Menu
Gezin & Wonen / Huishouden / Review / Samenwerking / Tech & SMART Home / Woontips

Interieur | Nest Learning Thermostat & Protect (review)

Interieur | Nest learning thermostat en protect™ - Woonblog StijlvolStyling.com
Interieur | Nest learning thermostat en protect™
Het echte koude winterweer is niet bepaald aan de orde van de dag, maar toch sloeg de afgelopen weken vaak genoeg de verwarming bij ons aan. Afgelopen zomer mocht ik voor een vaderdag artikel op Stijlvol Mama blog de Nest Learning thermostaat en Protect ontvangen en inmiddels hebben wij hem nu zo’n 5 maanden in gebruik. Omdat wij oprecht enthousiast zijn over dit product wil ik jullie er op Stijlvol Styling ook graag meer over vertellen middels een review.

Nest protect 
Interieur | Nest learning thermostat en protect™ - Woonblog StijlvolStyling.com
De Nest project is een stijlvolle rookmelder en koolstofmonoxide melder in één welke snel brand, rook of giftige gassen signaleert. Zo goed zelf dat hij zelf de grote en snelheid van de brand en verplaatsing van gassen kan meten. Je hoopt dat het je nooit overkomt maar mocht er iets zijn of gebied van brand of giftige gassen dan ontvang je hier via de bijbehorende app waarschuwingen van op je telefoon en/of tablet. De Nest Thermostaat en Protect staan met elkaar in verbinding, naast deze gadgets is er ook nog een Nest Cam welke het noodgeval kan filmen zodat je op afstand kunt zien wat er thuis gebeurt.

Nest Learning Thermostat™

Deze handige ‘gadget’ is zelflerend en onthoudt de temperaturen die je aangenaam vindt, daarnaast draait de thermostaat automatisch omlaag als je weg bent en je kunt hem met de Nest applicatie zelfs op afstand bedienen. Deze thermostaat helpt jou en je gezin dus vooral bij het besparen van energie. Extra fijn vind ik bij de Nest thermostaat dat hij er ook nog eens heel luxe en modern uit ziet. Het is echt een ‘eye-catcher’ op de kast. De Nest Thermostaat kan zowel neergezet worden op de bijpassende standaard als aan de muur opgehangen worden.

Zodra je de Nest Learning Thermostat™ aan de muur hebt hangen of neer heeft gezet op het bijpassende standaard, kan je hele huishouden de temperatuur gemakkelijk handmatig hoger en lager zetten. Het apparaat heeft ook een blockeersysteem dat vermijdt dat de kinderen met de temperatuur zouden kunnen gaan spelen. Dit geen overbodig luxe is aangezien onze kleine peuter ook al eens stiekem een slinger richting tropische temperaturen heeft gegeven 😉

Na ongeveer een week maakten bij ons de Nest thermostaat een gepersonaliseerd schema dat steeds verfijnder wordt naarmate er tijd verstrijkt. We komen hierdoor nooit meer thuis in een koud huis en ’s avonds rond de tijd dat wij naar bed gaan gaat hij automatisch terug naar de nachtstand om ’s morgens weer op tijd te beginnen met verwarmen van de woonruimtes.

Interieur | Nest learning thermostat en protect™ - Woonblog StijlvolStyling.comZijn functie ‘True Radiant’ optimaliseert de temperatuur. Dankzij de ingebouwde sensoren weet de Nest Thermostat wanneer het huis leeg is, zodat de Nest Auto-Afwezig functie automatisch de temperatuur kan verlagen en op deze manier helpt om nog meer energie te besparen. Het maandelijkse energierapport zorgt ervoor dat je precies weet hoeveel energie er in huis werd gebruikt en hoeveel er op energiekosten bespaart is. De stookkosten zijn goed voor gemiddeld 60% van de totale energierekening, dus besparen is zeker geen overbodige luxe. De maandelijkse rapporten zijn wat ons betreft heel duidelijk en overzichtelijk en geven voldoende informatie over wat wel relevant is om te weten over je energie verbruik.

Op je smartphone of tablet (met internet / wifi-verbinding) kun jij zelf op afstand de thermostaat bijsturen met de Nest app indien je vroeger thuis komt of langer moet overwerken. Dit is natuurlijk niet alleen handig voor jezelf maar ook voor de rest van het gezin.

Tot slot zit er ook een nog een ‘fun’element aan deze fijne gadget. Je kan de strijd aangaan met andere Nestgebruikers en proberen de meeste energie te besparen. Informatie die uiteindelijk inzichtelijk wordt in het maandelijkse energierapport.

Meer informatie? Deze vind je op www.nest.com/nl

Blog in samenwerking met NEST

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com