Menu
Interieur inspiratie / Keuken / Woonkamer inspiratie / Woontips

Interieur | Tips voor het inrichten en stylen van jouw eethoek

Interieur project voormalig pakhuis Amsterdam (loft) door SBZ Interieur Design © StijlvolStyling.com - sbzinterieurdesign.nl

Onlangs kreeg ik de vraag tijdens één van mijn interieuradviezen hoe je er nu voor kunt zorgen dat de keuken en woonkamer één geheel vormen in een doorsnee eengezinswoning. Dit is natuurlijk in ieder huis weer anders en helemaal afhankelijk van jouw woning en wensen, tijdens een interieuradvies geef ik daarom altijd een persoonlijk advies op maat. Echter om toch heel veel mensen tegelijkertijd te kunnen helpen met deze veelgestelde woonvraag, leg ik je in deze blog graag de basis uit van hoe je kunt zorgen dat jouw keuken en woonkamer meer één geheel met elkaar vormen doormiddel van de eethoek. 

De eethoek als verbinding tussen twee woonstijlen en woongedeeltes

Allereerst, de eethoek is bij voor veel mensen het centrum van hun woonkamer. Dit maakt de juiste eethoek indeling en styling een bijzonder belangrijk onderdeel van de complete uitstraling van de gehele ruimte. In veel eengezinswoningen is bijvoorbeeld de eethoek als het ware het verbindende stuk tussen twee woongedeeltes. Jouw eethoek kan daarom zeker voor meer eenheid zorgen door elke zone in de kamer te verbinden in woonstijl, materiaal en kleurencombinaties.

FAQ: Een industriële keuken en een landelijke zithoek? Dan zou je jouw eethoek deels industrieel en deels landelijk kunnen maken, denk hierbij aan een landelijk robuuste eettafel met bijvoorbeeld een comfortabele eetkamerbank gecombineerd, zoals de eetkamerbanken van Robuustetafels.nl met daarbij een stoere industriële lamp. Daarnaast zie je bij deze twee woonstijlen dat het toevoegen van de Scandinavische woonstijl net de juiste balans kan brengen als verbindende woonstijl.  

Verschillende stoelen aan een tafel

Kuipstoelen, draadstoelen, schoolstoelen, designstoelen, buisstoelen, spijlenstoelen soms in combinatie met een eetkamerbank…

Verschillende stoelen aan een eettafel schuiven is nog altijd populair! Niet gek want er zijn ontzettend veel mooie eetkamerstoelen verkrijgbaar. Kies bij verschillende stoelen voor een mix van kleuren, vorm, hoogte en designs. Of combineer materialen zoals hout, kunststof, staal, ijzer, textiel, leer, fluweel of rotan. Hiermee geef je direct een mooi contrast aan jouw eethoek.
Let er bij kleur altijd op dat het geen onsamenhangend geheel gaat worden welke je niet met elkaar kunt combineren. Hoe groter de verschillen, hoe drukker en aanwezig jouw eethoek gaat ogen. Wil je verschillende kleuren en tegelijkertijd de rust bewaren ga dan voor een ton-sur-ton kleurencombinaties.

Stoel combinatie opties:
-Dezelfde stoel in verschillende kleuren;
-Verschillende stoelen maar allemaal in 1 en dezelfde kleur;
-Verschillende stoelen in verschillende kleuren (contrast of juist ton-sur-ton);
-Combinatie van verschillende materiaalsoorten;
-Combinatie van verschillende hoogtes en vormen;
-Dezelfde stoel zitting maar verschillende onderstellen.

Al deze opties zijn onderling combineerbaar en dat maakt het lastig kiezen. Weet wel; Als het jou lukt om jouw eigen unieke combinatie te maken, dan weet je zeker dat je een statement maakt dat niet 1 deur verderop exact zo te zien is bij de buren.

Styling van jouw tafel

Een mooie vaas, grote schaal, kaarsen of juist een combinatie van verschillende elementen, aan jou de keuze! Ook hierin kun je op dezelfde manier als eerder genoemd zorgen voor verbinding tussen twee woongedeeltes. Door een mooie vaas op jouw eettafel te hebben kun je daarnaast door de seizoenen heen ook nog eens afwisselen met seizoensgebonden bloemen of takken. Bijvoorbeeld bloesemtakken en Tulpen in het voorjaar en Rozenbottel takken en Amaryllis in de winter. Hiermee breng je ook nog eens een stukje buitenleven naar binnen, wat ook voor eenheid en rust zorgt.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com