Menu

Interieur | Luxe hotel gevoel in eigen slaapkamer © Woonblog StijlvolStyling.com - Styling en beelden: Susanne - SBZ Interieur Design

Droom jij ook van slapen op zolder? Een zolderkamer inrichten is een hele uitdaging. In de meeste doorsnee huizen is de zolder ruimte niet al te groot, je krijgt te maken met schuine wanden en vaak ook nog eens weinig daglicht. Essentieel dus om de juiste kleuren combinatie te kiezen, niet alleen op de wanden maar ook de vloer is hierbij heel belangrijk. In deze blog inspiratie en tips voor een slaapkamer op zolder. 

© Woonblog - StijlvolStyling.com | Ontwerp & styling SBZ Interieur Design | Slaapkamer kleuren Early Dew & Urban Taupe van Flexa Creations #Flexanl #interieuradvies #kleuradvies #woonblog

Goed om te weten voor het creëren van een slaapkamer op zolder:

In principe wanneer je zolder goed geïsoleerd is, er is verwarming en je hebt voldoende loopruimte en sta hoogte moet slapen op zolder geen probleem zijn. Ook belangrijk een vaste trap naar de zolder is wel zo fijn en maakt het ook veilig om jouw zolder kamer als woonruimte te gebruiken.
Zorg ook voor voldoende daglicht, frisse lucht, een dakkapel of dakraam kan hierbij uitkomst bieden. Daglicht zorgt ook voor een ruimtelijk gevoel wat je erg goed kan zien op de onderstaande beelden.

Raambekleding voor dakramen is er tegenwoordig in allerlei soorten en maten zo is er altijd wel één die past bij de sfeer van de ruimte, Wanneer je een gewoon raam hebt in combinatie met een dakraam kun je deze raambekleding combineren met stevige duo rolgordijnen, gewone gordijnen, shutters of jaloezieën. Denk aan verschillende soorten sfeer verlichting niet alleen één grote lamp voor het verlichten de gehele ruimte, maar staande lamp of bedlampjes voor naast het bed zijn niet alleen sfeervol maar ook handig wanneer je nog even lekker in bed een boek wilt lezen. Besteed ook aandacht aan details en accessoires voor jullie droom slaapkamer op zolder deze geven sfeer en bepalen voor een groot deel de uitstraling van de ruimte.  Ben je een geluksvogel en heb je mooi oude houten balken op de zolder, dan is het mooi om deze ’s avonds uit te lichten met een spotjes.

Tot slot: schuine wanden hoeven geen probleem te zijn, je kunt hier ook gebruik van maken door zelf een kastensysteem tegen de schuine wand aan de bouwen of wat dacht je van een bedstee, ook leuk voor een kinderkamer op zolder. Wat betreft het kasten systeem tegenwoordig zijn er (maatwerk) kasten systemen te koop speciaal geschikt voor schuine wanden.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com