Menu
Interieur inspiratie / Liefde & Relatie / Lifestyle, liefde & wonen

Interieur | Meer ontspanning en zelfliefde door het juiste interieur

Lifestyle - Rituals presenteert: The Ritual of Chado limited edition collectie Foto's en interieur styling: © StijlvolStyling.com by Susanne - SBZ Interieur Design

Lieve lezer, vandaag een totaal andere blog als dat jullie van mij gewent zijn. Tijdens deze ‘week van de liefde’ heb ik het hier op Stijlvol Styling vooral over de liefde voor elkaar en wat jouw interieur hieraan bijdraagt. Maar eigenlijk heeft liefde voor jezelf hebben nog veel prioriteit. Het is immers belangrijk om tijd vrij te maken voor jezelf en voor jouw welzijn. In deze blog wil ik je daarom een aantal manieren geven waarop je dit kunt doen door middel van jouw interieur en activiteiten in jouw eigen fijne thuis. Met als doel je meer te helpen ontspannen, zodat je optimaal profiteert van jouw interieur in jouw dagelijks leven. 

Ruim op en maak je hoofd leeg:

Allereerst, opgeruimd staat netjes! Opruimen is een van de beste manieren om jouw eigen comfortabele en ontspannen omgeving te creëren. Maar het is belangrijk om het op een manier te doen die bij jou past en die je rust en vreugde geeft. Hierin is geen goed of fout, het gaat immers om jou! Neem de tijd om door je spullen te gaan en bepaal welke items nog steeds betekenis voor je hebben en welke niet. Door het overtollige te verwijderen en te concentreren op wat voor jou belangrijk is, wordt jouw leefruimte een weerspiegeling van jouw waarden en prioriteiten.

Creëer een warm en uitnodigend thuis:

Er is iets onweerstaanbaar geruststellends aan een gezellige en comfortabele omgeving. Maak van jouw huis jouw eigen persoonlijke toevluchtsoord door zachte verlichting, comfortabele meubels en door extra warmte te creëren door het toevoegen van zachte pluizige dekens en kussens. Kies kleuren en accenten die bij jouw stemming en stijl passen en maak jouw ruimte uniek door persoonlijke items toe te voegen die een deel van jouw verhaal vertellen. Wil je hier hulp bij? Middels mijn interieuradvies aan huis help ik geregeld mensen een nieuw begin te maken in hun leven door het aanpassen of compleet vernieuwen van een interieur. 

Wellness dag in eigen huis:

Stel jezelf toe tenminste één dag in de maand helemaal te ontspannen en te genieten van de kleine dingen in het leven. Dit kan betekenen dat je een bad neemt met rondom zachte kaarsen en geurende oliën, of een boek leest op je comfortabele bank. Laat alle stress en zorgen achter je en concentreer je op het moment en het genieten van jouw eigen gezelschap.
Ook fijn: maak een playlist van je favoriete nummers of doe een yoga workout of mediteer in je woonkamer. Maak het je eigen en pas het aan op wat voor jou het meest ontspannen en opgefrist voelt. Dit zal niet alleen je geestelijke en fysieke gezondheid verbeteren, maar het zal ook je productiviteit en geluk op de lange termijn verhogen.

Groen maakt vrolijk:

Planten zijn niet alleen prachtig om naar te kijken, maar ze hebben ook een positieve invloed op onze geestelijke en fysieke gezondheid. Ze helpen niet alleen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit, ze creëren ook een rustgevende en gezellige sfeer. Kies planten die bij jouw persoonlijkheid en stijl passen en die jij leuk vindt om naar te kijken. Je zult versteld staan hoeveel verschil ze kunnen maken in jouw dagelijks welzijn. 

Shoppen vanuit je luie stoel:

Een andere manier om jezelf te verwennen, is door te shoppen voor items die jouw leven mooier en comfortabeler maken. Of misschien zelf wel items die jouw ‘sexyness’ een flinke boost een waardoor jij je veel beter gaat voelen. Hier hoef je niet noodzakelijkerwijs groot budget voor te hebben. Overweeg bijvoorbeeld het kopen van mooie lingerie die jouw zelfvertrouwen verhoogt en jou comfortabel en aantrekkelijk maakt. Iets spannends en sensueels om jezelf mee te verwennen en wat je zelfvertrouwen een boost geeft. 

Wat ook werkt: het kopen van een aantal items voor in huis die jouw ruimte persoonlijker en gezelliger maken. Dit kan gaan om kleine accessoires zoals kussens, plaids of wanddecoratie. Het zijn deze kleine details die een groot verschil maken en die jou het gevoel geven dat je thuis bent in jouw eigen ruimte.

Tot slot

Aan het einde van de dag gaat het erom dat je tijd hebt genomen om te investeren in jezelf en in jouw welzijn. Op een manier die bij jou past. Geleefd worden en ‘druk, druk, druk’ lijkt momenteel wel de standaard, maar gezond is dit niet. Door kleine veranderingen en investeringen in jouw huis en leefruimte, kun je een ontspannen en een verzorgde sfeer creëren waarin je jezelf kunt verwennen en nieuwe energie kunt opbouwen. Dit is tenslotte jouw eigen veilige plek waar je kunt ontspannen en jezelf moet kunnen zijn, zonder onnodige beperkingen of zorgen.

Het is belangrijk om te onthouden dat zelfzorg en zelfliefde niet iets is wat je alleen op of voor speciale gelegenheden doet, maar het is een dagelijks proces. Neem de tijd om dankbaar te zijn voor wie en alles wat je om je heen hebt. Streef ernaar om elke dag iets te doen dat jou blij maakt en jou persoonlijk energie geeft. Je leeft immers voor jezelf. Wanneer je zelf gelukkig bent met wie je bent heb je zoveel meer liefde te geven aan een ander en zal je ook zien dat dit op geen duur minder energie kost.  

Wees daarom vooral lief voor jezelf. Bovenal wees trots op wie je bent en wat je hebt bereikt. Herinner jezelf er vaak aan dat je de enige bent die verantwoordelijk is voor jouw eigen geluk en welzijn. Door dit te accepteren en actie te ondernemen om dit te verbeteren, zul je zien dat je meer tevreden bent met jouw leven en dat je een groter gevoel van vreugde en voldoening ervaart.

Lieve lezer, ik hoop dat deze tips je wat verder geholpen hebben om jouw welzijn en zelfzorg te verbeteren in en om jouw eigen thuis.

Ik wens je een mooie dag toe, vol ontspanning en liefde.
Tot snel! – Warme groet, Susanne

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com