Menu
Badkamer / Interieur inspiratie / Natuurlijk wonen

Interieur | De natuur in de badkamer

Interieur | De natuur in de badkamer - beeld: Meraki - House Doctor blog door: StijlvolStyling.nl

Meraki

Niet alleen op het gebied van interieur en fashion zijn er elk jaar nieuwe trends te vinden maar ook op het gebied van badkamer zijn deze ook elk jaar weer anders. In de badkamer van nu is het belangrijkste de comfort en natuurlijke uitstraling oftewel een eigen mini wellness om tot rust te komen. Als we de tijd hebben willen we echt even kunnen ontspannen en genieten van een warme douche of bad. De juiste keuze op het gebied van de aankleding om de badkamer heeft veel invloed hoe de sfeer, een kale witte douche komt kil over. Maar richtten we de badkamer in met mooi badtextiel, accessoires en planten dan zul je zien dat dit de sfeer en ontspanning bevorderd.

Interieur | De natuur in de badkamer - beeld: Meraki - House Doctor blog door: StijlvolStyling.nl

Meraki

Materiaal en licht

In een natuurlijke badkamer is het gebruik natuurlijke materialen het belangrijkste denk  hierbij aan natuursteen, planten en rotan. Een mooie natuurstenen vloer kan niet ontbreken in deze badkamer, dit in combinatie met een mooie wandtegel of juist een gestuucde muur geeft dat natuurlijke sfeertje. Qua kleur is  het mooi om te kiezen voor ‘gemêleerde’ of grijs tinten. Maar ook kleuren als beige, crème en taupe. Als je meerdere kleuren met elkaar combineert zorg je voor contrast en creëer je diepte.

Ook heeft het daglicht veel invloed op de sfeer. Heb je mooie raampartijen waar het daglicht heerlijk naar binnen kan schijnen dan heb je geluk, heb je een wat kleinere raam of zelfs geen raam dan is het gebruik van de juiste verlichting van groot belang. Bepaal welke plekken in de badkamer het meest gebruikt zullen gaan worden. Inbouw spotjes, wandlampen en staande lampen kun je hierop aanpassen middels een lichtplan.

Interieur | De natuur in de badkamer - beeld: Meraki - House Doctor blog door: StijlvolStyling.nl

House Doctor

Accessoires en inrichting

In de natuurlijke badkamer is het gebruik van de juiste materialen en belichting dus erg belangrijk maar de accessoires spelen ook een grote rol. Om te zorgen dat je lang kunt genieten van mooie meubels, accessoires en zodat er geen schimmel ontstaat in jouw badkamer adviseer ik wel altijd een goed afzuigsysteem zoals een buisventilator van Ventilatieshop.com. Zet eens een aantal mooie planten in de badkamer. Deze zien er niet alleen erg fris uit, maar zorgen ook voor zuurstof. Tropische planten doen het uiteraard ook erg goed om de badkamer, maar ook hangplanten en vetplanten zijn hiervoor uitermate geschikt. Zet een aantal verschillende potten bij elkaar of houd het subtiel bij 1 mooie plant.

Kleed het verder aan met mooie rotan manden, een houten krukje of bankje, voor de badkamer geschikte bekers, douchemandjes en opbergdoosjes. Ook heel stijlvol zijn bijvoorbeeld de luxe doucheproducten van Rituals of Meraki en absoluut onmisbaar is tot slot natuurlijk zacht en luxe badtextiel. Dit alles zorgt voor een heerlijke frisse en natuurlijke sfeer in de badkamer.

Tip: in deze blogs meer badkamertrends of tips en inspiratie voor een natuurlijke badkamer.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com