Menu
Interieur inspiratie / Kleur inspiratie / Kleur- en interieur trends / Woontips / Woontrends

Interieur & Kleur | Woontrend – Teal = kleur van het jaar 2014

The Interior Colour trends for 2014 | by Flexa

Akzo Nodel (waar Flexa onderdeel van is) heeft de kleur Teal uitgeroepen tot kleur van 2014. Teal is een combinatie van groen en blauw. Een diepe, gedempte kleur, die wat subtieler is dan turquoise en deze kleur wordt vaak ook gebruikt om het schitterende blauwgroen van tropische oceanen mee te beschrijven.

Teal is een bijzondere, warme en rustige kleur die je prima in je interieur kunt toepassen met accessoires maar ook zeker op de muur niet zou misstaan. Hierbij geld of je nu van een klassiek of modern interieur houdt, kleur is tenslotte (gelukkig) niet aan woonstijlen geboden.

Kleur van het Jaar 2014
 

Interieur & Kleur | Kleur van het jaar 2014 TEALCombineer de kleur Teal het op je eigen manier: op de kleurencirkel staat deze tint tegenover koraalroze, waardoor die prachtig samengaan. Dat geldt ook voor kleuren die daarop aansluiten, alles van rozetinten tot okergeel. Ton-sur-ton gebruik (= Naast elkaar geplaatste nuances van een enkele kleur, ontstaan door menging met wit en/of zwart.) zorgen voor een afgestemd geheel, eigenlijk combineer je de kleur dan van licht tot donker in jeouw interieur. Handig van de verfmerken is dat ze de kleurstalen en codes al voor je hebben samen gesteld. Hieronder inspirerende beelden met de kleur Teal in de hoofdrol.  

Pantone

On my to-do list: A teal accent wall in a light-gray living room. | Claudia Jepsen, Pinterest Editor | thisoldhouse.com Hôtel Point Yamu à Phuket. Marie Claire Blanckaert. Photo Giorgio Baroni

Interieur & Kleur | Kleur van het jaar 2014 TEAL

Bron beelden: colorfutures.com
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com