Menu
Interieur inspiratie / Samenwerking / Slaapkamer / Woontips

Interieur | Slaapkamer inrichten? Deze basis items zijn onmisbaar

Interieur | Slaapkamer styling met het mooiste bedtextiel - StijlvolStyling.com - Interieur styling en foto's door © sbzinterieurdesign.nl

Je slaapt het lekkerst in een slaapkamer waar jij je helemaal thuis voelt. De slaapkamer is ook de ideale plek om wat meer persoonlijke items te gebruiken. Of je nu een slaapkamer helemaal opnieuw wilt inrichten of alleen een make-over wil geven, de volgende basis items zijn altijd wel in een woonwinkel te vinden! 

De linnenkast 

De linnenkast is onmisbaar in de slaapkamer. Hier berg je jouw kleding, linnengoed, schoenen en dergelijke in op. Naast dat een linnenkast veel opbergruimte biedt, is het ook een belangrijk stijlelement in de slaapkamer. Linnenkasten zijn in vele uitvoeringen en stijlen verkrijgbaar. Daarnaast hebben veel linnenkasten ook extra opties om toe te voegen, zoals een deel met lades of bijvoorbeeld handige verwerkte mandjes voor bijvoorbeeld sokken en ondergoed.  

Interieur - Slaapkamer styling met het mooiste bedtextiel - StijlvolStyling.com - Interieur styling en foto's door © sbzinterieurdesign.nl

Het bed 

Het belangrijkste item wat de slaapkamer onderscheidt van alle andere ruimtes is het bed. Er is tegenwoordig enorm veel mogelijk. Zo kan je kiezen uit een boxspring of een bedombouw met een goede lattenbodem in allerlei uitvoeringen, van basis tot luxe. Niet alleen in de bedbodem maar ook in het soort matras is er veel te kiezen. Dit is een belangrijk onderdeel van je bed want deze zorgt ervoor dat je met een uitgerust gevoel wakker wordt. In veel speciaalzaken kan je tegenwoordig proefslapen zodat je van te voren het matras kan testen.  

Een nachtkastje  

Een nachtkastje is een handig meubelstuk in de slaapkamer. Een nachtkastje staat naast het hoofdeinde van je bed en is bedoeld als een praktische opbergplek voor spullen die je graag dichtbij je bed wilt hebben. Of je nu veel of weinig ruimte naast je bed hebt, er is altijd wel een nachtkastje dat past.  

Interieur - Slaapkamer styling met het mooiste bedtextiel - StijlvolStyling.com - Interieur styling en foto's door © sbzinterieurdesign.nl

Raamdecoratie 

In de slaapkamer is het ook belangrijk dat het goed donker kan worden gemaakt. Kies daarom ook voor goede raamdecoratie. Kies je voor jaloezieën, dan moet je hier nog wel weer overgordijnen bij doen omdat je anders nog teveel licht in je slaapkamer krijgt. Daarom kan je kan het beste gaan voor gordijnen die aan alle kanten het licht uitsluiten. 

Verlichting in de slaapkamer 

In de slaapkamer kan je verschillende soorten verlichting plaatsen. Zo heb je meestal een nachtlampje, een plafondlamp en eventueel nog verlichting in de kast of spiegel. Vaak wordt er alleen voor de woonkamer een lichtplan gemaakt, maar ook in de slaapkamer heeft het licht verschillende functies. Zo is het fijn om je nachtlamp te kunnen dimmen zodat je partner kan slapen terwijl jij je boek uitleest. Een verlichte kast zorgt ervoor dat je de kleding (kleur) wat helderder ziet. Met verlichting in de spiegel zie je beter je outfit en kan je je beter opmaken. Je moet dus ook goed nadenken over de verlichting voor in  je slaapkamer.  

 

Blog in samenwerking met Lövik.

 

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com