Menu
Interieur inspiratie / Kleur- en interieur trends

Interieur | De streep in het interieur

Interieur | De streep in het interieur - Woonblog StijlvolStyling.com

Interieur | De streep in het interieur.
De streep is in de modewereld al jarenlang niet meer weg te denken. Een gestreepte blouse of top is vrijwel altijd goed! De bekende streep is ook in het interieur een eeuwen lange woontrend. Strepen kunnen een interieur opvrolijken maar ook een hele strakke moderne look geven. Strepen kun je op allerlei verschillende manieren toepassen in het interieur, of je nu gestreepte kussens neemt of je pakt de kwast en verft een paar strepen op een muur. Alles kan!

Strepen in de slaapkamer

Bij strepen wordt er misschien snel gedacht aan rechte strepen maar je kunt natuurlijk de streep ook schuin maken op een muur bijvoorbeeld. Als je dit gaat doen (op de kinderkamer bijvoorbeeld) is het handig om eerst de strepen met tape op de muur te maken. Zo krijg je een goed idee hoeveel afstand er tussen de stenen moet en wat het mooiste lijkt. Zorg voor mooie strakke lijnen zodat het er netjes uit komt te zien. Om wat meer contract te geven kun je gaan voor een andere kleur ondergrond, neem bijvoorbeeld een grijstint op de muur als basis met witte strepen.

Verder kun je op de slaapkamer ook de streep terug laten komen in het bedtextiel, of je nu gaat voor een volledig gestreept dekbed of voor een paar mooie kussens en plaids in deze print.

Beeld: projectnursery.com

Beeld: blog.oppa.com.br

De streep in de woonkamer

Kussens, plaids, vazen, keukentextiel, posters, opbergers, servies dit alles is wel te koop met zo’n vrolijke gestreepte print. Of je nu gaat voor zwart/wit of leuke kleuren. Kijk goed wat er in jouw interieur past en maak dan een zorgvuldige selectie met wat jij gaat gebruiken om de streep toe te voegen in het interieur. Als je voor iets extremers wilt gaan zijn de strepen op de muur of wellicht het plafond een uitdaging. Niet dat dit een interieur alleen spannend kan maken, het kan een ruimte ook optisch groter doen lijken. Maar ook als je een grote ruimte hebt die je kleiner wil laten ogen kunnen strepen helpen. Ga dan voor brede strepen, dit verkleind de ruimte. Verder zijn er geen regels dus mix and match met verschillende soorten strepen en je zult zien dat de streep echt tijdloos in het interieur past!

Beeld: alcro.se

Beeld: goinghometoriist.com

Beeld: decor8blog.com

Beeld: athomeinlove.com

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com