Menu
Interieur inspiratie / Ontdek je woonstijl / Slaapkamer / Woontips

Interieur & kleur | De perfecte lichte slaapkamer

Interieur en kleur | De perfecte lichte slaapkamer - Woonblog StijlvolStyling.com

Interieur & kleur | De perfecte lichte slaapkamer.
Vorige week liet ik jullie zien hoe je een donkere slaapkamer sfeer geeft, deze week laat ik de lichte slaapkamer zien. Diegene die denkt dat een witte slaapkamer saai is, heeft het mis. Wit geeft een ruimte rust en een clean gevoel. En dat hebben veel mensen nodig na een drukke dag op het werk, dan is even bijkomen op de slaapkamer een must. De kleur wit past perfect bij verschillende stijlen zoals romantisch, modern, strak, rustiek en landelijk.
Wil je alleen wit als basis kleur? Schilder dan alle wanden in de slaapkamer wit. Ga qua vloer voor een lichte variant dit kan bijvoorbeeld een white wash vloer zijn maar een licht houten (zoals eiken) kan ook. Kies voor de raambekleding, bedtextiel en eventueel een vloerkleed ook voor lichte tinten. Denk hierbij aan aardetinten; beige, zand, en wit. Zo houd je alles lekker fris en creëer je in de slaapkamer een ‘hotelgevoel’. Heerlijk toch? Door verschillende materialen in het wit krijg je een speels geheel en straalt het luxe uit. Dan is een wit (effen) dekbedovertrek een goede basis. Ga voor de beste kwaliteit die je kunt vinden, tevens zijn mooie kussens en plaids de perfecte aanvulling. Deze geven jouw bed een extra luxe uitstraling. Ga qua accessoires in je slaapkamer voor minimaal.. enkele kaarsen, verse bloemen en een mooi lamp is echt voldoende. Ook een groene plant zal bij wit niet misstaan, o.a. de Lepelplant is erg geschikt voor de slaapkamer vanwege zijn lucht zuiverende werking.

Interieur en kleur | De perfecte lichte slaapkamer - Woonblog StijlvolStyling.com

Interieur en kleur | De perfecte lichte slaapkamer - Woonblog StijlvolStyling.com

Wit en een tikkeltje kleur? Voeg dan naast de basiskleur wit pasteltinten toe denk hierbij aan zacht groen, beige, roze of blauw. Deze kleuren brengen nog steeds rust in de slaapkamer. Maar hoe breng je die pastelkleuren aan? Je kunt er voor kiezen om een muur in een tint te schilderen, neem dan bijvoorbeeld de wand achter het bed. Wil je liever niet schilderen? Ga dan voor accessoires en bedtextiel in pasteltinten. Houd dit wel in balans door alles in dezelfde kleur tonen te houden.

Interieur en kleur | De perfecte lichte slaapkamer - Woonblog StijlvolStyling.com

Wit en natuurlijke materialen. Deze combi past perfect in een landelijke slaapkamer. Om te beginnen een neutrale basis waar de wanden licht gekleurd zijn net als de kozijnen en het plafond. Deze basis is belangrijk om in een later stadium te kunnen combineren met verschillende kleuren en materialen. Als de basis gelegd is kun je aan de slag met de vloer. De meest perfect passende vloer is een houten vloer. Je kunt dit effect ook prima nabootsen door middel van laminaat. Gebruik bij je textiel keuze veel katoen; in de gordijnen en bedtextiel. Mix dit met wol en andere warme materialen voor een speels en warme sfeer. Op het gebied van accessoires ga je voor houten decoratie, wollen kleden, katoenen sierkussens, rieten manden, natuurlijke decoratie (verse bloemen, gedroogde takken). Met dit alles creëer je een sfeervolle landelijke of natuurlijke slaapkamer.

Interieur en kleur | De perfecte lichte slaapkamer - Woonblog StijlvolStyling.com

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com