Menu
Lifestyle, liefde & wonen / Review / Samenwerking / Shop the look / Woonnieuws / Woonwinkelen

Interieur | Slim en stijlvol woon-winkelen bij Villa ArenA

VillaArenA - fotografie door Stijlvol Styling

Was voorheen woon-winkelen nog een ‘uitje’ voor het hele gezin of je nu iets nodig had of niet. Met de corona pandemie kregen we vooral het dringende advies van premier Rutte om niet onnodig te gaan winkelen. ‘Winkelen is geen uitje’ – zei hij letterlijk. Maar wat nou als je in deze tijd je huis aan het her-inrichten bent, gaat verhuizen of al volop in een verbouwing zit. Als interieuradviseur en ontwerper kan ik mij heel goed voorstellen dat het dan blijft kriebelen en je toch graag naar een woonwinkel toe wilt. In zocht uit hoe dat in deze tijd van Covid-19 gaat en bracht een bezoek aan Villa ArenA, al jaren één van de meeste bekende en vooraanstaande woonboulevards in de regio Amsterdam. Benieuwd naar mijn ervaring? Lees dan snel verder.

Verstandig woon-winkelen 

Laat ik voorop stellen, ik ben geen voorstander van winkelen zonder doel in deze tijden van Covid-19. Maar ik kan mij ook voorstellen, met net zelf een verhuizing achter de rug midden in de eerste corona golf. Dat in sommige situaties je toch graag gericht op pad gaat voor jouw interieur. Op dit moment kan dat gelukkig ook gewoon met enige voorzorg-maatregelen. Noem het maar verstandig woon-winkelen. Gericht shoppen zonder daarbij onnodig op pad te gaan. 

Doe bijvoorbeeld vooraf online inspiratie op. Oriënteer op de websites van woonwinkels wat er te koop is en bekijk voor welke producten je op pad wilt gaan. Zo hoef je minder oriënterend te winkelen en kom je gerichter naar winkels toe om bijvoorbeeld die mooie bank in het echt te zien. Meer inspiratie nodig? Op mijn blog Stijlvol Styling kun je tips en ideeën in overvloed vinden, zelfs de woontrends 2021 heb ik alvast voor je in beeld gebracht. 

Ruim 50 bekende woonwinkels onder 1 dak

Bij Villa ArenA in Amsterdam kun je inspirerend woon-winkelen bij ruim 50 bekende woon-winkels in een ruim opgezet en overdekt winkelcentrum. Villa ArenA is daarnaast centraal gelegen, voldoende overdekte parkeergelegenheid en heeft tal van voorzieningen waaronder eveneens ruim opgezette horeca gelegenheden met terras voor pauze moment tijdens het winkelen. Maar ook een bioscoop waar je momenteel je kunt laten inspireren door een woontrends 2021 film, ruime stijlvolle wooninspiratie pleinen, een super leuke kinderspeelplaats tevens kinderopvang ‘Villa Plezier’ op de begane grond van de winkelcentrum (gratis kinderopvang in het weekend en in de herfstvakantie)

Tip: Neem als je er naar gaat woon-winkelen vanwege corona wel je mondkapje mee, houdt 1,5 meter afstand van andere bezoekers en winkelpersoneel, gebruik frequent de hand desinfecteer middelen bij één de vele woonwinkels. Deze regels kunnen overigens wijzigen wanneer er nieuwe maatregelen afgekondigd worden, check dus voor vertrek van huis online op de website wat wenselijk en verplicht is.

VillaArenA - fotografie door Stijlvol Styling

Villa ArenA inspireert weer volop

Nog altijd hoor ik geregeld mensen welke al lange tijd niet meer bij Villa ArenA zijn geweest vooral over Villa ArenA zeggen dat het er stil is en kaal. Ook zou er weinig inspiratie zijn en veel leegstand. Zelf was ik tot vorige week mede door dit beeld eerlijk gezegd ook wat bevooroordeeld.
Maar eerlijk is eerlijk, mijn bezoek aan Villa ArenA heeft mij oprecht positief verrast! Vrijwel ieder pand is gevuld met de leukste en mooiste woonwinkels en op de benedenvloer van het winkelcentrum kun je juist inspirerende trends en shop-tips vinden aan de hand van het seizoen gestyled door stylistes. Om jou en mij te inspireren is er zelfs een gratis magazine verkrijgbaar bomvol inspiratie welke een goede hand-out is voor de shop en trendliefhebbers onder ons. Villa ArenA is dus helemaal van nu en inspireert weer volop! 

VillaArenA - fotografie door Stijlvol Styling

Oktober woonmaand 

Omdat Oktober woonmaand dit jaar door de tweede corona golf niet zo grootst is als normaal, kun je wellicht iets minder activiteiten vinden maar zeker niet minder aantrekkelijke acties. Het loont dus zeker om te verstandig te gaan woon-shoppen als je gericht op zoek bent naar een bepaald product. Sommige woonwinkels binnen Villa ArenA hanteren zelfs ruimere openingstijden zodat jij op afspraak langs kunt komen en in alle rust kunt komen winkelen.

Laat je op de website van Villa ArenA informeren en inspireren rondom wat er allemaal te doen is en bij welke winkels je terecht kunt. Het woon-winkelen komt dan vast, zelfs in tijden van corona, helemaal goed!

Inspirerende samenwerking met Villa ArenA
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com