Menu
Interieur inspiratie / Slaapkamer / Woontips

Interieur | Donkere kleuren in de slaapkamer

Slaapkamer inspiratie:: © StijlvolStyling.com - sbzinterieurdesign.nl

Als je de slaapkamer opnieuw wilt inrichten, is het belangrijk om uit te zoeken welke stijl bij je past. Je moet de kleuren en materialen bepalen die perfect bij elkaar aansluiten. Ik geef je tips en inspiratie voor een dramatische en donkere slaapkamer. 

De basiskleur telt

Om de slaapkamer een dramatische look te geven ga je als basis voor een donkerdere kleurtint. Goede kleuren die een kamer dramatisch maken zijn bijvoorbeeld; zwart, antraciet, diep paars, mosgroen, donkerrood, donkerblauw, bruin of zwart. Neem een van deze kleuren als basiskleur en kies daarnaast accentkleuren zoals beige en lichtere tinten. Voor een luxe uitstraling kun je uit de details messing, brons, koper en goud laten terugkomen. Deze metalen voegen meteen wat extra warmte toe aan de sfeer.

In plaats van verf kun je natuurlijk ook kiezen voor behang. Ga voor prints, donkere tinten en behang waar veel op gebeurd in een ton-sur-ton patroon. Overdrijf het alleen niet, behang bijvoorbeeld alleen de wand achter jouw bed. Als je niet wilt behangen kun je ook een penseel of een spons gebruiken om mooie ontwerpen op de muren te creëren. Denk hierbij aan een ‘dip dye’ effect of schilder zelf een lambrisering. Een lege muur communiceert eenvoud, dus het is van groot belang om de muren goed aan te pakken als je een grootst en dramatisch effect wilt bereiken.

Slaapkamer inspiratie:: © StijlvolStyling.com - sbzinterieurdesign.nl

Interieur

Een groot en comfortabel bed is uiteraard van groot belang in de slaapkamer maar ook de manier om een ​​dramatische slaapkamer sfeer te geven. Wat net dat beetje extra kan geven is om te kiezen voor een hoofdeinde. Deze moet wel bijpassend zijn of in ieder geval dicht bij de kleur van de muur liggen. Ga je voor een grijze achterwand, dan is het mooie om voor een zwart bed te kiezen om contrast met verschillende donkere tinten te creëren. Je bouwt zo jouw interieur op in laagjes en dit geeft veel diepte. Ga voor kleinere nachtkastjes en neem deze in een lichte of juist donkere houtsoort afhankelijk van de stijl die je wilt neerzetten.

Samen met een comfortabel bed, is ook een goed idee om donkere kussens en lakens te gebruiken met diverse prints en materialen. Zorg er ook voor dat deze qua kleur goed aansluiten bij de belangrijkste tint van de slaapkamer, maar zorg ervoor dat deze niet hetzelfde is. Qua gordijnen gaan we ook voor veel. Dikke en zware gordijnen geven de slaapkamer een meer comfortabele en chique look. Wil je een modere strakke uitstraling? Dan adviseer ik je om voor een jaloezie te kiezen in een houtpatroon zoals bamboe en in een kleur die aansluit bij de wanden.

Net zo belangrijk als in andere ruimtes, is dat je ook jouw slaapkamer van diverse type verlichting voorziet. Tegenwoordig is er steeds meer keus in sfeervolle led verlichting. Voor een klein en een groot budget, kijk maar eens ter inspiratie bij de Led spots van Budgetlight.nl. Naast functionele verlichting om bijvoorbeeld goed aan te kunnen kleden, is sfeerverlichting de meest belangrijke vorm van verlichting in de slaapkamer. Zorg verder dat je jouw verlichting kunt dimmen voor een fijne intieme sfeer.
Op het gebied van accessoires denk je bij deze sfeer al snel aan groot. Neem bijvoorbeeld een grote ronde spiegel en mooie vazen. Kies de juiste stijl en design die past bij de muur. Ga ook voor een vloerkleed deze creëert een huiselijke sfeer. Tevens draagt ​​het bij aan het comfort van de slaapkamer. Planten ‘knallen’ spreekwoordelijk uit het interieur als je ze tegen een donkere achterwand neerzet, 1 grote mooie groene plant in de hoek van de ruimte kan daarom een enorme eye-catcher zijn.

Slaapkamer inspiratie:: SBZ Interieur Design © StijlvolStyling.com - sbzinterieurdesign.nll

Interieur styling slaapkamer SBZ Interieur Design © StijlvolStyling.com - sbzinterieurdesign.nl

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com