Menu
Interieur inspiratie / Keuken / Samenwerking / Woonkamer inspiratie

Interieur | Kies voor een ovale eettafel

Interieur | Kies voor een ovale eettafel - StijlvolStyling.comBen je op zoek naar een nieuwe eettafel voor in huis? Dan heb je hier tegenwoordig talloze mogelijkheden voor. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een vierkanten, rechthoekige of ronde eettafel. Mogelijk leent de ruimte zich niet goed voor zo’n vorm eettafel. Daarnaast kan het natuurlijk ook gewoon zijn dat je eens iets anders wilt dan die standaard vormen. Niet getreurd, want ook dat is vandaag de dag mogelijk. Je kunt namelijk kiezen voor een ovale eettafel. Er zijn genoeg mensen die twijfelen of een ovale eettafel wel iets voor hen is.

Behoor je ook tot de twijfelaars? Dan ben je hier aan het juiste adres. In de onderstaand zetten we de voordelen van een ovale eettafel op een rijtje.

1. Minder strak en formeel

Een vierkanten en rechthoekige eettafel hebben strakke vormen. In een strak interieur misstaat zo’n tafel ongetwijfeld niet. Heb je echter een wat lossere inrichting? Dan kan een vierkanten of rechthoekige tafel juist afbreuk doen aan jouw interieur. Naast het feit dat ze strak zijn, komen ze namelijk ook nog eens formeel over. Bij een ronde tafel is dit ook het geval, zij het in mindere mate. Vind je een ronde eettafel eigenlijk ook nog te strak? Dan is een ovale eettafel iets voor jou. Een ovale eettafel is namelijk minder strak en daarnaast ook niet zo formeel als de andere vormen tafels.

2. Je kunt er met veel mensen aan zitten

Een ander groot voordeel van een ovale eettafel is dat deze een langwerpige vorm heeft. Waarom dit een voordeel is? Omdat dit betekent dat je er met veel mensen aan kunt zitten. Dit maakt dat een ovale eettafel bijvoorbeeld ideaal is voor een groot gezin. Aan zo’n tafel zit je namelijk niet allemaal strak op elkaar, wat bij een vierkanten of rechthoekige tafel vaak wel het geval is. Komt er vaak bezoek over de vloer? Dan is een ovale eettafel natuurlijk ook ideaal.

3. Een ovale eettafel is gezellig

Vroeger zagen we een ovale eettafel in menig huis terugkeren. De afgelopen jaren zagen we echter dat mensen toch sneller kozen voor een vierkanten of rechthoekige eettafel. Dit werd voornamelijk gedaan doordat dit goed paste bij het strakke interieur. Een ovale eettafel misstaat echter ook niet bij een strakke inrichting. Daarbij komt dat zo’n tafel ook nog eens een hoop gezelligheid met zich meebrengt. Je zit namelijk een stuk minder ver van elkaar af dan bij bijvoorbeeld een rechthoekige eettafel.

4. Perfect voor een smalle ruimte

Is de eetkamer in jouw huis niet bepaald breed? Dan is een ovale eettafel waarschijnlijk zeer geschikt voor deze ruimte. Waarom? Omdat deze tafel een stuk smaller is dan bijvoorbeeld een rechthoekige eettafel. Je kunt er hierdoor gewoon fatsoenlijk omheen lopen en ook levert het achteruit schuiven van de stoelen geen problemen op. Indien je kiest voor een rechthoekige eettafel is dit nog maar de vraag. Met een rechthoekige tafel oogt een kleine ruimte direct behoorlijk vol. Bovendien kan het jou beperken in het gebruik van de tafel.

5. Talloze mogelijkheden

Overweeg je een ovale eettafel te kopen? Dan moet je weten dat je tegenwoordig talloze mogelijkheden hebt. Allereerst bepaal je zelf hoe groot de tafel moet worden. Moet de ovale eettafel in een kleine ruimte passen? Dan kies je voor een kleine tafel. Er zijn echter ook grote ovale eettafels te koop. Naast de afmetingen kies je ook zelf voor het soort tafelblad. Er zijn onder andere ovale eettafels met een houten blad, maar je kunt ook kiezen voor een blad van beton. Tot slot bepaal je zelf welk onderstel jouw tafel krijgt. Zo zijn er ovalen eettafels met x-vormige poten, maar ook tafels met poten in een u-vorm. Benieuwd naar de mogelijkheden? Laat je dan eens inspireren door de ovale eettafels van Table du Sud.

Deze blog betreft een inspirerende samenwerking met Table du Sud.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com