Menu
Badkamer / Groen wonen / Interieur inspiratie / Natuurlijk wonen / Woontips

Interieur | Natuurlijke badkamer inspiratie

Interieur | Badkamer styling inspiratie - Woonblog Stijlvolstyling.com by SBZ Interieur Design

Als het om badkamers gaat zie je bij veel mensen thuis vooral een praktische ruimte met weinig sfeer. Maar waarom zou je praktisch en sfeer niet kunnen combineren? Dit kan bijvoorbeeld met een natuurlijke badkamer stijl.

Natuurlijke materialen in de badkamer

Een natuurlijke sfeer breng je al in jouw badkamer met het gebruik van hout, rieten en gevlochten manden. Plaats hier en daar een plant(je) en gebruik natuurtinten als basis kleuren. Wil je niet betegelen maar juist schilderen of een combinatie van beide? Dan is kalkverf bijvoorbeeld heel erg mooi. Ook (accenten van) steen is erg fraai in de badkamer, marmer is hierbij bijvoorbeeld enorm in opkomst. Denk ook aan decoratieve natuurlijke sponsen. En vergeet vooral niet het toepassen van metalen als (mat)goud, koper en brons voor een moderne look&feel.

Badkamer accessoires

Ook badkamer accessoires kunnen mooi en praktisch tegelijk zijn, denk aan handzeep flesjes die leuk zijn om te zien en als vulling jouw favoriete handzeep of douchegel hebben. Breng rust in de badkamer door veelal ton sur ton kleuren te gebruiken maar wel te spelen met verschillende structuren en materialen. Naast hout en riet kan ook steen zoals marmer heel erg mooi zijn in de badkamer. Heb je ook de wasmanden in de badkamer staan, tegenwoordig zijn er heel erg veel leuke wasmanden in een natuurlijke stijl.
Het ultieme ‘regenwoud’ gevoel maak je natuurlijk helemaal complete regendouche. Goedkope regendouches zijn er tegenwoordig genoeg, wat het budget technisch ook nog eens een aantrekkelijke toevoeging maakt.

Planten in de badkamer

Voor de ‘groen wonen’ fans: Planten die geschikt zijn voor in de badkamer zijn over het algemeen planten die houden van een beetje schaduw en tegen een vochtige en warme omgeving kunnen. daarnaast omdat de Nederlandse badkamer vaak niet erg ruim zijn, is het belangrijk dat ze niet al te groot worden. Zelf vind ik de Calathea erg mooi en geschikt voor de badkamer.
Maar je kunt ook kiezen voor Nephrolepis, Adianthum, Asplenium, Spathiphyllum, Ficus pumila, Chlorophythum of de Carex.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com