Menu
Blog in de spotlight  / Interieur inspiratie / Liefde & Relatie / Slaapkamer / Stijlvol Styling TV

Interieur | Tips voor het inrichten & stylen van de slaapkamer

Het stylen van de slaapkamer. ‘Stylen?’. Ja stylen! Want ook je slaapkamer verdient net als jouw woonkamer liefde en aandacht als het om een mooi interieur gaat. Want om een voorbeeld te noemen; Wat de betere hotels kunnen royaal opgemaakte bedden, dat kun jij thuis in een handomdraai ook! Het is een kwestie van gewenning, 1 minuut van jouw tijd en kwalitatief mooi textiel. 

© Woonblog - StijlvolStyling.com | Ontwerp & styling SBZ Interieur Design | Koeka Home Slaapkamer Styling #KoekaHome #interiieur #woonblog

Rust, ruimte en romantiek in eigen slaapkamer

-Een fijne slaapkamer creëer je in het bijzonder door natuurlijke kleuren en goede kwaliteit textiel, zoals een praktisch 4-seizoenen dekbed, fijn dekbedovertrek, sierkussens en een mooie bed sprei. Een slaapkamer is immers  meer dan alleen mooie meubels. Voor mij staan bij het inrichten van de slaapkamer 3 speerpunten centraal; Rust, ruimte en romantiek. Wat het ideaal beeld is bij deze drie pijler is voor iedereen anders. En dat maakt wonen nou juist zo mooi. Ieder mens is anders, dus ieder interieur is anders.

-Je maakt een ruimte persoonlijker door bijvoorbeeld gebruik te maken van mooie foto’s van jullie als stel of de mooiste natuurfoto’s van reizen die je hebt gemaakt. Voor de romantische stellen met kids onder ons, liever een mooie foto van jullie als stel boven je bed als van de kids… want wat mensen vaak vergeten is dat foto’s van de kinderen in de slaapkamer niet zo goed zijn voor de ‘intimiteit’ tussen de lakens.

SBZ Interieur Design | Interieuradvies - Interieurontwerp - project inrichting - interieurstyling - woonblog StijlvolStyling.com

-Creëer een plek met een warme uitstraling door het juiste kleurgebruik. Groen en blauw zijn de beste kleuren voor een slaapkamer omdat deze de natuur naar binnen halen en rust geven. Deze combineren mooi met warme wit en zandkleuren. Daarnaast zorgen groen en blauw ook nog eens voor een ruimtelijker effect.

-Zorg voor een slaapkamer vooral frisse en opgeruimde slaapkamer.

-Maak iedere ochtend jouw bed royaal op met mooie sierkussens en een fijn plaid. Dit staat al snel verzorgd en kost je hooguit 1 minuut extra tijd in de ochtend. Kleine moeite met een heel fijn resultaat, want wanneer je ’s avonds naar bed gaat is er niets fijner dan een nette slaapkamer met een mooi opgemaakt bed.

-Doe online inspiratie op voor de slaapkamer via bijvoorbeeld StijlvolStyling.com en zoek vooral naar een woonstijl die echt bij jou past. Wanneer jouw woonstijl zoals in de rest van huis ook weet door te trekken in de slaapkamer geeft dit direct meer eenheid en rust.

-Zorg ook voor planten. Planten werken onderanderen lucht-zuiverend en stress verlagend. Hierdoor zijn ze bijzonder geschikt ter decoratie van de ouder- en kinderslaapkamers. Welke planten het meeste geschikt zijn voor de slaapkamer, dat lees je in deze blog.

De video in deze blog is gemaakt in samenwerking met MamaNL. 

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com