Menu
Babykamer & Kinderkamer inspiratie / Klein wonen / Samenwerking / Woontips / Woonwinkelen

Interieur & kids | Kleine babykamer inrichten – tips en trucs

Interieur & kids | De natuur als babykamer thema - Woonblog StijlvolStyling.com

Interieur & kids | Kleine babykamer inrichten tips.
Niet iedereen is even groot behuisd en veel mensen maken van ‘het kleine kamertje’ oftewel de hobbykamer wanneer er een kindje op komst is een babykamer. Een kleine babykamer inrichten hoeft niet zo lastig te zijn mits je consessies doet, let op de indeling en vooral wat voor meubels je koopt en tot slot let op het kleurgebruik. Als mama van een kleine vrolijke ‘peuter’ en als woonstyliste weet ik natuurlijk een heleboel van inrichten van een babykamer. Dit zijn mijn tips die ik graag met jou wil delen.

Kleine babykamer inrichten – Tip 1:

Het doet misschien even pijn als je van klassieke babykamer houdt maar vergeet die grote hoge kamboe. En zeker een ondoorzichtige. Klamboe’s hangen vaak tot aan het plafond en geven een hele kolossale indruk in zo’n klein kamertje. Kies dan liever voor leuke muziek hanger voor aan het bedje/wiegje of een mobiel. Je kunt ook achter of naast het bedje bijvoorbeeld een kapstokje of plakje aan de muur maken (op een hoogte dat je kindje er niet bij kan)  hier kun je dan leuke spulletjes aan hangen of op zetten.

Beeld: HippeMama's

Kleine babykamer inrichten -Tip 2:

Kleine meubels zijn niet perse een must, maar doe wel consessies. Er zijn genoeg mensen die geen grote kast in de kinderkamer hebben maar de kleertjes netjes opgevouwen in een commode ladekast leggen. Twee in één en ruimtebesparend! Je kunt ook kiezen voor juist een kast en een opklapbare commode voor aan de muur, o.a. te koop bij Ikea. Echter deze commode’s zijn vaak niet heel fraai om te zien en je moet er wel alsnog de ruimte voor aan de muur hebben nadat je de kast geplaatst hebt. Als je kiest voor een opklapbare commode voor aan de wand kijk wel eerst even wat voor jou een fijne werkhoogte is, mannen zijn vaak groter dan vrouwen en andersom maar als jij als vrouw thuis voor de kinderen zorgt is het natuurlijk niet handig als de commode eigenlijk net te hoog voor je hangt. (je kunt het eigenlijk het beste vergelijken met de werk hoogte bepalen van een keukenblad)

Kleine babykamer inrichten – Tip 3:

Kies voor pracktische meubels die ruimte besparend werken of ogen.
Kijk maar eens naar deze: Verzorgingstafel incl. bad, super praktisch voor een kleine babykamer!

Wil je eerst een wiegje voordat je kindje in een ledikantje gaat slapen? Kijk dan eens naar een schattige hang wieg dit geeft een ruimtelijk gevoel en ook fijn… je kunt er gemakkelijk onder door stofzuigen.
Één die ik echt heel erg leuk vind is deze, de: hangwieg van Leander. Deze kan zowel op een standaard alsmede bevestigd worden aan het plafond.

Hangwieg leander - kleine babykamer inrichten tips
Beeld: Leander hangwieg

suzanne-combibed

Er bestaan ook ledikantjes met een commode in één, zoals dit ledikant van Bol.com met een commode op de kop z’n kant eraan vast of dit ledikantje met commode eraan vast.

Kleine babykamer inrichten – Tip 4:

Let op kleurgebruik. Rustige en neutrale kleuren ogen vaak het meest ruimtelijk. Daarmee wil ik niet zeggen dat je alles maar wit moet laten, zorg wel voor contrasten, dit kan ook door het gebruik van verschillende materialen zoals hout en textiel. Je kunt er ook voor kiezen om één wand te schilderen in een lichte tint. Denk aan zacht grijs, zacht geel, blauw of roze of zoals volgende laatste trends een lichte mint kleur. Deze kleuren zijn perfect voor een babykamer!
Kleur toevoegen kun je ook doen met mooie kinderkamer woonaccessoires als textiel en leuke opbergers zoals mandjes.

Woontrends 2016 | Babykamer en kinderkamer trends 2016 - Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com

Beeld: Ontwerp & styling – SBZ Interieur Design

Kleur kun je zelfs toevoegen met verlichting, in een witte babykamer is het bijvoorbeeld als middelpunt van de kamer een gekleurde lamp of lampenkap erg mooi. Helemaal hip is bijvoorbeeld een industriële lamp in oud koper of goud.

Vermijd in een klein kamertje in ieder geval (te) drukke behangprints of grote muurstickers met drukke kleuren als je een ruimtelijk effect wilt behouden. Raambekleding? Gordijnen tot op de grond banadrukken de hoogte van de kamer, rolgordijnen doen dit niet maar is een verduisterd gordijn wel nodig, je kunt ook voor een combinatie van beide kiezen het overdag het rolgordijn volledig optrekken.Interieur & kids | De natuur als babykamer thema - Woonblog StijlvolStyling.com

Kleine babykamer inrichten – Tip 5:

Mochten jullie van plan zijn om naar een baby en kinderkamer winkel te gaan is de kans groot dat je bij een megastore terecht komt. Geloof me als jullie je nog niet van te voren je verdiept hebben in de inrichting en wat jullie enigszins zouden willen dan zie je al snel ‘door de bomen het bos niet meer’ in zo’n winkel.

Voordat jullie gaan shoppen of het nu op internet is of in de winkel, weet wat de wens is. Op deze woonblog vind je nog veel meer kinderkamer inspiratie in verschillende stijlen. Maak eventueel moodboard met kinderkamer plaatjes uit magazines of van internet maar ook met kleur of behang stalen (verkrijgbaar bij de bouwmarkt).
Wil je nieuw laminaatvloer leggen, bij bouwmarken kun je ook stalen krijgen van vele soorten en kleuren laminaat om thuis te kijken hoe de kleur is. Er zijn ook speciaal zaken waar je stalen van tapijt of dergelijk kunt krijgen.

Tot slot in mijn shop staan nog meer leuke baby- en kinderspeciaalzaken en producten die ik kan aanraden om eens een kijkje te nemen als je een badkamer of kinderkamer gaat inrichten/ stylen.

Veel plezier met het inrichten en stylen van jullie babykamer!


SBZ logo png met huisje (klein)Kan ik jou als interieurontwerper en stylist ook helpen met het creëren van een stijlvolle en bijzondere babykamer of kinderkamer? Wil je ondersteuning middels een interieuradvies, interieurontwerp, woon-winkelen en /of  de complete inrichting en styling van de babykamer of kinderkamer(s)? Dat kan! Voor meer informatie en contact raadpleeg de website van mijn creatieve studio; SBZ Interieur Design.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com