Menu
Interieur inspiratie / Stijlvol Styling TV / Woonkamer inspiratie / Woontips

Interieur | 4 tips voor het inrichten grote woonruimte zoals de woonkamer

Een grote woonruimte is natuurlijk hartstikke mooi, echter het inrichten is vaak niet makkelijker als dat van een kleine woonruimte. In deze video en blog geef ik je essentiële tips voor het inrichten van een grote woonruimtes zoals een open en grote woonkamer, slaapkamer, werkruimte of zolder. 

Interieur project voormalig pakhuis Amsterdam (loft) door SBZ Interieur Design © StijlvolStyling.com - sbzinterieurdesign.nl

Een grote woonruimte inrichten – groot huis inrichten

Indelingsplan voor jouw interieur maken  – grote woonkamer

Tip 1: Een grote woonruimte is grote gebaren maken. Kleine meubels worden al snel als het ware opgeslokt door de ruimte en het is daarom raadzaam om vooraf een goed indelingsplan te (laten) maken waarbij je meteen bekijkt hoe groot de meubels in jouw woonruimte mogen zijn en welke combinaties het beste bij elkaar passen. Een moodboard geeft je extra houvast bij de verdere stijl bepaling en inrichting qua vormgeving en functionaliteit.

Eilandgevoel en eenheid in jouw interieur

Tip 2: Durf meubels vrij in de ruimte te zetten, zoals je complete zithoek. Ben je bang dat als als het ware gaat zweven, dit hoeft echt niet, want door een groot kleed onder bijvoorbeeld jouw zithoek of eethoek zorg je ervoor dat je alle meubels bij elkaar houdt en je als je ware een eiland in de ruimte creëert. Naast je een reguliere eettafel kun je kiezen voor extra eethoek mogelijke, dit doe je bijvoorbeeld met bartafels of een extra kleine ‘coffee corner’ met een kleine eettafel en twee zitplaatsen in jouw keuken.

Roomdivider – splits optisch de ruimte op

Tip 3: Roomdividers helpen jou om een afscheiding in de ruimte te maken zonder dat je enorm verliest aan ruimtelijk gevoel. Een roomdivider kan een voorzetwand zijn maar ook een mooie stellingkast of één of meerdere grote hoge planten en een fraaie pot of mand.

Verlichting – waar licht is, is ruimte

Tip 4: Speel met licht, in een grote woonruimte is het heel erg belangrijk om op veel verschillende punten in de ruimte verschillende type verlichting te plaatsen zodat je ’s avonds ook van een sfeervolle en goed verlichte ruimte kunt genieten. Maak een goed onderscheidt in sfeerverlichting en verschillende type functionele verlichting waarbij je bijvoorbeeld moet kunnen lezen.
Een goed lichtplan kan jou hierbij helpen de juiste keuzes te maken.

Meer tips en inspiratie over dit onderwerp? Lees dan ook de blogs grote woonkamer inrichten.

Presentatie: Susanne van SBZ Interieur Design 
Video credits en in samenwerking met: mamanl 

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com