Menu
Balkon inspiratie / Interieur inspiratie / Review / Samenwerking / Verlichting

Interieur | Sengled Pulse LED verlichting met speaker (review)

Sengled Pulse - Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com

Interieur | Sengled Pulse LED verlichting met speaker (review).
Soms krijg ik producten opgestuurd ter review waarvan ik niet zo goed weet wat ik moet verwachten. De high-tech onderneming Sengled welke gespecialiseerd is in de ontwikkeling en verkoop van innovatieve LED-verlichting stuurde mij onlangs de Sengled Pulse toe om te testen. Plat gezegd is de Sengled Pulse een dimbare LED lamp en speaker in één. Niet alleen is de Sengled Pulse in huis te gebruiken maar ook in de tuin of op het balkon doet hij het prima. 

‘Bringing Life to Light’ – Sengled

De Sengled Pulse is onderdeel van een reeks nieuwe lichtoplossingen ontwikkeld voor smart homes. Sengled maakten hiervoor een combinatie van consumentenelektronica met energiebesparende LED-verlichting. De producten van Sengled zijn een combinatie van meerdere ideeën en functies, zo is er een LED-lamp gecombineerd met WIFI-repeater (Sengled Boost), speaker (Sengled Pulse) en camera (Sengled Snap). Allemaal te bedienen met dezelfde handige smartphone-app (iOS en Android). Gemak staat bij alle producten voorop zodat het leven leuker en gemakkelijker wordt. Minder gedoe, meer inspiratie aldus Sengled.

Sengled Pulse - Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.comSengled Pulse review
De Sengled Pulse combineert energiebesparende LED-verlichting met een JBL-speaker. De lamp is te bedienen met de app (iOS en Android) en kan gewoon in een bestaand armatuur worden gedraaid. De Sengled Pulse is een zogenoemd ‘downlight’ wat betekend dat hij naar beneden gericht verlicht.

Ideaal vind ik de Sengled Pulse voor klein wonende omdat het een lamp en speaker in één is. Via een app op mijn tablet of telefoon zet ik de lamp aan/uit en kan ik de lamp ook nog eens dimmen, wat erg fijn is voor de juiste sfeer! Het geluidskwaliteit is naar mijn idee afhankelijk van het type armatuur waarin je de Pulse draait. In onze bolvormige koperen lamp begon de muziek best wel te galmen, terwijl in onze industriële lamp waarin de lamp niet ‘opgesloten’ zit klonk het geluid eigenlijk best wel goed.
Het fijne is dat de Pulse als set wordt geleverd, een hoofdlamp (master) en een satelliet (slave) welke je bestuurt via bluetooth. Elke tweede of opvolgende Pulse lamp veranderd automatisch mee met de hoofdlamp qua licht en het geluid gaat harder en zachter als je dit instelt via de app.
Dit kan tot 7 Pulse lampen.

In de ideale situatie kun je tot 10 meter de hoofdlamp (master) bedienen, terwijl de tweede of elke opvolgende lamp (slave) tot wel 30 meter mee doet met de hoofdlamp (master).
Alle instellingen via de app zijn niet moeilijk te begrijpen en werken snel en goed. De lampen kun je los van elkaar ook aan/uit zetten. Dit geld niet alleen voor de verlichting maar ook voor de speaker.

Conclusie: Ik vind het een handig en leuk product, voortaan hebben nu ook een speaker voor in de hal en de slaapkamer erbij met de Sengled Pulse. Wanneer we buiten zitten kunnen wij de Pulse ook in een buitenlamp draaien op ons balkon en daar genieten van muziek.

Meer weten? Kijk voor meer informatie op nl.sengled.com.

Stijlvolle groet, Susanne - Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com
Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Sengled.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com