Menu
Interieur inspiratie / Klein wonen / Stijlvol Styling TV / Woontips

Interieur | Kleine woonruimtes inrichten doe je zo

Door een kleine woonruimte slim in te richten creëer jij een groter gevoel van ruimte. Eerder schreef ik al eens een hele uitgebreide blog over dit onderwerp, veel mensen wonen tegenwoordig steeds kleiner en dat heeft er toe geleid dat ik dagelijks heel veel vragen krijg over een kleine woning inrichten. In deze blog compleet met video vertel ik je graag mijn basistips. 

Interieur project voormalig pakhuis Amsterdam (loft) door SBZ Interieur Design © StijlvolStyling.com - sbzinterieurdesign.nlInterieur project voormalig pakhuis Amsterdam (loft) door SBZ Interieur Design © StijlvolStyling.com - sbzinterieurdesign.nl

Kleine woonruimtes inrichten – De basistips klein huis inrichten kleine woonruimte

Tip 1: Licht is ruimte, kies voor een licht kleurenpallet eventueel ton-sur ton kleurencombinaties. Daarnaast kun je ook kiezen voor een lichte vloer om een ruimtelijker effect te creëren. Bekijk bijvoorbeeld eens te mogelijkheden voor Wit laminaat bij Parketdirect.nl.

Tip 2: Wil je in een kleine ruimte meerdere functies creëren en toch privacy behouden? Dan kun je werken met een roomdiver, dit kunnen zijn semi transparante schuifbare panelen gemaakt van stof, een wandrek of één of meerdere hoge planten op een rij.

Tip 3: Kies voor multi functionele meubelstukken want elke centimeter in de ruimte telt tenslotte. Bijvoorbeeld een bank of bed met opbergmogelijkheid, een diepte vensterbank welke ook geschikt is om aan te studeren, een sidetable achter de bank welke je ook als eettafel kunt gebruiken en investeer in een goede bedbank zodat je het beste van twee meubelstukken hebt.Woonblog StijlvolStyling.com | Styling & photo: Interieur stylist Susanne © SBZ Interieur Design

Tip 4: Optisch meer diepte creëren doe je door te werken met lagen. Bijvoorbeeld door sierkussen van verschillende grote en structuur achter elkaar te plaatsen op jouw bank en of bed, maar ook in hoogte en diepte te variëren met woon-accesoires. Ronde vormen ogen trouwens ruimtelijker dan rechte vormen, dit is goed om te weten wanneer je een kleine woonruimte gaat inrichten, toch?

Tip 5: Woon je al een tijdje in jouw kleine woning? Zorg dan eerst dat voordat je gaat shoppen en verbouwen dat je met een frisse blik naar de ruimte gaat kijken. Dit doe je door simpelweg alles voor zover als mogelijk uit de ruimte te halen voordat je nieuwe beslissingen maakt. Ook een goed moodboard en een indelingsplan op schaal alvorens je start met herinrichten kan jou enorm helpen bij het maken van de juiste keuzes.

Wil je meer inspiratie en tips? Dan verwijs ik je graag door naar de ‘all-time-favorite’ blog onder Stijlvol Styling volgers: klein wonen met vele voorbeelden en handige tips voor het inrichten van een kleine woonruimte.

Presentatie: Susanne van SBZ Interieur Design 
Video credits ism: mamanl

 

 
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com