Menu
Babykamer & Kinderkamer inspiratie / Samenwerking / Woontips / Woonwinkelen

Interieur & Kids | Kiezen van de juiste babykamer of kinderkamer

Kiezen van een babykamer of kinderkamer, tips - Stijlvol Styling - Woonblog www.stijlvolstyling.com

Beeld: Project nursery – Shoptip: Ledikantje is het meegroei bedje de Stokke Sleepi.

Interieur & Kids | Kiezen van de juiste babykamer of kinderkamer.
Het kiezen van de juiste babykamer of kinderkamer kan een hele opgave zijn. Ik weet het nog goed toen ik op zoek ging naar de ‘perfecte’ meubels met de zwangerschaps hormonen gierend door mijn lijf. Net als vele anderen kwam ik in te grote babyzaken waar de keuze een ‘reuze’ is (‘lees: je ziet door de bomen het bos niet meer!’). Inmiddels heb ik als interieur professional ervaring met waar op te letten bij de inrichting en styling van een babykamer of kinderkamer. graag help ik jullie als (aanstaande) ouders met wat tips hoe te beginnen als je op zoek gaat naar de perfecte kamer voor jullie kindje. 

Woonwinkelen voor jouw babykamer of kinderkamer doe je met de shoptips van woonblog StijlvolStyling.com.

Beeld: SBZInterieurdesign.nl

Inrichten van de babykamer of kinderkamer dit zijn de belangrijkste tips:
Stap 1

Analyseer de kamer die je wilt gaan gebruiken als babykamer/kinderkamer.
Een plattegrond met de juiste maten op schaal getekend kan je hierbij helpen.
Dit kan op papier maar ook ook online zijn allemaal handige (gratis) programma’s om een plattegrond te tekenen.

Wat belangrijk is om te weten:

– Het oppervlakte van jullie kinderkamer.

-Met wat voor type ruimte je te maken hebt bijvoorbeeld met schuine wande,n waar zitten deuren en waar zit het raam.
Zijn er bepaalde hoeken of inhammen in de ruimte die erg bepalend zijn voor de mogelijkheden die je hebt bij de indeling.

– Ook belangrijk, een vaak vergeten punt is; De lichtinval.
Ligt de kamer op het zuiden of juist op het noorden. Met andere woorden staat de hele dag de zon in het kamertje of juist niet.
Dit helpt je niet alleen bepalen welke raambekleding geschikt is, maar ook welke kleuren geschikt zijn voor de muren. In een kamer met veel licht kun je makkelijker donkerdere tinten toepassen als in een donker klein kamertje want dit maakt optisch al snel erg klein.

Stap 2

Bepaal welke wensen er zijn als het gaat om de inrichting en stijl van de babykamer en kinderkamer,
schrijf ze op zodat je duidelijk een wensenlijstje krijgt. Vind je dit lastig?
Blader dan eens rustig door de categorie babykamer & kinderkamer inrichten op Stijlvol Styling, dan krijg je vast een beter beeld van wat je wel en niet mooi of praktisch vind.

Wensen die belangrijk zijn om te weten:

– Is de kamer voor een jongen of meisje? Of misschien wel beide? Indien nog onbekend het is tegenwoordig ook heel goed mogelijk om een leuke ‘unisex’ babykamer te creëren. Kleuren die hier bijv. uitermate voor geschikt zijn: Mintgroen & geel.

– Wat is jullie budget?

– Welke stijl spreek jullie aan?
Klassiek, modern, kleurrijk een bepaald thema?
Wil je bijvoorbeeld een TV figuur laten terug komen, denk aan bijv. Nijntje of Woezel en Pip?

– Zijn er zaken die je wilt behouden?
Bijvoorbeeld de vloer of schilderwerk. Wil je wel of niet de kozijnen (opnieuw) schilderen?
Dient er wel of geen andere radiator te komen? Is er een vaste kast en wil je deze wel of niet behouden?

– Welke meubels wil je in de ruimte kwijt? Ga je een kleine babykamer inrichten lees dan ook eens het artikel:
Tips kleine babykamer inrichten.

– Welke functie krijgt de ruimte denk hierbij aan slapen, verschonen, opbergen maar bijvoorbeeld ook spelen.

– Zijn er oude meubels die je graag wilt gebruiken voor de nieuwe babykamer (denk aan een familie wieg of commode kast).

– Heb jullie gedacht aan de wensen m.b.t. tot verlichting? Het helpt om in diverse online baby- & kinder winkels te bekijken wat voor verlichting er speciaal is voor babykamers en kinderkamers. Dit hoeft echter niet je kunt ook voor hele neutrale verlichting kiezen die lang mee gaat en minder aan stijl/smaak gebonden is. Op de woonwinkel pagina staan een aantal leuke winkels die ik zeker kan aanbevelen waar je ook voor verlichting terecht kunt.

Stap 4

De inrichting en definitieve keuze voor de kleuren; Het kiezen van de juiste meubels kan een hele opgave zijn, juist omdat er zoveel keus is. Om je te helpen bij het vinden van de juiste meubels voor de kinderkamer is er tegenwoordig een hele handige website: wooki.nl. Op Wooki kun je op een leuke manier producttesten doen. Momenteel staan er 20 testen online die bezoekers kunnen maken. Wooki kan jou erbij helpen om een keuze te maken voor bijvoorbeeld het kiezen van de juiste babykamer en kinderkamer meubels. Zo hebben ze ook diverse testen over baby- en kinderkamers, boxen en bijvoorbeeld commodes.
Na het beantwoorden van de vragen uit de test komt er een top 5 van producten uit die het beste past bij jullie persoonlijke voorkeur. Super handig!

Naast de meubels en het kleurgebruik, bepalen de stoffering (zoals gordijen) en accessoires de sfeer.
Hou hierbij als het mogelijk is rekening mee in jullie budget. Accessoires kunnen naast textiel als een mooie deken of aankleed- kussenhoes, ook handige en leuk uitziende mandjes of zelfs speelgoed zijn. Praktisch en mooi gaan juist in een babykamer of kinderkamer heel goed samen.


SBZ Interieur Design - Stijlvol Styling WoonblogKan ik jou als interieurontwerper en stylist ook helpen met het creëren van een stijlvolle en bijzondere babykamer of kinderkamer? Wil je ondersteuning middels een interieuradvies, interieurontwerp, woon-winkelen en /of  de complete inrichting en styling van de babykamer of kinderkamer(s)? Dat kan!

Voor meer informatie en contact raadpleeg de website van mijn creatieve studio;
SBZ Interieur Design.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com