Menu
Groen wonen / Interieur inspiratie / Plant & bloem styling

Interieur | Stylen met groen & rotan

Beeld: vintagepikenBeeld: vintagepiken

Interieur | Stylen met groen en rotan.
Wij van Stijlvol Styling houden enorm van planten.. dat dan ook nog eens de woontrend van dit moment is vinden wij natuurlijk fantastisch. Vorig seizoen veel zagen we bijv. al veel Cactussen maar anno zien we nu vooral veel grote planten voorbij komen. Planten mogen gezien worden! Nu zijn er tal van mogelijkheden op de planten in neer te zetten, potten genoeg. Maar heb jij al wel eens gedacht aan een rieten mand? Een mooie rieten mand in combinatie met het groen van de plant straalt een en al natuur uit.

Deze trend is in het hele huis toe te passen en ook op verschillende manieren. Neem bijvoorbeeld in de woonkamer een mooie kamerplant. Zet deze in een rotan mand, of zet er meerdere bij elkaar voor een mooie groene eyecatcher. Rotan manden zijn in verschillende groottes en kleuren verkrijgbaar. Als je er meerdere bij elkaar wilt zetten is het leuk om voor verschillende grootte en prints te gaan, zo houd je het speels. Ook zou je een rotan mandje kunnen ophangen in een macramé ophangtouw. Hang deze op verschillende hoogte en zet er bijvoorbeeld een hangplantje in.

Beeld: mylovelythings.blogspot.com

Ook in de keuken hebben de meeste mensen wel groen staan, maar dan in de vorm van kruiden. Verse kruiden zijn natuurlijk super om te gebruiken tijdens het koken. Om deze kuikenplantjes een mooi plaatsje te geven in de keuken kun je deze planten in een rotan mand. Het groen van de kruidenplantjes staat heerlijk fris met de bruinige kleur van het rotan. Denk hierbij wel aan dat de rotan mand van laagje plastic is voorzien aan de binnenkant. Zo kun je ongestoord water geven zonder dat het water en zand eruit loopt!

Ook buitenshuis is rotan een must-have! Zet op je terras op balkon een mooie set rotan manden neer en poot hier vrolijke lentebloeiers in. Wissel het af met andere potten voor een mooi contract. Ook op het gebied van tuinmeubelen zie je rotan terug. Deze stoelen geven elk terras of tuin een natuurlijk sfeertje, in combinatie met die mooie manden is het helemaal compleet!

Hoe ga jij rotan met groen combineren?

Beeld: sfgirlbybay

Beeld: tendensen

Beeld: vicky’shome

Beeld: homedit

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com