Menu
Interieur inspiratie / Slaapkamer / Woontips

Interieur | Tips voor het kopen van een Boxspring

Interieur | Lekker slapen = overdag meer genieten - www.stijlvolstyling.com

Lekker slapen = overdag meer genieten.
Onlangs gingen wij zelf op zoek naar een nieuw bed. Onze boxspring van de Bijenkorf voldeed naar 6 jaar al niet meer aan de verwachtingen (en nee het was geen goedkoop bed). Na elke ochtend met rugpijn opstaan van een doorgezakt matras ging wij met spoed opzoek naar ‘nachtrust’. Het uitzoeken naar een nieuw bed is een hele onderneming want er is zoveel keuze op dit gebied. Het bed is één van de meest gebruikte meubels in huis. Je wilt dan ook dat jouw bed voldoet aan al jouw wensen. In deze blog help ik jou graag een handje op weg met keuzes maken als het gaat om het kopen van een nieuw bed.

De lattenbodem

De lattenbodem is nog altijd een goed slaapsysteem. Een goede lattenbodem is voorzien van gelaagde gebogen beukenhouten latten. Een lattenbodem is net als het matras een lichaamsondersteunend onderdeel van een bed. De lattenbodem wordt in het bedframe geplaatst, waarna de matras erop geplaatst wordt. Een goede lattenbodem verdeelt jouw gewicht gelijkmatig, zodat je in een bed met een lattenbodem comfortabel slaapt. Voordeel van een lattenbodem bed vind ik dat deze goed ademt via de overkant.
Dit is vooral fijn voor diegene die het snel warm hebben ’s nachts. Lattenbodems zijn er ook in prima verstelbare varianten. Ook hierin zitten veel kwaliteitsverschillen, laat je dus goed voorlichten in een speciaalzaak maar doe ook zelf van te voren de nodig informatie op voor je hierin een keuze maakt.

De Boxspring

Boxsprings zag je vroeger enkel in hotels en bij rijke mensen. Tegenwoordig zijn ze prijstechnisch toegankelijk voor iedereen. Boxsprings ogen luxe en zijn vaak erg comfortabel. Let wel op de kwaliteitsverschillen! Doe daarnaast ook goed onderzoek naar wat bij jou past. Wij dachten destijds een goede kwaliteit boxspring gekocht te hebben zeker gezien de hoe aanschafprijs maar zijn daarbij achteraf gezien slecht voorgelicht. Daarom geef ik jouw alvast wat shop tips zodat jij hopelijk wel jarenland met plezier op jouw boxspring slaapt. Een goede boxspring gaat minimaal 10 jaar mee namelijk.

Shoptips

 • Heeft het boxspring matras pocketvering, zorg dan dat het onderste matras ook wel de ‘matrasbak’ genoemd ook pocketvering heeft (dus geen binnenvering!) anders zakt het bed langzaam door en lig je binnen 5 jaar in een ‘hangmat’ voor je gevoel. (zoals bij ons dus helaas het geval was, dit was ons niet bekend bij aankoop destijds)
 • Zorg dat je uitgerust naar een nieuw bed op zoek gaat, een vermoeid lichaam vind namelijk alles lekker liggen.
 • Laat je goed voorlichten over de type matrassen, maar ook zeker over zaken als het garantietermijn en de verwachte levensduur van het bed.
 • Ben je zwaarder dan 80 kilo? Kies dan liever niet voor een zacht matras, maar eerder voor bijvoorbeeld een koudschuim of een pocketvering.
 • Vraag ook vooral veel informatie in de winkel en ga proefliggen.
 • Bereid je voor, die ‘research’ op internet voordat je gaat shoppen.
 • Draag soepele kleding, zo kun je beter beoordelen of het bed lekker ligt.
 • Liggen op de rug: worden billen en rug goed ondersteund?
 • Liggen op de zij: zakken je schouders comfortabel weg?
 • Bewegen op het matras: gaat draaien makkelijk?

Proefslapen

Twijfel je tussen verschillende matrassen? Vraag of je mag proefslapen. Bij sommige aanbieders kun je matrassen een aantal weken proberen. Let wel even op de kleine lettertjes hier willen nog wel eens ‘haken en ogen’ aan zitten.

Wat is nu eigenlijk een boxspring bed?

Een boxspring bed is zoveel meer dan twee matrassen op een met stof beklede bedbodem op een houten of stalen frame. De bedbodem wordt voorzien van een verend interieur (boxspring) dat opgebouwd is uit een (zeer) groot aantal veren.

De voordelen die een boxspring bied tegenover ‘standaard’ bedden en beddenbodems zijn de vrij hoge instap, wat het in en uit het bed stappen makkelijker maakt.

 • De boxspring verdeelt het lichaamsgewicht gelijkmatigBoxsprings zijn zeer soepele dragers
 • Bij elke slaappositie een goede lichaamsondersteuning 
 • Boxsprings ventileren uitermate goed
 • Goede vochtregulatie
 • Extra lange levensduur (mits je een goede kwaliteit boxspring kiest!)
 • Oogt luxe en royaal 

Wat zijn de kwaliteitsverschillen bij boxsprings

Jammer genoeg hebben boxsprings enorme kwaliteitsverschillen. Dit zit hem in het aantal pocketveren, het soort veren, het frame, het soort matras… dit zijn allemaal hele belangrijke aspecten die bijdragen tot een goede of slechte kwaliteit. ‘Maar waar moet je dan allemaal op letten?’
Een boxspring in combinatie met een slechte matras geeft dus eigenlijk hetzelfde effect als een gewone goedkope lattenbodem met matras. De gewichtsverdeling en lichaamsondersteuning gaat verloren wanneer je een slechte matras combineert met een boxspring. Zorg dat als het een pocketmatras betreft, het onderste matras ook een pocketmatras is en géén gewone binnenvering (anders zakt het bed naarmate van tijd langzaam door!). Ook de bodem en frame zelf zijn belangrijk. Is het een houten of stalen bodem? Met een stalen bodem heb je uiteraard meer stevigheid dan met een houten bodem. Daarnaast is ook de kwaliteit van de veren belangrijk. Doe dus voldoende navraag bij de verkoper(s). Aangezien de boxspring van een hoes voorzien is, moet je er op letten dat deze afneembaar en wasbaar is. Het zou jammer zijn dat je het bed na enkele jaren moet wegdoen omdat je het niet kan schoonmaken. Ten slotte is de grootte van het bed belangrijk. Houdt rekening met de afmetingen van je huidige bed. Voldoet dat aan je wensen en behoeften of wil je toch een groter of kleiner bed? Houdt er ook rekening mee dat het in je slaapkamer moet passen en dat je slaapkamer niet bomvol staat wanneer je de boxspring erin plaatst.

Wil je nog meer luxe en comfort!?

Kies dan voor een elektrisch verstelbare boxspring voor elk denkbare fijne rust- en slaaphouding. De motor van de elektrisch verstelbare uitvoeringen heeft een speciale netvrijschakeling. Dus je hoeft niet bang te zijn voor magnetische velden en gebrom van de transformator. Dit betekend LIGCOMFORT met hoofdletters. Waarom? Door een ergonomisch afgestemde verdeling van het rug-, knie- en voetdeel. Nog een voordeel van een elektrisch verstelbaar bed. Wanneer je een keer ziek bent of nog even in bed TV wil kijken kun je het bed altijd zo instellen dat hij voldoet aan jouw behoefte qua lig/zit houding.

Interieur | Lekker slapen = overdag meer genieten - www.stijlvolstyling.com
Gesponsorde blog in samenwerking met Boxsprings.nl

Online shop tip:

Je kunt tegenwoordig ook online shoppen als het gaat om een bedden en boxsprings.

Zoals op boxsprings.nl de grootste online winkel van Nederland op het gebied van boxsprings en bied ook elektrisch verstelbare boxsprings aan met een scherpe prijs-kwaliteit verhouding.Deze webwinkel viel mij in positieve zin op vanwege de zeer goede recensies op het internet.Zorg dat je niet teveel betaald en wees vooral kritisch in wat je koopt! Webwinkel boxsprings.nl bied hoge kwaliteit boxsprings en elektrische verstelbare boxsprings aan tegen scherpere prijzen dan de meeste reguliere beddenspeciaalzaken. Deze webwinkel werkt rechtstreeks samen met gerenommeerde boxspring fabrikanten zonder de tussenkomst van tussenhandelaren, showrooms of dure winkels. Tevens profiteer je naast de beste prijsgarantie van de mogelijkheid tot achteraf betalen, levering tot in je slaapkamer, montage service en op zijn minst twee jaar garantie.

Heb je vragen of heb jij zelf nog hele goede tips voor het uitkiezen van een nieuw bed of boxspring laat dan gerust jouw reactie achter! Veel succes bij het kiezen van jouw nieuwe bed en slaap vooral lekker!

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com