Menu
Interieur inspiratie / Samenwerking / Thuis kantoor / Woontips

Interieur | Tips voor het creëren van een gezellige thuiswerkplek

StijlvolStyling.com by Susanne - SBZ Interieur Design © StijlvolStyling.com - sbzinterieurdesign.nl 33

Met de opkomst van thuiswerken is het belangrijker dan ooit om een gezellige en comfortabele thuiswerkplek te hebben. Je zit er immers een aantal keren per week. Om je werk net zo goed te kunnen doen als op je werk, zijn er soms een aantal aanpassingen nodig. Hier zijn enkele tips om een gezellige en functionele thuiswerkplek te creëren. 

Kies de juiste locatie

Een eerste tip is om een ruimte in je huis te kiezen waar je echt fijn kunt werken. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je constant afgeleid wordt. Denk aan een aparte kamer of een gedeelte van je kamer waar je een bureau kunt plaatsen. Als je de optie hebt, is het bouwen van een tuinhuis als thuiswerkplek een fantastisch idee. 

Zorg voor voldoende licht

Het beste licht om in te werken, is natuurlijk licht. Maar dat is niet altijd mogelijk. Zeker in de winter zijn de dagen kort en is het veel donker. Kies voor heldere verlichting dat niet te fel is. Plaats bijvoorbeeld een bureaulamp voor gericht licht. Ga voor dimbare lichten, zodat je ze kunt aanpassen naar ieder moment van de dag. 

Investeer in een comfortabele stoel en bureau

Lekker kunnen zitten is natuurlijk een must. Als je langdurig zit, is het belangrijk dat je een stoel hebt die je helemaal af kunt stellen naar jouw lengte. Ga daarom voor een stoel die de juiste ondersteuning biedt en goed bij je bureau past. Soms kun je via je werkgever een goede stoel krijgen die je thuis kunt gebruiken tijdens het werken. Datzelfde geldt voor een bureau. Misschien werk je wel fijn met een sta-bureau. Informeer bij je werkgever wat de mogelijkheden zijn of investeer zelf in een bureau waar je lekker achter kunt werken. 

Maak het persoonlijk en gezellig

Werken is natuurlijk serieus, maar dat betekent niet dat de ruimte ook saai moet zijn. Kleed je werkkamer aan met leuke foto’s, een gezellig behang en misschien wel een kleed. Nog een gezellig accessoire is een elektrische sfeerhaard met verwarming. Deze geeft niet alleen een gezellige sfeer, maar verwarmd ook nog eens de ruimte. Zo hoef je de verwarming niet aan te zetten en bespaar je dus op de kosten voor het gas. Je hangt de elektrische haard op waar je maar wilt. Ook als je geen schoorsteenschacht hebt! 

Onthoud dat je thuiswerkplek een belangrijke rol speelt in je productiviteit en welzijn. Dus investeer de tijd en moeite om het gezellig en comfortabel te maken!

 

Blog in samenwerking met de woonhoek.nl

 

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com

No Comments

    Reageer op deze blog