Menu
Interieur inspiratie / Samenwerking

Interieur | Tijdloos design met de Eames DAW chair

Interieur | Tijdloos design met de Eames DAW chair - Woonblog StijlvolStyling.com

Interieur | Tijdloos design met de Eames DAW chair.
De Eames DAW chair, één van ‘s werelds bekendste en meest comfortabele plastic stoelen. Deze bekende design klassieker is ontworpen door Charles en Ray Eames. De afkorting ‘DAW’ staat voor ‘Dining height Armchair Wood base’. Dit wil zeggen dat de Eames DAW kuipstoelen voorzien zijn van een houten onderstel en armleuningen hebben. Veel mensen zijn gek op deze stoel en tot op de dag van vandaag is hij dan ook erg populair. De stoel is verkrijgbaar in vele kleurencombinaties wat maakt dat hij in ieder interieur past. 

Interieur | Tijdloos design met de Eames DAW chair - Woonblog StijlvolStyling.com

Geschiedenis van de DAW chair

De DAW chair maakt plat gezet deel uit van een serie bekende plastic stoelen. Naast de DAW is er ook een DSX, DAX, DSR, DAR en DSW. Deze Eames stoelen zijn in de jaren 40 ontworpen om een groot publiek van design te kunnen laten genieten. Het design is geïnspireerd op de vorm van het menselijk lichaam, de zitschaal is zo gevormd dat deze door vele als comfortabel wordt ervaren. Charles en Ray Eames hebben voordat het daadwerkelijk ontwerp van plastic (polypropyleen) tot stand kwam eerst nog geëxperimenteerd met multiplex en aluminiumplaat. Echter polypropyleen heeft alles wat deze stoel nodig heeft voor de juiste productie en gebruiksgemak; vormbaarheid, rigiditeit, voelt aangenaam aan en is ook nog eens geschikt voor industriële productie.

Tegenwoordig produceert Vitra de orginele comfortabele DAW chair. Je ziet de stoel niet alleen bij mensen thuis maar ook zeker op zakelijk en horeca vlak wordt deze stoel nog altijd breed toegepast. Zo zie je hem terug in vergaderruimtes, restaurants, terrassen en zelfs in tuinen.

Interieur | Tijdloos design met de Eames DAW chair - Woonblog StijlvolStyling.com

Shop the look

De originele DAW chair kost gemiddeld €485,- euro per stuk, een hele uitgave voor de meeste mensen.
Tegenwoordig zijn er daarom (gelukkig) ook mooie replica’s van o.a. de Eames DAW chair te koop zoals bij de hippe online winkel Furnish Spot.
Ook hier zijn verschillende kleuren verkrijgbaar en naast de eetkamer stoel variant is er zelfs een ‘DAW schommelstoel’ welke momenteel erg populair is als ‘eyecatcher’ voor in de babykamer en kinderkamer. De replica’s geven jouw huis net zo goed als de originele een moderne en eigentijdse uitstraling. Extra fijn: De replica’s zijn bij Furnisch Spot ook nog eens erg scherp geprijsd!

Tot slot. Eerlijk is eerlijk, de Eames plastic chairs van welke type dan ook zijn nog nooit uit de woonmode geweest. Een extra goede reden voor trend en design liefhebber om te kiezen voor deze comfortabele stoel.

Gesponsorde blog in samenwerking met Furnish Spot.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com