Menu
Interieur inspiratie / Samenwerking / Woonkamer inspiratie / Woontrends

Interieur | Salontafel trends waar wij blij van worden

rond 90 x 90 cm

Très chic! De salontafel is terug van weggeweest! Van rond tot recht, van combinaties tot opzichzelfstaand statement meubel. Naast dat een salontafel vooral stijlvol en praktisch is, geef je met dit meubel jouw zithoek gemakkelijk een nieuwe aanblik. In deze blog de must-haves van dit moment op een rij. 

Trend 1: Ronde salontafels

Ronde vormen ogen speels en geven de ruimte een gezellige uitstraling. Daarnaast zijn ze ook nog eens kindvriendelijk en voor volwassen ‘voet en been-vriendelijk’ want je hebt nauwelijks last van harde punten om je aan de bezeren. Rond biedt vaak veel ruimte op het blad en kun je hierdoor gemakkelijk afstylen met accessoires zoals een mooie vaas met geurige bloemen, thee-lichthouders en/of een plant in een stoere pot. Aan jou de keuze. 

Trend 2: Marmer(look)

Marmer kent vele kleurschakelingen van zachte roze of groene pastel tinten tot stoere grijze of zwarte varianten. Dit maakt marmer tot één van de meest populaire materialen voor interieur objecten van dit moment, zo ook voor salontafels. Marmer combineert met vele woonstijlen van modern tot Scandinavisch van botanisch tot robuust.

Marmer is een gekristalliseerde kalksteen, een natuurproduct pur-sang. Door haar eigen kleuren, geaderde tekeningen en fossiel afdrukken is de uitstraling van marmer uniek.

Leuk weetje: Het gekristalliseerde kalksteen is in miljoenen jaren tijd is omgevormd tot marmer. Mineralen als klei, leem, zand en ijzer uit het gesteente zorgen voor de mooie aders en vele kleurschakelingen als wit, beige, geel, roze, groen of zwart. 

Styling tip: Leg op jouw marmeren salontafel eens een koffietafelboek, dit staat extra chique. 

Trend 3: Set van 2 of 3 salontafels 

Meerdere bij elkaar passende salontafels zijn super praktisch want je kunt ze neerzetten zoals jij wenst.  Hierdoor kun je ze bijvoorbeeld gemakkelijk bij de bank zetten voor dat luie filmavondje met een bak popcorn. Combineren doe je door te variëren in hoogte en maten. Zelf combineer ik aanvullend daarop het liefst kleinere salontafels welke bestaan uit 2 of 3 verschillende materialen/ structuren voor een extra speels effect. Bijvoorbeeld: eiken of mango-hout (ook helemaal on-trend!), met een metaal tafeltje van koper of goud en voor het luxe gevoel een marmeren variant. Bijkomende voordeel is dat je hiermee ook nog eens gelaagdheid aanbrengt in je interieur en dit komt het ruimtelijk gevoel ten goede.

Trend 4: Fijne lijnen

Minimalisme met een twist. Slank vormgegeven meubels dragen bij een ruimtelijk effect. 
Dit komt om de meubels luchtiger ogen en je er gemakkelijk ‘doorheen’ kunt kijken, hierdoor oogt het al snel minder vol maar verlies je niet aan een praktische indeling. Salontafels met fijne belijning zijn momenteel volop verkrijgbaar. Naast van metaal en marmer zie je hierin ook steeds meer varianten met glas terug. Dit heeft nog een extra voordeel omdat glas door haar glans nog eens extra bijdraagt aan het ruimtelijk effect door de weerspiegeling. 

Shoptip:

Voor alle salontafels op de foto’s en meer trendy woonitems laat je inspireren op goossens.nl.

Inspirerende samenwerking met Goossens wonen.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com