Menu
Samenwerking / Verbouwen / Woontips

Interieur | Waarom zou je kiezen voor een professionele schilder uit jouw regio

Interieur | Waarom zou je kiezen voor een professionele schilder uit jouw regio

Als het op schilderen aankomt, kan de doe-het-zelf-aanpak tijdrovend en kostelijk uitdraaien. Wanneer je geen ervaring hebt bijvoorbeeld, kun je de verkeerde producten kiezen en de foute technieken gebruiken. Het is ook mogelijk dat je de ruimte niet juist voorbereidt of onvoldoende veiligheidsmaatregelen neemt. Professionele lokale schilders weten welke gereedschappen en producten je best inzet. 

En er zijn nog andere redenen om voor lokale vak-professionals te kiezen:

  1. Focus op reputatie behouden

Lokale bedrijven hebben een speciale band met hun gemeenschap. Een professionele schilder in Geel wil bijvoorbeeld eerder zaken doen met klanten in de lokale steden en dorpen in de Belgische Kempen. Degenen die gezond groeien, doen dat door een goede reputatie op te bouwen.

Lokale schilders weten dat mond-tot-mondreclame zich snel verspreidt, wat betekent dat het volgende contract heel goed kan komen van een lokale verwijzing. Met deze toegevoegde verantwoordelijkheid kan jij resultaten van hogere kwaliteit en concurrerende prijzen verwachten.

  1. Ze kennen het specifieke klimaat

Als het gaat om het schilderen van woningen, kies je best voor een professional die het klimaat voor jouw regio kent en begrijpt. Een lokale schilder weet wanneer het de beste tijd is om een ​​verfproject te starten in de regio en wanneer het verstandig is om het werk uit te stellen. Zoals elke schilder in België dit weet voor zijn specifieke regio.

Het weer is namelijk cruciaal voor een kwalitatieve afwerking. Je kunt niet schilderen in natte, winderige of vochtige omstandigheden. 

  1. Je gaat af op betrouwbare getuigenissen

Het inhuren van een lokale schilder, vergroot ook de kans dat je eerdere klanten persoonlijk kent. Veel huiseigenaren gebruiken online zoekopdrachten om goede of slechte recensies te vinden, maar mond-tot-mondreclame heeft nog steeds invloed op wie consumenten overwegen voor hun verfproject. Goede getuigenissen kunnen iemands mening over een lokale professional beïnvloeden.

Een lokale aannemer mengt zich met anderen in de nabijgelegen steden en dorpen waar ze werken. Ze kunnen tijdens hun dagelijkse activiteiten altijd potentiële klanten uit het verleden tegenkomen. 

  1. Betere communicatie

Lokale schilders zullen meer beschikbaar zijn om eventuele vragen te beantwoorden of je zorgen weg te nemen. Ze zijn nooit ver weg als je een probleem hebt met hun werk. Als het schilderwerk is voltooid en je merkt dat een paar dagen later een bijwerking nodig is, kan een plaatselijke schilder ervoor zorgen dat het probleem tijdig wordt verholpen.

  1. Advies en aanbevelingen

Het kiezen van nieuwe verfkleuren voor je huis is een leuke ervaring, maar het kan ook overweldigend zijn. Als je niet zeker weet welke richting je op wilt, praat dan met een plaatselijke schilder. Die lokale professional kan gebruik maken van zijn ervaring en expertise om nuttig advies te geven. 

  1. Beter voor het milieu

Wanneer je een lokale schilder inhuurt, hoeft je schildersteam minder ver te reizen. Dit bespaart op zijn beurt de uitstoot van gas en broeikasgassen van de auto’s en vrachtwagens die ze gebruiken.

 

Gesponsorde blog in samenwerking met trustlocal. 
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com