Menu
Babykamer & Kinderkamer inspiratie / Gezin & Wonen / Interieur inspiratie / Verlichting / Woontips

Interieur & kids | Verlichting in de kinderkamer

Interieur & kids | Verlichting in de kinderkamer // Lifestyle & woonblog StijlvolStyling.com

Lifestyle | Verlichting in de kinderkamer.
Kinderen en verlichting, het is een magische combinatie omdat kindjes vanaf baby af aan het vaak al prachtig vinden om naar ‘lampjes’ te kijken. Tegenwoordig is er gelukkig heel veel keuze op het gebied van kinderkamer verlichting. De juiste verlichting in een babykamer of kinderkamer is erg belangrijk, baby’s en kinderen moeten tenslotte ook wanneer het donker is getroost en gevoed kunnen worden, voorgelezen of lekker zelf kunnen lezen, spelen en huiswerk maken. 

Interieur & kids | Verlichting in de kinderkamer // Lifestyle & woonblog StijlvolStyling.com

Babykamer verlichting

Voor de babykamer is het juist heel handig om verlichting met daarop een dimmer te gebruiken. Wanneer je ’s avonds voor het slapen gaan nog even bij je kindje gaat kijken of als je ’s nachts uit bed gaat, omdat je kindje verdrietig is. Hoef je dan niet het felle licht aan te doen om toch iets te kunnen zien. Ook voor de nachtvoeding is gedimd licht belangrijk omdat je anders mogelijk het dag/nacht ritme van de baby verstoord.

Bij de commode is het wenselijk om juist gericht licht van bovenaf te hebben zodat je kunt zien wat je aan het doen bent wanneer je jouw kindje aankleed of een luier verschoont. Een wandplankje met daaronder een spotje of (led)lichtstrip gericht naar de muur (anders verblind het licht de oogjes van jouw kindje) kan hierbij uitkomst bieden.

Interieur & kids | Verlichting in de kinderkamer // Lifestyle & woonblog StijlvolStyling.com

Kinderkamer verlichting

De juiste verlichting voor in de babykamer of kinderkamer is erg belangrijk. Maar ook voor oudere kindjes is verlichting een onderschatte factor bij de inrichting. Voor kindjes die al wat ouder zijn (vanaf de peuter leeftijd) is een wandlamp bij het bed een must om goed te kunnen voorlezen. Ook een klein leeslampje wat ze gemakkelijk zelf aan en uit kunnen zetten is erg handig wanneer je kleintje nog even in bed mag spelen of lezen voordat hij/zij gaat slapen. Een bureaulamp is handig bij het huiswerk maken, terwijl een wandlamp juist voor indirecte sfeerverlichting zorgt.

Daarnaast vergeet geen (dimbaar) nachtlampje dat de ‘monsters’ verdrijft als jij de kamer uit bent. Veel kinderen worden naarmate de peuter/kleuter leeftijd wordt bereikt toch een beetje bang in het donker. Je kan eventueel je kind zelf een nachtlampje laten uitzoeken waar hij/ zij zich prettig bij voelt. Wanneer je kindje zindelijk wordt kan het handig zijn om een nachtlampje te hebben dat ze zelf mee kunnen nemen naar het toilet.

Interieur & kids | Verlichting in de kinderkamer // Lifestyle & woonblog StijlvolStyling.com

Beeld: IKEA

Sfeerverlichting 

Sfeerverlichting in een babykamer of kinderkamer krijg je met behulp van figuurlampen, verlichte letters, lichtslingers, lampionnetjes en gethematiseerde verlichting zoals van Philips, welke een hele mooie serie Disney verlichting heeft welke tevens kan dienen als nachtlampje. Ook en oude vintage lamp kan erg mooi zijn in de babykamer of kinderkamer en voegt een stukje nostalgie toe aan de ruimte.

Ook heel erg leuk zijn babykamer/ kinderkamer lampen welke een projector functie hebben, zo kan bijv. het favoriete disney figuurtje van jouw kind op de muur of het plafond uitgelicht worden.

Interieur & kids | Verlichting in de kinderkamer // Lifestyle & woonblog StijlvolStyling.com

Traditioneel versus modern

Naast traditionele kinderkamer lampen kun je ook denken aan bijvoorbeeld een industriële hanglamp, vloerlamp of wandlampen welke een stoere uitstraling aan de kinderkamer geven. Ook zogeheten draadlampen zijn hier erg voor geschikt en nog eens helemaal in de woonmode ook. Durf en denk ‘out of the box’ en durf juist ook in de kinderkamer te combineren met woonproducten zoals verlichting welke ook geschikt zou zijn voor volwassenen, zo creëer je met creativiteit jouw eigen unieke woonstijl.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com