Menu
Interieur inspiratie / Klein wonen / Samenwerking / Woontips

Interieur | Kleine kamer? Zo laat je hem groter lijken! 

Een kamer inrichten kan een echte uitdaging zijn. Zeker wanneer je een wat kleinere ruimte hebt. Hoe kan je ervoor zorgen dat je alle ruimte optimaal benut en een kamer er groter uit laat zien dan hij is? In dit blog geven we je graag een paar tips.

Kies de juiste kleur

De juiste kleurkeuze is erg belangrijk voor het ruimtelijke gevoel in een kamer. Wíl je dat je kamer groter oogt dan hij is, kies dan voor lichte kleuren. Donkere muren zorgen voor een bedrukkend gevoel. Lichte kleuren reflecteren daglicht, waardoor een ruimte juiste groter lijkt. Je hoeft hier natuurlijk niet alleen te kiezen voor wit. Alle lichte kleuren zijn hiervoor goed te gebruiken. Blijf wel bij enkele basiskleuren. Teveel verschillende tinten kan een kamer weer te druk en vol laten voelen.

Let op de legrichting van je vloer

Iets waar je misschien nog nooit over na hebt gedacht is de legrichting van je vloer. De meeste mensen leggen hun vloerplanken automatisch in de lengte van de kamer. Maar stel dat je een wat smallere woonkamer hebt, dan kun je deze breder laten lijken door de planken van bijvoorbeeld je laminaat juist in de breedte te leggen. De lijnen van de vloer creëren een opties langer effect, waardoor het lijkt dat je meer ruimte hebt.

Waar moet je op letten bij de keuze voor je meubels?

In een kleine ruimte is het slim om te kiezen voor meubels op poten. Hierdoor wordt je zicht op de vloer minder snel onderbroken en lijkt je kamer groter. Daarnaast zien je meubels er hierdoor minder kolossaal en een stuk luchtiger uit. Ook ben je misschien geneigd om veel kleine meubels te kopen omdat je niet veel ruimte hebt. Kijk hierbij uit dat je niet teveel kleine meubelstukken bij elkaar zet. Dit kan snel rommelig en vol overkomen. Kies in plaats hiervan voor een groot statement meubelstuk en vul deze aan met wat andere meubels.

Ga de hoogte in

Geen raamdecoratie is misschien nog wel het beste om een ruimtelijk effect te creëren. Maar we snappen dat dit natuurlijk niet altijd even fijn is. Gordijnen zorgen namelijk voor privacy en betere isolatie en akoestiek. Als je dus raamdecoratie voor je ramen wilt, kies dan voor gordijnen en hang deze zo hoog mogelijk tegen het plafond. Zo lijkt de kamer hoger en dus ruimer. Kies wel voor een lichte, soepel vallende stof. Anders kunnen de gordijnen juist weer zwaar en vol ogen.

Niet alleen met je raamdecoratie kun je de hoogte in. Denk bijvoorbeeld ook aan wandplanken waarvan je er een aantal boven elkaar kunt hangen om zo je plafond hoger te laten lijken. 

Een paar extra tips voor een ruimtelijke kamer

Er zijn nog een paar extra gemakkelijke tips en tricks die je kunt gebruiken om je kamer groter te laten lijken. Hier geven we je nog de beste tips mee:

  • Zorg voor veel (zon)licht in huis.
  • Maak gebruik van spiegels aan de muur.
  • Kies een aantal transparante meubels, bijvoorbeeld een glazen kast of bijzettafel.
  • Houd de ruimte opgeruimd, dit zorgt voor een rustige uitstraling.
  • Houd je aan een kleurenschema zodat de kamer niet te druk wordt.
  • Maak gebruik van ronde vormen, rond oogt ruimtelijker!
  • Hou altijd rekening met voldoende loopruimte.

Volg je aan aantal van deze tips op dan zul je zien dat je eigenlijk nog super veel mogelijkheden hebt met een kleine kamer en deze juist gezellig en knus aan kan voelen! Meer tips? Lees de blog vol inrichten kleine woning tips.

 

Blog in samenwerking met Roobol.
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com