Menu
Interieur inspiratie / Liefde & Relatie / Slaapkamer / Woonnieuws / Woontips

Interieur | Seks en lezen op nummer 1 in de Nederlandse slaapkamer

Binnenkijken | Het vtwonen huis - Woonblog StijlvolStyling.com by SBZ Interieur Design

Onlangs las ik een onderzoek over wonen van matrassen fabrikant SIMBA Sleep waarin de top 5 stond van het geen wij naast slapen het liefste doen vanuit ons bed. Want naast slapen is de slaapkamer tegenwoordig vooral een ware “hang-out” geworden. Herken je dit: nog even dat ene mailtje te schrijven en versturen vanuit bed, social media af speuren op onze telefoon, tablet of laptop voor het slapen gaan. Maar ook televisie kijken on-demand waarbij Netflix series de grote favoriet van vele zijn. Een boek lezen of muziek luisteren? En vooral niet te vergeten seks, wat vrij hoog op het prioriteiten lijstje van de meeste mensen staat als het om gezelligheid de slaapkamer gaat. Wat wij van al die handelingen anders dan slapen nu het allerliefste doen in de slaapkamer en hoe lang, lees je terug in deze woon-onderzoek blog. 

 

Nederlanders en hun slaapkamer top 5

Dit is de top 5 waar wekelijks de meeste tijd aan wordt gespendeerd in bed naast slapen:

Seks wordt met 57% het meest genoemd, op de voet gevolgd door het lezen van een boek of tijdschrift.
Opvallend: Snoezen en rustig wakker worden; 39% van Nederland zet dat hoog in hun top 5 van belangrijke bed-activiteiten.
Dit komt dus allemaal nog vóór het kijken van lineaire televisie (31%) en video on demand (24%). Je zou dan toch denken dat Nederlanders in de slaapkamer veel aandacht voor elkaar hebben…

Video on demand belangrijker dan seks

Hoewel Nederlanders relatief vaak zeggen dat er meer de liefde wordt bedreven dan er naar een scherm wordt gestaard, wordt er qua tijd een stuk minder geïnvesteerd in de romantiek. Dit is de tijd welke men zegt te spenderen aan de benoemende activiteiten:
  1. Seks: 58 minuten per week
  2. Boek of tijdschrift lezen: 57 minuten per week
  3. Lineaire televisie kijken: 102 minuten per week
  4. Snoozen / wakker worden: 46 minuten per week
  5. Video on demand: 120 minuten per week

Naast deze activiteiten vinden de meeste Nederlanders praten in bed ook erg fijn, maar niet fijner als tv-kijken of een boek lezen. En… herken jij jezelf in dit gedrag?

Zou het dan toch zo zijn dat wij door alle social media en mogelijkheden die wij tegenwoordig hebben om waar en wanneer wij maar willen naar onze favoriete series te kijken, minder aandacht voor elkaar hebben? Het blijft een schokkende conclusie die ik vrijwel uit ieder woon-onderzoek dat ik op moment lees kan opmaken.

Een andere belangrijke conclusie is dat de keuze voor het juiste bed en matras met al die verschillende handelingen nog belangrijker is geworden. Een matras moet niet alleen perfect zijn om te slapen maar ook om te hangen, zitten of stoeien tussen de lakens. Een zeer uitgebreid onderzoek laat zien dat het verschil vooral zit in hoe het matras op je lichaam reageert, en niet in hoe ‘hard’ of ‘zacht’ een matras is. Net zo goed als een fijn bed is ook de juiste woonsfeer en verlichting in de slaapkamer belangrijk als je bedenkt dat je een derde van jouw leven in bed doorbrengt met praten, slapen, lezen, televisie kijken en seks.

Wil je nu meer weten wat belangrijk is bij de inrichting en styling van jouw slaapkamer, en wat er zoal allemaal mogelijk is om te zorgen dat jouw slaapkamer ook een fijne ‘hang-out’ wordt? Scroll, klik, lees en kijk er dan eens op los in de categorie
slaapkamer blogs op Stijlvol Styling, vol wooninspiratie voor een hedendaagse slaapkamer.
Onderzoek uitgevoerd door PanelWizard, N=1000 in opdracht van Simba Sleep matrassen specialist.
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com