Menu
Blog in de spotlight  / Interieur inspiratie / Samenwerking / SBZ Interieur Design / Slaapkamer / Woonwinkelen

Interieur | Luxe hotel gevoel in eigen slaapkamer

Interieur | Luxe hotel gevoel in eigen slaapkamer © Woonblog StijlvolStyling.com - Styling en beelden: Susanne - SBZ Interieur Design

Interieur | Luxe hotel gevoel in eigen slaapkamer.
Nu de zomer volop aan de gang is krijg je vast de neiging om steeds meer buiten te gaan leven. Maar vergeet niet dat je ook binnenhuis best mag zorgen voor een fijn zomergevoel. Dit doe je onder andere met een zomerse interieur make-over. Aan een zomers look & feel voor je interieur denk je wellicht meteen aan pasteltinten en bloemen in huis, klopt helemaal! Maar er zijn ook zeker andere manieren om dat zomer gevoel of beter gezegd het vakantie gevoel in eigen jouw eigen interieur te brengen.
In deze blog besteed ik in het bijzonder aandacht aan de slaapkamer inrichten en stylen. Want wat design hotels kunnen met rijkelijk opgemaakte bedden en luxe bedtextiel om bij weg te dromen, dat kun jij thuis met deze tips voortaan ook! 

Hotelluxe in eigen slaapkamer 

Een frisse en rustige slaapkamer waar je bij weg kan dromen creëer je in het bijzonder door natuurlijke kleuren en de juiste mix van materialen. Weet wel: Je kunt nog zulke mooie meubels, verlichting en woonaccessoires toepassen. Maar het echte hotelluxe gevoel creëer je pas echt met het juiste woontextiel, zo kun je kiezen voor bedtextiel van satijn maar ook van hoogwaardig percal katoen.

Percal is een luxe katoen variant vanaf 200 threadcount, 200 draden per inch. Dit heeft vooral tot gevolg dat je dekbedovertrek en lakens heerlijk zacht zijn, sterk en ook nog eens glad. In het bijzonder kan ik deze stof aanraden voor de zomer omdat deze heerlijk koel blijft tijdens zwoele zomernachten. Percal heeft een bijzonder stoere nonchalante uitstraling iets wat goed past in de moderne en natuurlijke woonstijl, maar zeker ook bij industriële woonstijlen.

Interieur | Luxe hotel gevoel in eigen slaapkamer © Woonblog StijlvolStyling.com - Styling en beelden: Susanne - SBZ Interieur Design

Het bed luxe opmaken

Wat voor bed je ook hebt, luxe opmaken en stylen dat kan iedereen. Onderstaand heb ik alle producten beschreven welke ik heb gebruikt voor een bed met een ‘hotelluxe’ uitstraling.

Voordat ik mijn bed opmaak met nieuw bedtextiel zorg ik eerst dat deze fris gewassen is. Na een rondje in de wasmachine
(max. 40 graden) en de wasdroger (voorzichtig drogen). Haal ik eigenlijk alles bijna kreukvrij uit mijn wasdroger. Fijn en handig!

Klaar om het bed op te maken en dit doe ik met woontextiel producten van de merken Dommelin (lakens en slopen) en House in Style (dekbedovertrek en plaid/ sierkussens). Beide merken staan voor kwaliteit en hoogwaardig textiel van percal katoen.
Dit merk je eigenlijk al als je de verpakking openmaakt en voor het eerste de stof goed ziet en tussen je vingers voelt.

Interieur | Luxe hotel gevoel in eigen slaapkamer © Woonblog StijlvolStyling.com - Styling en beelden: Susanne - SBZ Interieur Design

Ik heb mijn bed opgemaakt met de volgende textielproducten:

Hoeslaken percal

Na een molton op beide matrassen heb ik er een hoeslaken in de kleur ‘muisgrijs’ overheen gedaan. Dit geeft het bed in zijn geheel veel meer contrast dan een wit hoeslaken. Zelf vind ik een grijs hoeslaken ook luxer staan en frisser ogen na een paar nachten slapen.

Interieur | Luxe hotel gevoel in eigen slaapkamer © Woonblog StijlvolStyling.com - Styling en beelden: Susanne - SBZ Interieur Design

Dekbedovertrek Chiavari

Een prachtig ‘double face’ dekbedovertrek wat betekent dat beide zijden een andere kleur hebben. Deze variant is donker grijs/ wit. Zo kun je afwisselen en geef je jouw slaapkamer iedere keer een nieuwe frisse uitstraling. Omdat een dekbed een groot oppervlakte beslaat is de kleur hiervan heel bepalend voor de uitstraling van jouw slaapkamer. Wees je hiervan dus extra bewust als je een dekbedovertrek gaat aanschaffen. De ‘double face’ bied direct extra spanning mede door de donkere kleur die in groot contrast staat met de groene muur achter het bed. De bovenkant van het dekbed sla je naar buiten toe om voor een rijke en luxe uitstraling, de kussens laat ik hier vervolgens rechtopgezet deels op steunen.

Voordat ik de kussenslopen met stoere lockstitch en dubbele volant om mijn kussens doe gebruik ik eerst een kussensloop molton. Iets wat veel mensen normaal vergeten. Tijdens je slaap verlies je namelijke veel vocht door zweten en wanneer je een goede molton om je kussen doet neemt dit vocht op en helpt direct om je kussen te beschermen. Niet alleen gaat je kussen zo veel langer mee, het is ook nog eens erg hygiënisch.

Achter mijn hoofdkussens zet ik op het bed nog twee extra hoofdkussens tegen het achterbord met een kussensloop in de kleur nootmuskaat. Ook deze kussenslopen zijn gemaakt van het mooie percal katoen. Extra hoofdkussens geven je bed volume en die fijne luxe uitstraling welke je ook veel in hotels en luxe vakantiehuizen terug ziet. Vind je dit teveel aan kussens voor tijdens het slapen? Dan zet je deze ’s avonds gemakkelijk samen met de eventuele sierkussens naast je bed of leg je ze bij het voeteneinde neer.

Plaid en sierkussen Barcelona & Windsor

Na het opmaken van het bed is de styling van het bed aan de beurt. Dit doe ik met een dubbelgeslagen plaid over de breedte van het voeteinde, dit plaid van eveneens stonewashed katoen maar wel met een andere structuur en kleur als het dekbedovertrek. De graankorrel weving geeft een mooi contract met het gladde katoen van de lakens en het dekbedovertrek. Dit zorgt optisch voor meer diepte en zorgt er tevens voor dat het geheel speels en luxe oogt. Dit geld eveneens voor de kers op de taart het sierkussen dat luistert naar de naam ‘Windsor’. Het super zachte ‘aaibare’ kussen staat wederom in mooi contract met de andere 2 sierkussens met een wafel uitstraling en is net iets anders van kleur waardoor er meer contrast ontstaat.

Interieur | Luxe hotel gevoel in eigen slaapkamer © Woonblog StijlvolStyling.com - Styling en beelden: Susanne - SBZ Interieur Design

Interieur | Luxe hotel gevoel in eigen slaapkamer © Woonblog StijlvolStyling.com - Styling en beelden: Susanne - SBZ Interieur Design

Styling met fijn

Alle woontextiel producten in deze blog zijn te koop bij woontextiel specialist fijn.nl. Deze exclusieve webshop adviseert en verkoopt in woontextiel van hoge kwaliteit.

Naast bedtextiel kun je ook bij fijn.nl onderanderen ook terecht voor badtextiel. Want een goed verzorgde ‘wellness’ badkamer met mooi badtextiel is natuurlijk minstens zo fijn. Bij de selectie van merken zijn hoge eisen gesteld. Naast de hoogwaardige merken Dommelin en House in Style vind je er ook bedtextiel van bekende luxe merken als Koeka home, Flamant en zelfs vtwonen.

Fijn.nl heeft in het bijzonder oog voor een ecologisch verantwoorde productie en fairtrade verantwoorde handel, hiervoor hebben zij speciaal een aantal producten in de collectie opgenomen voor de mensen die ‘bio’ hoog in het vaandel hebben staan.

Interieur | Luxe hotel gevoel in eigen slaapkamer © Woonblog StijlvolStyling.com - Styling en beelden: Susanne - SBZ Interieur Design

Achter de schermen

Om het echte ‘hotelluxe gevoel’ aan jullie over te brengen op beeld deed ik bewust de styling en fotoshoot bij avondlicht. Extra bijkomend voordeel: Nadat ik laat op de desbetreffende avond klaar was met de styling en fotoshoot kon ik gelijk mijn bed inrollen. Ik kan je vertellen al bij de eerste nacht voelden ik al snel wat goed bedtextiel voor je nachtrust kan doen. Het gladde percal katoen bleef heerlijk koel ondanks de klamme warme zomernacht. ’s morgens werd ik uitgerust wakker met een gevoel van extra luxe en comfort om mij heen.

Mijn conclusie:
Goed bedtextiel is niet alleen erg mooi om te zien en om mee te stylen. Het is ook nog eens bijzonder fijn voor een moment van ontspanning en zeker voor je nachtrust. – Slaap lekker!

Blog in samenwerking met Fijn.nl. 

 


Tip: Lukt het jou maar niet om het hotelluxe gevoel in jouw slaapkamer te brengen maar wil je dit wel graag? Raadpleeg dan ook eens mijn website sbzinterieurdesign.nl en wie weet kan ik jou helpen met een interieuradvies aan huis of zelfs een complete make-over van jouw slaapkamer.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com