkocht via handmade shop Etsy, maar ook in België, Spanje en binnenkort in Duitsland. Uiteindelijk misschien zelf wel wereldwijd, want ook IKEA is erg gecharmeerd van dit creatieve idee.

Review

Ik mocht één van de stickers testen op de IKEA Duktig keuken van mijn dochtertje. En met een man en dochter die zo ongeveer verslaafd zijn aan ijsjes, was de keuze welke sticker het moest worden snel gemaakt. Mijn dochter kreeg haar eigen DUKTIG ijsjes winkel. Wat meteen opviel: De stickers zijn van hele hoge kwaliteit. Binnen een mum van tijd had ik, na de keuken goed schoongemaakt te hebben en met zorg zoals in de instructie aangeven de stickers te hebben opgeplakt, een ijsjeswinkel gecreëerd! De glimmende oogjes van mijn dochter toen ik dat deed waren geweldig mooi.
Ze had nog wel één opmerking, ze had wel ijsjes nodig om te verkopen. Mijn mama tip: Koop er in de winkel nog wat leuke houten of plastic ijsjes bij om toe te voegen, en je hebt bijna garantie op uren lang speelplezier. Voor jouw kind alleen en met het hele gezin, vriendjes en vriendinnetjes. Mijn conclusie: een super leuk product waar veel ouders en kindjes net als ons gezin van gecharmeerd zullen zijn. Ik ben super benieuwd wat dit in de toekomst voor ZoeyZo Kids Concept gaat brengen. Daarbij zeggende ik zal de stickers zeker onthouden al ik een kinderkamer of kinderhoekje ga stylen bij mensen thuis. Want uniek en vernieuwend ZoeyZo Kids Concept zeker en daar hou ik van, als mama en als ondernemer.

De stickers van ZoeyZo Kids Concept zijn te koop via Etsy bij ZoeyZoKidsConcept:

Webwinkel: ZoeyZo

Etsy_Homepage_English_300x250

*Deze blog werd mede mogelijk gemaakt door door ZoeyZo Kids Concept.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com