Menu
Interieur inspiratie / Lifestyle, liefde & wonen / Samenwerking / Slaapkamer

Interieur | Tips voor een goede nachtrust en opgeruimde slaapkamer

Interieur | Tips voor een goede nachtrust © Woonblog StijlvolStyling.com

Woelen, draaien, piekeren, eruit gaan voor een slokje water en vervolgens heen en weer lopen naar het toilet. Welkom in de wereld van de slechte nachtrust. Teveel prikkels overdag, te laat naar bed gegaan of misschien wel de grootste boosdoener; te lang achter PC, TV, tablet of jouw smartphone blijven hangen. Wij herkennen het allemaal wel! Maar wist je al dat de juist inrichting van jouw slaapkamer kan bijdragen aan een fijne nachtrust? In deze blog daarom tips voor een opgeruimde fijne slaapkamer. 

1. Weg met dat oude beddengoed

Versleten beddengoed, een oud hoofdkussen en dekbed, sierkussens die in een prop op je bed liggen. Allemaal nachtrust killers, want onbewust voelt die duik in bed toch wat minder luxe en minder fijn als het zou kunnen zijn. Zorg daarom regelmatig voor een frisse aanwas linnengoed, een mooi dekbedovertrek hoeft tenslotte echt niet duur te zijn. Koop een paar leuke sierkussens en maak je bed iedere ochtend op. Wanneer je ’s avonds je slaapkamer in komt ziet het er dan al snel opgeruimder en fijner uit. Was jouw beddengoed minimaal 1x in de anderhalf á twee weken voor een fijn fris gevoel als je in bed ligt.

2. Een goed matras

Een goed matras is misschien nog wel het meest belangrijk als je lekker wilt kunnen ontspannen en slapen. Voorkeuren qua maat, hoogte en hardheid van een matras zijn heel erg persoonlijk. Leuke  shoptip hierbij is: Emma matras is een jong bedrijf met het best geteste matras in maart, mei en augustus 2017 door de Consumentenbond. Deze matrassen zijn mooi afgewerkt, kwalitatief hoogstaand en hierdoor een aanwinst voor jouw bed. Het Emma matras bestel je gemakkelijk online. Dit matras heeft drie verschillende schuimlagen en past zich hierdoor aan ieders lichaamstype aan. Er is maar één soort Emma matras. Jij hoeft alleen de keuze te maken voor de juiste afmeting. Makkelijk toch?

3. Kleding en make-up

Te schoon voor de wasmand, en te vies voor in de kast. We kennen allemaal de oplossing; welkom op de stoel! Prima natuurlijk, maar trek het dan ook weer binnen twee dagen aan of ruim alsnog deze kleding op. Voor je weet heb je een walhalla aan rondslingerende kleding in de slaapkamer liggen en sneller kun je het niet rommelig laten ogen. De wasmand hoort in tegenstelling tot wat veel mensen denken niet thuis in de slaapkamer maar juist in de badkamer of op zolder. Ook dit scheelt een hoop troep en het ruikt al snel een stuk frisser je slaapkamer.

Ruim daarnaast regelmatig je make-up tafel op. Weg met oude lege parfum flesjes, oude sierraden die je toch niet meer draagt en te oude make-up producten. Kaptafels zijn ontzettend fijn en vaak ook erg decoratief mits je ze opgeruimd houdt.

4. Nachtkastjes, boekenkasten en bijzettafeltjes

Drie opladers voor telefoons die je allang niet meer hebt, 2 afstandsbedieningen, 20 oude boeken die je allang hebt uitgelezen. Gooi het weg, geef het weg maar ruim het in ieder geval op! Opgeruimd om je heen is opgeruimder in je hoofd. Zeker als het op je nachtrust aankomt.

5. Huisdieren

Huisdieren, super leuk en lief, maar niet voor op je slaapkamer. Geregeld hoor ik klanten dat ze wakker worden van de trippelende hond midden in de nacht of die kat die zich nog even lekker omdraait tegen je aan. Onbewust wordt je er toch wakker van, ook al val je weer snel in slaap. Hierdoor slaap je minder uren, minder vast en kom je moeilijker in slaap. Daarnaast brengt een dier ook allerlei bacteriën met zich mee die je eigenlijk niet in of op je bed wilt hebben.

Wil je toch je huisdieren op je slaapkamer laten slapen. Zorg dan in ieder geval voor een eigen plekje bij je bed vandaan waardoor jij er minder snel wakker van zal worden en een dier toch enigszins dichtbij jou kan slapen zoals deze gewent is.

6. Frisse lucht

Planten kunnen een grote bijdrage leveren aan een fijne nachtrust, door luchtzuiverende planten te gebruiken worden schadelijke stoffen uit de lucht gefilterd.
Welke planten zeer geschikt zijn voor je slaapkamer lees je in deze blog. Daarnaast is het belangrijk regelmatig je slaapkamer en beddengoed te luchten.

Dit is een inspirerende samenwerking met EMMA matras, door gesponsorde inspiratie blogs als deze kan StijlvolStyling.com blijven voortbestaan. 

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com