Menu
Herfst / Interieur inspiratie / Samenwerking / Winnen / Wonen en seizoenen

Interieur | Pastelkleuren in de herfst + win-actie!

Interieur | Pastelkleuren in de herfst - Woonblog StijlvolStyling.com

Interieur | Pastelkleuren in de herfst – herfst interieurtrend 2016.
Ieder seizoen heeft haar eigen unieke sfeer. In de herfst ben je snel geneigd om warme tinten toe te voegen aan je interieur zoals grijs, bruintinten en goud. Echter, deze herfst kan dat zomaar anders zijn! Op dit moment zijn er opvallend veel pasteltinten te bespeuren voor het herfstseizoen. Niet gek, want terwijl het buiten guur weer is, geniet je met pasteltinten binnen van een warme zonnige woonsfeer.

Pastel

Dat pastel zo trendy is, zagen wij al eerder in 2015 en 2016. Pantone verkoos dit jaar maar liefst 2 pastelkleuren Roze Quartz en Serenity (oftewel een poeder roze en baby blauw) als kleuren van het jaar 2016. Met pastelkleuren kun je alle kanten op en je kunt ze eindeloos met elkaar combineren. Zeker met de vele Scandinavische design invloeden in onze hedendaagse interieurs is pastel nog populairder dan voorheen. Pasteltinten combineren uiteraard goed met elkaar, maar ook vormen ze een fraaie en moderne combinatie met hout. Dit zie je onder andere terug in de betaalbare en eigentijdse collectie van woonmerk Henders & Hazel. In het bijzonder bij de Henders & Hazel meubelcollectie Eivissa. Deze wooncollectie leent zich uitstekend om te combineren met pastel door haar wat vergrijsde, maar eigentijdse look & feel. Dit is ook te zien op de mooie sfeerbeelden, die ik gebruikt heb voor deze blog.

Bij Henders & Hazel hebben ze overigens meerdere stoffen in pasteltinten, zo kun je jouw bank of fauteuil in een pasteltint als mint of zacht roze laten uitvoeren. Door diezelfde kleuren ook in accessoires te laten terug komen creëer je binnen no-time een fraai geheel dat eenheid uitstraalt.

Interieur | Pastelkleuren in de herfst - Woonblog StijlvolStyling.com

Zonnetje in huis tijdens de koude dagen

Wil je echt het zonnetje in huis halen, schilder dan eens een wand in een pasteltint of maak een statement met een meubelstuk in een pastelkleur. Mintgroen past niet alleen erg mooi bij de zomer, maar doet het ook heel goed als frisse winterkleur. Zacht roze voegt warmte en romantiek toe aan jouw interieur, terwijl zacht geel je interieur een energieke ‘boost’ geeft.

Houd jij van afwisseling? Pastel leent zich uitstekend om steeds weer nieuwe combinaties te maken. Mooi voor de koudere dagen van het jaar is bijvoorbeeld lila in combinatie met mintgroen en zacht grijs met poederroze.

Door met woonaccessoires in diverse kleuren, hoogte en breedtes te spelen, geef je jouw  interieur een speelse en frisse aanblik. Experimenteer hier maar eens mee, om te kijken wat wel en niet werkt. Dit is niet alleen erg leuk om te doen maar vaak ook erg leerzaam. Zo weet je wat wel en niet werkt voor jouw woning en leer jij jouw eigen stijl en smaak beter kennen.

Tot slot, vergeet niet fris groene planten toe te voegen. Niet alleen voor een gezond leefklimaat, maar ook zeker voor een decoratief effect, dat heel erg goed past bij pasteltinten in huis.

Interieur | Pastelkleuren in de herfst - Woonblog StijlvolStyling.com

Win-actie

Ben jij toe aan een nieuw interieur? Momenteel heb ik een hele leuke samenwerking met Henders & Hazel waardoor jij een wooncheque kunt winnen ter waarde van € 440,- of de hoofdprijs een wooncheque ter waarde van € 3000,-!
Het enige wat jij hiervoor hoeft te doen is mijn styling tip (die van Susanne) als de leukste te verkiezen via de actiepagina van Henders & Hazel op Skyradio.nl.

Doe je ook mee aan deze leuke win-actie? Wie weet ben jij dan binnenkort de gelukkige winnaar of winnares van een trendy wooncheque.

Gesponsorde blog en win-actie in samenwerking met Henders & Hazel

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com