Menu
Interieur inspiratie / Samenwerking

Interieur | Stoer wonen met meubels van hout en staal

Interieur | Stoer wonen met meubels van hout en staal.
Hou jij van een industrieel, modern en stoer interieur? Wil je jouw huidige interieur wat meer pit geven? Dat kan verassend en snel met bijvoorbeeld een nieuwe eettafel of salontafel waarbij een combinatie wordt gemaakt van hout en staal.
In samenwerking met design meubelspecialist Design85, vertel ik je in dit artikel meer over moderne eikenhouten tafels en salontafels met een stoere stalen poten.

Laat ik voorop stellen, als het gaat om houtsoorten dan zijn er heel erg veel soorten die gebruikt worden in de meubelindustrie of beter gezegd de gehele interieur branche op zich. Maar er zijn specifiek een paar van welke bijzonder vaak toegepast worden.
Eiken is wat mij betreft de topper onder de houtsoorten en daar ga ik daarom in deze blog graag nader op in.

Eiken
Eikenhout heeft als voordeel dat het heel goed bewerkbaar is en deze houtsoort past vrijwel in ieder interieur. Eiken is van zichzelf lichtgeel tot aan geelbruin maar vaak wordt dit niet als fraai beschouwd. Eiken kan echter door een specialist zoals Design85 heel goed bewerkt worden met een beits, lak, was(olie) of een coating. Mooi aan Eiken in het bijzonder is dat de nerf en knoesten vaak erg grof zijn. Dit geeft een Eikenhouten vloer of meubels een eigentijdse en stoere doorleefde uitstraling. Eikenhout is bijzonder sterk en hard. Het is tevens heel duurzaam en kan zelfs buitenshuis toegepast worden (verschild per product/ leverancier), informeer hier altijd goed naar voordat je een tafel koopt als je deze ook buitenshuis wilt gebruiken.
De tafels van Design85 kunnen bijvoorbeeld niet buiten neer gezet worden maar dit heeft er vooral mee te maken dat zo de kwaliteit gegarandeerd kan worden en je langer van jouw mooie tafel kunt genieten.

Interieur | Stoer wonen met hout & staal - Woonblog StijlvolStyling.comHout & staal
Hout combineert ontzettend mooi met staal, beide robuust van uitstraling en een stalen onderstel geeft je houten tafel spontaan een stuk meer pit. Dit kan niet alleen onder een eettafel maar ook een salontafel met een stalen onderstel kan net je zithoek die extra stoere look geven. De combinatie van hout en staal wordt in bijzonder vaak toegepast in moderne en industriële interieurs.
Mooiste is een tafelblad van Eikenhout in combinatie met een poedercoat afgewerkt zwart staalframe. Wil je weten hoe zo’n poedercoat laag werkt of hoe staal bewerkt wordt, lees dan eens deze inspirerende blog van Design85. Een andere stoere optie is een onderstel van zogeheten steigerbuizen.

Interieur | Stoer wonen met hout & staal - Woonblog StijlvolStyling.com

Shoptip: Stoere eettafel van hout & staal te koop bij Design85. 

Hout in jouw interieur 
Het soort hout en de kleur kan in je interieur heel erg bepalend zijn voor de uiteindelijke uitstraling. Zo worden gele, oranje, rode, en donkere houtkleuren zoal ‘noten’ vaak geassocieerd met een klassiek interieur. Terwijl blank (onbewerkte look), white wash, wit, warm bruin (taupe), grijs en zwart juist weer wat moderner van uitstraling zijn. Naast Eiken zijn er nog andere houtsoorten welke in de interieurbranche veel voorkomen, dit zijn:

  • Beuken
  • Berken
  • Essen

Daarnaast heb je vast wel eens gehoord van MDF, fineer, en triplex/multiplex, deze soorten zijn ook in de bouwmarkt makkelijk verkrijgbaar indien je zelf een meubel zou willen maken.

Afwerking 

Design85 maakt voor haar eikenhouten design meubels van hout standaard gebruik van een beits, maar je kunt ook kiezen voor wasolie of een vernis. Beits heb je minimaal nodig bij de behandeling van bijvoorbeeld Eikenhout. Zo kun je bijvoorbeeld het hout schoonmaken zonder dat er vlekken achter blijven. Daarnaast is het een extra beschermlaagje om de kans op kleine scheurtjes in het eikenhout te verminderen.

beitskleuren-foto-1000

Beits kleuren van Design 85. 

Over Design85

Design85 is een meubelspecialist met passie voor mensen en wonen. Ze verkopen robuuste meubelstukken voor een stoere en hedendaagse leefomgeving. Of dit nu is voor jou als consument of voor op kantoor. Design85 draagt graag bij aan het woon- & werkgeluk van mensen. Daarom ontwerpen zijn zelf de  meubelstukken en staan naast het standaard assortiment open voor maatwerk opdrachten.

Wil je nu meer informatie of bekijken welke mooie tafels en salontafels Design85 in haar assortiment heeft?
Ga dan naar de collectie van Design85 en laat je inspireren.

“De levensgenieters, Design85 staan voor je klaar’ – aldus Design85.

Gesponsorde blog in samenwerking met Design85.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com