Menu
Interieur inspiratie / Keuken / Woontips

Interieur | Een moderne en opgeruimde keuken

Interieur | Een moderne en opgeruimde keuken - Woonblog StijlvolStyling.com (modern kitchen)

Beeld: elle.dk

Interieur | Een moderne en opgeruimde keuken.
Ben jij iemand die graag in de keuken staat? Dan is niets fijner dat je s’avonds heerlijk kunt koken in een mooie en opgeruimde keuken. Dat je alles wat je nodig hebt binnen handbereik ligt of staat en dat je voldoende licht hebt. Dit zijn een aantal kenmerken waar een goede keuken aan moet voldoen. Om je hierbij te helpen licht ik deze kenmerken toe.

Opbergen

In de keuken maak je gebruik van veel verschillende voorwerpen bestek, servies, pannen, keukengerei, keukentextiel, voorraadpotten noem maar op. Om er voor te zorgen dat je geen rommelige keuken krijgt door al deze spullen moet je goed gaan ordenen. Om te beginnen kijk je naar de lades, ruim deze goed op en kijk wat je vaak gebruikt en wat niet. Met dividers zoals een bestekbak in de lade kun je al het bestek goed sorteren zodat alles netjes en overzichtelijk bij elkaar ligt. Een tip is om het gerei dat je dagelijks gebruikt te bewaren op 1 plek, hang bijvoorbeeld een rekje op aan de muur of zet een mooie pot op het aanrecht en zet hier alles in.

Kijk dan eens kritisch naar het servies. Welke borden en schalen gebruik je het meest? Deze zet je vooraan in de kast, en wat je wat minder vaak gebruikt kun je achter in de kast zetten of wellicht in een andere opbergkast/ruimte. Zorg ervoor dat niet alles op elkaar gestapeld wordt.

Houd je van mooie spullen en wil je deze in het zicht hebben? Dat kan doormiddel van een schap of rekje aan de muur. Selecteer hierbij wel goed wat mooi staat qua kleur en contrast en minimaliseer het aantal spullen dat je wilt neerzetten zodat het geen rommel wordt. Verder kan een mooie houten snijplank dienen als een verzamelplekje van accessoires om je keuken een moderne, gezellige en toch praktische touch te geven.

Interieur | Een moderne en opgeruimde keuken - Woonblog StijlvolStyling.com (modern kitchen)

Beeld: stylizimoblog.com

Verlichting

Eigenlijk is de juiste verlichting in elke ruimte in het huis van groot belang, dus ook zeker in de keuken. Bekijk de belichting in jouw keuken, heb je veel daglicht of juist niet. Slecht licht, te donker of juist te fel, zijn allemaal niet goed. Zorg in eerste instantie dat je 1 centrale verlichtings punt hebt, hierdoor heb je altijd licht. Verder kun je kijken naar de verlichting boven het aanrecht, is deze niet voldoende belicht door de centrale verlichting, of sta je te werken in je eigen schaduw? Maak dan gebruik van spotjes of wandlampen met gericht licht op het aanrechtblad.

De juiste raamdecoratie kan ook helpen bij de juiste verlichting in de keuken. Hang daarom bijvoorbeeld een rolgordijn of schutters op. Hiermee bepaal je zelf hoeveel en wanneer je het daglicht naar binnen wilt laten schijnen.

Interieur | Een moderne en opgeruimde keuken - Woonblog StijlvolStyling.com (modern kitchen)

Beeld: amerrymishapblog.com

Kookspecial 728 x 90

Interieur | Een moderne en opgeruimde keuken - Woonblog StijlvolStyling.com (modern kitchen)

Beeld: cocolapinedesign.com

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com