Menu

Creatief met verf, de ideale manier om je interieur snel een nieuwe look te geven. Anno nu is het weer helemaal in om de helft van de muur te schilderen waardoor een geschilderde lambrisering ontstaat. Ook een muur driekwart schilderen is helemaal hip. De mooiste voorbeelden van lambrisering met verf zocht ik op ter inspiratie inclusief handige tips voor je verfplannen zodat je voortvarend aan de slag kunt.

Tips om de perfecte lambrisering te schilderen

Een lambrisering van verf geeft je muur al snel compleet andere uitstraling. Daarnaast kun je optisch de vorm van de ruimte hiermee beïnvloeden. Maar hoe breng je een lambrisering van verf aan?
Dit zijn mijn tips: 

Zorg voor een goede voorbereiding, leg al je materialen klaar. Zorg dat je voldoende verf hebt en afplak materialen. Daarnaast heb je een potlood, waterpas en/of lijnlaser nodig en natuurlijk schilders materialen als menghoutje, goede kwasten of een verfroller en verfbakje. Zelf gebruik in de verfbakjes altijd van die wegwerp inzet bakjes (scheelt weer verfbakjes uitspoelen). Maar het is aan jou of je dit makkelijk vindt.
Bescherm je plafond en vloer indien nodig met afplakte en schilderplastic. 

Bepaal daarna eerst hoogte van je lambrisering. Een gangbare hoogte is doorgaans gemeten vanaf de vloer tussen de 1.20 m en 1.50 m, bij een klassieke schouwmantel hou je vaak een gelijke hoogte aan zodat de lijn mooi doorloopt. Daarnaast is een 2/3e lambrisering ook een mooie en veel geziene optie, deze lambrisering is aanzienlijk hoger omdat deze +/- 2/3e van de muur vult. Wil je een optisch verhogend effect zet dan een lijn circa 20 cm vanaf de onderkant van je plafond gemeten.

Schilder de muur eerst in 1 kleur, de basis kleur. Laat de verf daarna goed drogen en herhaal indien nodig voor een mooie dekking. Klaar?

Zorg dat je de lijn netjes recht afplakt, meet na op verschillende punten met de waterpas en/ of een lijnlaser (aanrader!). Nadat je belijning op de gewenste hoogte voor de lambrisering hebt uitgezet en afgetekend, plak je de lijn voorzichtig en goed af zodat je geen uitlopers krijgt over je basis kleur. Schilder je de lambrisering in de gewenste kleur. Voor een extra speciaal effect schilder eens je schouw of een houten meubel mee in exact dezelfde kleur als de lambrisering met de lijn op dezelfde hoogte. Bijvoorbeeld met de Sigma S2U Nova Satin lak voor binnen. Zie voorbeelden verderop in deze blog. 
FAQ: Wat voor meubel zou ik mee kunnen schilderen? Denk hierbij aan een mooie houten plantenzuil of oud kastje welke je bijvoorbeeld bij de kringloop gemakkelijk op de kop tikt. Let erop dat je het meubel schuurt en goed ontvet voordat je aan de slag gaat.   

Lambrisering gemaakt met verf inspiratie:

Comforting Home | Woonblog StijlvolStyling.com (beeld: Flexa Colour Futures 2018)
Beeld: Flexa – Flexa – ColourFutures™ 2018
Woontrends 2019 | Dream-palet, dromerige kleuren, wit wonen en aaibare combinaties | Woonblog StijlvolStyling.com by SBZ Interieur Design Photo: Dulux-Colour-Futures-Colour-of-the-Year-2019-A-place-to-dream-Bedroom-Inspiration-Global-BC-77B-P
Photo: Dulux Colour Futures Colour-of-the-Year – flexa.nl
Beeld: FonQ
Woontrends 2020 | Tranquil Dawn = Flexa Kleur van het jaar 2020 StijlvolStyling.com - bron: Flexa Kleurentrends 2020 - Flexa.nl
Beeld: Flexa HomeForCreativity Kleurentrends 2020 – Flexa.nl
Interieur inspiratie | Heart wood - kleur van het jaar 2018 | Woonblog StijlvolStyling.com (beeld: Flexa - ColourFutures™ 2018)
Beeld: Heart wood kleur van het jaar 2018 door Flexa – ColourFutures™ 2018
Interieur inspiratie | Heart wood - kleur van het jaar 2018 | Woonblog StijlvolStyling.com (beeld: Flexa - ColourFutures™ 2018)
Beeld: Heart wood kleur van het jaar 2018 door Flexa – ColourFutures™ 2018
Woontrends 2020 | Chinese Porcelain = Histor Kleur van het Jaar 2020 - Beeld: Histor / PPG
Chinese Porcelain – Histor Kleur van het Jaar 2020 – Beeld: Histor / PPG
Beeld: Flexa Kleurentrends 2020 – Flexa.nl Stijl: HomeForCreativity
Woontrends 2020 | Tranquil Dawn = Flexa Kleur van het jaar 2020 StijlvolStyling.com - bron: Flexa Kleurentrends 2020 - Flexa.nl
Beeld: Flexa Kleurentrends 2020 – Flexa.nl – Tranquil Dawn

Veel succes!

Inspiratie blog in samenwerking met deverfzaak.nl 
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com