Menu
Mannen & interieur / Tech & SMART Home / Woontips

Interieur | Philips Hue kleurt je woning

Interieur | Philips Hue kleurt je woning

Interieur | Philips Hue kleurt je woning.
Op gebied van verlichting gaan de ontwikkelingen razend snel. Verlichting heeft in het bijzonder zo mijn interesse omdat het juist een onderschat iets is voor de woonbeleving en niet te min; Praktischer kunnen wonen. Een goed lichtplan maken is een kunst en kan zoveel doen voor je woning. Philips Hue is één van de nieuwste lichtinnovaties waarbij je de verlichting in huis kan bedienen vanaf je smartphone, tablet en/of Apple Watch en Mac. Je kunt zowel voor het standaard witte licht als voor gekleurd licht kiezen wat voor een verassende afwisselende woonsfeer kan zorgen. Wanneer je de Hue lampen door het gehele huis toepast kun je in iedere ruimte of gelegenheid een andere sfeer creëren naar eigen behoefte en met één druk op de knop.

Interieur | Philips Hue kleurt je woning

Philips Hue

Philips Hue werkt met de zogenoemde E27 fitting en is vrij eenvoudig te installeren. De lampen worden in de armaturen gedraaid en de zogenoemde bridge (welke zorgt voor een verbinding tussen de lampen en het internet) sluit je met een kabel aan op jouw WiFi-router. Deze bridge zit in het starterspakket en heb je minimaal nodig voor de werking van de lampen. Na het downloaden van de Hue app werkt de verlichting vrijwel meteen. Met de Hue app wordt de verlichting precies volgens jou eigen voorkeuren ingesteld. Wil je weer eens wat anders dan creëer je met één vingerbeweging een compleet nieuwe sfeer in de ruimte d.m.v. licht. Handig toch!?

Niet alleen vanuit huis zijn de lampen te bedienen. Ook op afstand kun je de kleurtinten en helderheid aanpassen, Hue werkt zelfs met een timer functie wat handig is als je van huis bent maar wel verlichting wenst.

De starterskit van Philips Hue bestaat uit drie lampen + de bridge. Opvolgend kun je losse Hue lampen erbij kopen en uitbreidingssets, de zogenoemde ‘Hue friends’.

Interieur | Philips Hue kleurt je woning

Ook heel handig!

NEST en Hue zijn beste vrienden. De Nest producten welke ik zelf al ook een tijd naar volle tevredenheid gebruik van maak communiceren met met Hue en vice versa. De Nest Cam kan de lichten uit te schakelen wanneer je de kamer hebt verlaten om vervolgens over te stappen op andere meer passende verlichting bij de nieuwe situatie. De Nest Cam kan samen met Philips Hue tint dus zorgen voor een slimme beveiliging van je woning door het simuleren van aanwezigheid wanneer jij niet thuis bent.

Naast Nest ondersteunt Hue ook de Apple HomeKit. Hiermee kun je apparaten aansturen in zelfs laten samenwerken in je eigen huis, bijvoorbeeld middels spraakbesturing Siri van iPhone. Je vraagt dan bijvoorbeeld aan Siri om de lampen voor je aan te doen, of de sfeer van de lampen te veranderen voor een huis feest of een romantische avond 😉

Ook al zijn deze innovaties helaas nog lang niet voor iedereen betaalbaar/ haalbaar, de manier waarop technologie prominentere rol gaat spelen in ons dagelijks woongenot zal met de tijd alleen maar groter worden. Hue en de Hue friends zijn slechts een tipje van de sluier, alle innovaties rondom wonen volg ik dan ook op de voet.

Wat vind jij van deze ontwikkeling?

Gesponsorde blog in samenwerking met Lampdirect

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com