Menu
Babykamer & Kinderkamer inspiratie / Review

Interieur & kids | Veiligheid in de babykamer & de SmartNova babyfoon

Interieur & kids | Veiligheid in de babykamer & de SmartNova babyfoon - www.stijlvolstyling.com
Interieur & kids | Veiligheid in de babykamer & de SmartNova babyfoon.
Veiligheid in de babykamer. Dit start natuurlijk bij een veilig en goed bedje. Maar er zijn zoveel meer belangrijke zaken waar je op moet letten. Bijvoorbeeld een veilige en gebruiksvriendelijke babyfoon die ook nog eens de temperatuur in de babykamer voor jou in de gaten houdt als jij elders in huis bent. Meer hierover lees je in deze blogpost.Wist je dat baby’s erg gevoelig zijn voor temperatuurwisselingen. Dit komt omdat ze hun lichaamstemperatuur nog niet goed kunnen regelen.

Zorg daarom al bij de indeling van je kinderkamer dat je het bedje zo neer zet dat deze niet in direct zonlicht staat. Hou de omgevingstemperatuur altijd goed in de gaten, boven de 21 graden is al snel te warm en onder de 16 is echt veel te koud.
18 graden is net als bij een volwassene een goede en fijne temperatuur om in te slapen onder een dekentje. Je kunt trouwens aan het nekje van je baby voelen of je kindje het te warm of te koud heeft. Het is normaal dat zijn/haar handen en voeten kouder zijn dan de rest van zijn/haar lijf. Let er ook op dat je geen speelgoed of grote knuffels in het bedje van je baby laat liggen, kindjes kunnen er tijdens het slapen tegenaan rollen en in de verstikking raken.

Omdat je niet voortdurend naast je baby zijn of haar bedje kunt gaan zitten zijn er handige hulpmiddelen die jou helpen je kindje in de gaten te kunnen houden op afstand, zoals een goede babyfoon.

SmartNova babyfoon

Onlangs kreeg ik de kans om de SmartNova babyfoon van NOVA (Oogappel) te testen.
Deze SmartNova babyfoon heeft in 2013 de prijs ‘beste baby product 2013 België’ gewonnen. SmartNova is een digitale babyfoon die gebruikmaakt van de nieuwe technologie welke CARE (Cordless Anti-Radiation Environment) wordt genoemd.
NOVA ontwikkelde CARE als stralingsvrij alternatief voor het veel gebruikte DECT systeem (Digital Enhanced Cordless Telecommunications). In de praktijk blijkt dat babyfoons een schadelijke pulserende straling kunnen uitstoten, die pulserende straling kan bijzonder schadelijk kan zijn voor het zenuwstelsel van je kindje. Ik schrok hier zelf nogal van. Dankzij de nieuwe CARE technologie zoekt de SmartNova babyfoon zelf een storingvrij kanaal, zonder de schadelijke pulserende straling. CARE sluit maar liefst 98% van de straling bij DECT uit.

 Interieur & kids | Veiligheid in de babykamer & de SmartNova babyfoon - www.stijlvolstyling.com
 
Voordelen van de SmartNova zijn volgens ons:
-Deze babyfoon is erg gebruiksvriendelijk, ‘plug & play’. Er zit ook een duidelijke gebruiksaanwijzing bij.

-De SmartNova meet de omgevingstemperatuur in de babykamer en laat deze ook op beide units zien zodat je altijd weet in welke temperatuur je kindje bijvoorbeeld ligt te slapen.

-Storingsvrij en bereik bij optimale omstandigheden tot 450 meter. Erg goed dus!
Een handig waarschuwingslampje en alarmsignaal geeft aan wanneer verbinding wegvalt.

-Fraai design uiterlijk.

-Erg plat, prettig draagbaar en lichtgewicht.

-Terug-spraak functie (ook erg handig!).

-Stemactivatie die erg goed werkt, zodra mijn dochtertje ook maar een geluidje maakte sprong de babyfoon meteen aan en was het geluid duidelijk en storingsvrij.

-Visuele weergave van het geluidsniveau.

-Heeft een nachtlampje (ook handig als er ergens op bezoek bent en het vertrouwde nachtlampje niet bij je hebt, of het scheelt juist weer een ander lampje aandoen).

-Trilfunctie bij geluid welke aan of uit gezet kan worden.

Verder handig: Babyfoon heeft oplaadbare li-ion batterijen welke zijn inbegrepen.
De levensduur batterijen is circa 72 uur in stand-by. Je kunt op beide units het batterijniveau zien wat erg praktisch is.
Nadelen van de SmartNova:
Het enige min-punt wat wij konden ontdekken is dat wanneer je het geluid zachter zet je het geluid ook (per ongeluk) helemaal uit kunt zetten, dit is wel iets om rekening mee te houden. Maar verder een hele prettige, gebruiksvriendelijke en vooral veilige babyfoon die er ook nog eens fraai uit ziet. Wij gaan er zeker vaker gebruik van maken!
Babyproducten 
Adviesprijs van de SmartNova babyfoon is: €129,90
Voor de meeste mensen waarschijnlijk aan de dure kant. Maar veiligheid is en blijft belangrijk en deze gebruiksvriendelijke en fraaie design babyfoon is het wat ons betreft een aanrader!
Voor meer informatie bezoek www.oogappel.nl 
Interieur & kids | Veiligheid in de babykamer & de SmartNova babyfoon - www.stijlvolstyling.com
*Dit is een gesponsorde blogpost i.s.m. Oogappel/ Smart Nova.
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com