Menu
Babykamer & Kinderkamer inspiratie / Interieur inspiratie / Samenwerking

Interieur & kids | Eenheid creëren in de kinderkamer

Interieur & kids | Rust en eenheid creëren in de kinderkamer - Woonblog StijlvolStyling.com

Interieur & kids | Rust en eenheid creëren in de kinderkamer.
Niet alleen voor jou als ouder is het fijn om een rustige basis in een kinderkamer te creëren waar je jarenlang plezier van kunt  hebben. Ook voor jouw kindje is een kinderkamer die rust en eenheid uitstraalt minstens zo belangrijk. En nee, daarmee hoeft het niet minder gezellig te zijn qua sfeer. In deze blog handige tips voor een kinderkamer die in balans is met de rest van jouw interieur en leuke shoptips die helemaal passen bij de nieuwste interieur- en kinderkamertrends. 

Rust en eenheid creëren

Voor kinderkamers geldt dat wanneer je in een kamer eenheid en rust weet te creëren door alles in stijl op elkaar aan te passen, je sneller een opgeruimde en verzorgt aanblik krijgt als met een ratjetoe aan spullen. Je zal zien dat als je de woonstijl in een kinderkamer afstemt op jouw kind en op de rest van jullie interieur. Kindjes sneller geneigd zijn om rustig op hun kamer te spelen dan wanneer ze hun kamer zelf ook als rommelig beschouwen, ofwel een kamer inrichting hebben die niet (meer) bij ze past. Door de muren in een neutrale kleur te schilderen en naast jet ledikant voor meubels te kiezen die met wat creativiteit langer mee gaan dan alleen de babyjaren van jouw kindje. Kun je met styling de kamer telkens aanpassen op de wensen van jouw kind en die van jezelf.

Eenheid creëren doe je vooral in een kinderkamer met kleur, je kunt immers niet de kinderkamer compleet ‘volwassen’ maken en dus zoek je naar een balans tussen stijlvol en speels. Voorbeeld van eenheid creëren met kleur is de keuze voor het juiste textiel zoals beddengoed, vloerkleed en sierkussens. Dit is immers een groot oppervlak en kan de uitstraling van een kamer maken of breken. Wil je meer rust creëren en eenheid tegelijk, dan zijn drukke prints al snel teveel. Tip: Je kunt in textiel ook kleuren uit jullie huis terug laten komen om zo de kinderkamer meer bij de rest van jouw interieur te betrekken.

Combineren volgens de nieuwste trends

Ook in de uitstraling van de meubels kun je zorgen veel eenheid met de rest van jullie interieur. Door de populariteit van de industriële en Scandinavische woonstijlen is het bijvoorbeeld weer helemaal hip om modern met meer klassieke/ vintage invloeden te combineren. Deze stijlen gaan namelijk uitstekend samen.

Shoptip: Een babykamer die hier heel goed bij past is de fraaie vintage babykamer van kinderkamer-specialist Petite Amélie. Deze natuurlijke en vintage babykamer meubels sluiten naadloos aan op de nieuwste trends in stijl op babykamer gebied. De vintage serie kun je overigens zelf samenstelen. Zo is er een vintage commode en een bijpassend ledikant. Welke zowel in wit als in blank hout verkrijgbaar zijn. Fijne is dat met een neutrale babykamer als de vintage. Gemakkelijk kunt combineren met verschillende kleuren en stijlen.

Interieur & kids | Rust en eenheid creëren in de kinderkamer - Woonblog StijlvolStyling.com

Styling in de babykamer en kinderkamer

Combineer meubels met mooie zeegras manden, knuffelige decoratie knuffels in de vorm van bosdieren en aaibare decoratie dierenkoppen aan de muur. Vergeet geen fijn vloerkleed om op te spelen en fris groene luchtzuiverende planten voor een natuurlijk uitstraling. Voor een meer industriële look kies je bij een babykamer voor een stoere plafondlamp van bijvoorbeeld hout in combinatie met glas of beton(look).

Van babykamer naar peuterkamer in dezelfde stijl

Wil je nu de omzwaai maken naar een junior kamer (ook wel een peuterkamer genoemd) dan is de aanschaf van een junior bed een uitstekende keuze om mee te starten. Van een commode kun je in een junior kamer een leuke opbergkast maken welke je decoreert met leuke fotolijsten, knuffels, speelgoed van hout, manden en/of kinderboeken.

Shoptip: Het juniorbed Nuit van Petite Amélie een uitstekende keuze om te combineren met een natuurlijke en vintage babykamer. Dit bedje sluit daarnaast ook mooi aan op de meer landelijke woonstijlen, welke eveneens erg populair zijn. Je kindje kan dankzij de zijhekjes voortaan zelf in en uit bed stappen maar valt niet uit zij of haar bedje. Dit juniorbed gaat mee totdat je kindje circa 9 jaar oud is, wat erg fijn is voor jouw portemonnee en is verkrijgbaar met een massief houten onderschuiflade voor extra bergruimte. Ideaal voor de kleinere kinderkamers! Zo richt de de kinderkamer niet alleen mooi in maar kun je hem ook mooi houden, extra opbergruimte is immers in een kinderkamer altijd fijn. Niet alleen voor speelgoed maar bijvoorbeeld ook voor bedlinnen, kleding en boeken.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com