Menu
Groen wonen / Interieur inspiratie / Kleur- en interieur trends / Populair op Stijlvol Styling / Woontrends

Interieur | Planten weer hip door woontrend ‘Botanisch wonen’

Interieur | Planten weer hip door woontrend 2015 - Botanisch wonen - Door: Woonblog www.stijlvolstyling.com

Met één van de interieur trends van dit moment ”Botanisch wonen’ (oftewel Urban jungle), kon het ook bijna niet anders, planten zijn hierdoor weer helemaal hip. Op de woonbeurzen waren dit jaar dan ook veel stands gestyled met mooie planten en soms ook bloemen. Ik sprak met diverse interieurprofessionals en zei vertelden mij ook dat planten weer helemaal terug zijn bij de huidige interieurontwerpen en styling. Mensen willen weer groen in huis. En dat merk ik ook met mijn bedrijf want de meeste aanvragen voor interieuradvies of styling projecten hebben momenteel te maken met natuurlijk wonen. 

‘Go Green’ want met planten creëer je een fijne en gezonde leefomgeving

In het bijzonder met lucht zuiverende planten zoals bijvoorbeeld de Kentia palm, Varen en de Dieffenbachia.

Wist je trouwens dat het effect van planten in huis op jouw humeur ook niet onderschat mag worden? Ze zorgen namelijk voor verlaging van o.a. stress. Je zou kunnen zeggen dat planten je een comfortabel gevoel brengen omdat groen een rustgevende kleur is. Dat planten weer helemaal hip zijn, is iets waar ik erg blij van wordt als planten liefhebster. Mooie planten op de juiste plek maken voor mij een interieur echt af. Al jaren kwam ik genoeg mensen tegen die planten maar oubollig vinden, lastig te verzorgen of niet bij hun strakke interieur vonden passen. Allemaal vooroordelen.
Natuurlijk over smaak valt niet te twisten, logisch dat je niet alle planten mooie vind en alles maar zomaar in huis zou neer zetten (doe ik ook niet) maar ook hier ‘past op ieder potje een dekseltje’ en is er dus voor elke interieur weer een andere geschikte plant of planten. Er is tenslotte zoveel keuze! En nog beter gezegd op niet ieder plaats in huis past dezelfde plant, planten hebben nu eenmaal voorkeuren qua standplaats in huis. En voor wie lang van zijn of haar planten wil genieten is het ’t beste je hier aan te houden.

Voor mensen die niet meteen in een heel botanisch interieur willen wonen is mijn styling tip: Kies voor een grote pot of vaas met een grote groene plant of plant heel veel groene plantjes dicht op elkaar in een pot of vaas. Zet deze op een tafel of in de hoek van de kamer en je hebt meteen een mooie eyecatcher.

Interieur | Planten weer hip door woontrend 2015 - Botanisch wonen - Door: Woonblog www.stijlvolstyling.com  Interieur | Planten weer hip door woontrend 2015 - Botanisch wonen - Door: Woonblog www.stijlvolstyling.com


De verzorging van planten hoeft lang niet zo moeilijk te zijn als het lijkt. Voor de meeste planten is veruit 1x in de week water al genoeg en voor de juiste standplaats informeer even bij het tuincentrum of de bloemist. Eenmaal op de juiste plaats in jouw woning (of bedrijfsruimte) en je kunt lang genieten van jouw plantjes.

Wat je ook heel veel zag op de woonbeurs waren verschillende soorten cactussen in een simpele terracotta pot. Iets wat je niet alleen ziet bij de trend Botanisch interieur maar ook bij Urban living en de Bohemian stijl die overgewaaid is uit Ibiza. Deze trend zag ik veel bij Karwei, de grote woonbladen maar ook bij het Nederlandse designer merk FEST Amsterdam. Veelal in combinatie met woonaccessoires als vazen en flessen van gekleurd glas, lantarens, stolpen en koperkleurige manden en schalen.

Interieur | Planten weer hip door woontrend 2015 - Botanisch wonen - Door: Woonblog www.stijlvolstyling.com
Interieur | Planten weer hip door woontrend 2015 - Botanisch wonen - Door: Woonblog www.stijlvolstyling.com  Interieur | Planten weer hip door woontrend 2015 - Botanisch wonen - Door: Woonblog www.stijlvolstyling.com


Ook plantjes onder stolpen zag je veel, waarbij ik wel eerlijk ben dat ik denk dat dit meer voor de sier/ styling is bedacht want een plant heeft geen lang leven op deze manier door zuurstofgebrek. 

Interieur | Planten weer hip door woontrend 2015 - Botanisch wonen - Door: Woonblog www.stijlvolstyling.com
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com