Menu
Interieur inspiratie

Interieur | Staal in het interieur

Woonnieuws | Landelijk en stoer wonen met Nordal - Stijlvol Styling Woonblog www.stijlvolstyling.com

Interieur | Staal in het interieur.
Je ziet steeds vaker dat staal terugkomt in het interieur. Staal is een veelzijdig materiaal, en past in veel verschillende woonstijlen of je nu een stoer industrieel, strak en modern of een klassiek interieur hebt. Ook is staal op verschillende manieren toe te passen in het interieur denk hierbij aan meubels, trappen, deuren, kozijnen en of accessoires.

Als je gaat voor een stalen trap in huis is het goed om te bepalen of dit bij het huis past en de stijl die je wilt creëren. Een stalen trap is kostbaar maar zal wel jarenlang meegaan. Een stalen trap staat erg stoer en krachtig in het interieur. Er zijn verschillende mogelijkheden hoe je de trap kunt laten ontwerpen zoals een opentrap, met of zonder leuning enzovoort. Wanneer je kiest voor een open trap trap zonder de verticale tussenstukken tussen de treden, zal dit een moderne look geven. Wanneer je de strakke uitstraling van staal super vind maar misschen toch wat te kil is. Ga dan mixen met andere materialen. Denk hierbij aan hout, textiel, glas en ook verschillende kleuren zullen het staal minder kil maken.

Beeld: lamaisondannag

Beeld: lamaisondannag

Vind je een stalen trap net wat te ver gaan of heb je het juiste huis er niet voor? Staal is ook toe toepassen op het gebied van meubelen. Neem bijvoorbeeld een grote kast van staal, een echte eyecatcher! Stalen kasten kun je krijgen als een open kast maar ook een mooie dichte kast met glazen deuren. Kijk naar de ruimte waar je de kast plaatst en pas daar de kast op aan. Om een kast minder rommelig te doen laten ogen kun je het beste werken met opbergers.

Ook met kleinmeubelen kun je het stoere van staal toevoegen in jouw interieur. Kleine krukjes of tafeltjes geheel van staal of met juist alleen een onderstel van staal zijn volop te verkrijgen. Een combinatie van hout en staal past ook perfect bij elkaar!

Beeld: myunfinishedhome

Functioneel of gewoon super stoer… een stalen deur! Een stalen deur/afscheiding kan zeer goed dienen om 2 ruimtes van elkaar te scheiden. Door de glazen ramen houd je de ruimte open en licht. Om het staal wat aan te kleden zou je eventueel een groot lang gordijn kunnen ophangen. Stijl de rest van het huis af met mooie warme materialen en kleuren voor de perfecte mix.

Beeld: gentlemansmuse

Beeld: helendushko

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com